Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ontvang sterk Helmond Sport


Helmond Sport is een ploeg die absoluut tot het linkerrijtje behoort. De Brabanders borduren in grote lijnen voort op de selectie van het afgelopen seizoen die als achtste eindigde en de play offs haalde. Dit seizoen zijn er nieuwe gezichten in Deniz Asian, Philip Haastrup, Kevin van Veen en Jop van der Linden. De van PSV gekomen Van Veen is pas 19 jaar en verdediger Asian is 21. Haastrup is van MVV overgenomen terwijl Jop van der Linden uit de beloften van Vitesse/AGOVV afkomstig is maar in de tweede helft van het vorige seizoen in de basis van AGOVV heeft gestaan. Nieuw is ook Robbie Haemhouts die na twee seizoenen FC Emmen, vorig jaar naar FC Omniworld overstapte maar daar niet het geluk vond. Maar coach Jurgen Streppel had ook een tegenvaller in het verlies van spits Johan Voskamp die door Sparta Rotterdam werd aangetrokken en daar naam maakte door acht goals in een wedstrijd te scoren.
Helmond Sport won de eerste drie wedstrijden van het seizoen telkens met 1-0 waarna de eerste nederlaag (tegen Go Ahead Eagles) volgde en afgelopen vrijdag werd de streekderby tegen FC Eindhoven met 1-1 afgesloten. Opvallend is dat de vier tot nu gescoorde goals zonder uitzondering door Bruno Andrade werden gemaakt. Marc Höcher, die tegen FC Emmen nog wel eens wil vlammen, staat dus nog droog.Voor het duel tegen FC Emmen is Vojteck Machek geschorst, hij kreeg tegen FC Eindhoven rood na amper een minuut in het veld te hebben gestaan. Machek behoort echter niet tot de basisspelers. Jurgen Streppel is nog steeds op zoek naar een vervanger voor Voskamp, deze week was Bakary Diakté op proef maar hij bleek niet de ware te zijn.
FC Emmen heeft in Erik van der Ven, Michel Poldervaart, Kay Velda en Sander Fischer nog steeds een kwartet geblesseerden maar heeft wel Johnny de Vries na het uitzitten van een schorsing terug. De verwachting is dat hij weer in de basis terugkeert als rechterverdediger. Steven de Blok is nog een wedstrijd geschorst.
De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Kristian Bakkelo en begint om 20.00 uur.