Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ontvangt club in vorm Helmond Sport


Nieuwe ronde, nieuwe kansen lijkt momenteel het devies bij FC Emmen. De derde periodetitel werd op een haar na gemist maar vrijdagavond staat de start van de vierde en laatste periode gepland met de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. Nu is FC Emmen niet zo zeer op een periodekampioenschap gefixeerd maar eerder op een plekje bij de eerste vijf van de algemene ranglijst. Een prijs geeft echter toch wat extra motivatie, zowel bij spelers als bij publiek. Dat laatste bleek ook bij het bezoekersaantal van het duel tegen Jong AZ, ondanks dat het een weinig aansprekende tegenstander was werd het hoogste aantal toeschouwers tot nu toe geboekt.


FC Emmen heeft nog vijf thuiswedstrijden in de laatste periode voor de boeg en de eerste tegenstander is dus nummer zestien Helmond Sport. De Brabanders zijn dit seizoen geen hoogvliegers maar waren wel erg lastig voor FC Emmen. Immers in de heenwedstrijd op 3 november j.l. ging FC Emmen in Helmond met 3-1 het schip in. Bij FC Emmen maakte toen de jonge doelman Kjell Scherpen zijn debuut als invaller voor de zieke Dennis Telgenkamp. Verder ontbrak Alexander Bannink waarvoor Mario Bilate in de basis stond. FC Emmen nam nog wel vlot de leiding middels een vrije trap van Youri Loen maar in de tweede helft was de Helmondse invaller Steven Edwards met twee treffers in hoofdzaak verantwoordelijk voor de Emmer nederlaag.

Het ging Helmond Sport daarna niet voor de wind maar daarin is de laatste weken een opvallende verandering gekomen. De Brabanders komen naar Emmen in de wetenschap de laatste drie wedstrijden op rij te hebben gewonnen. Zo werd Jong AZ, dat toch van FC Emmen won, met 3-0 geklopt.  Vervolgens werd uit van het dit seizoen imponerende Telstar gewonnen en afgelopen maandag werd FC Den Bosch met een 3-1 nederlaag naar de hoofdstad van Noord-Brabant teruggestuurd. De selectie van trainer Roy Hendriksen heeft veel blessureleed gekend maar de ziekenboeg stroomt intussen aardig leeg. De grote man momenteel is spits Jordy Thomassen die in de laatste drie wedstrijden liefst vijf keer scoorde. En dat terwijl hij in de rest van het seizoen slechts vier goals produceerde. De fans van Helmond Sport worden behalve met de sportieve successen ook op een andere wijze verwend. Tegen Jong AZ mochten de toeschouwers allemaal op de verwarmde sponsortribune plaatsnemen en werd er gratis erwtensoep uitgedeeld!