Terug naar overzicht Terug

FC Emmen ongewijzigd tegen VVV Venlo


FC Emmen heeft weliswaar op dit moment meer verlies- dan winstpunten, toch is het aantal punten na vier wedstrijden het beste resultaat in zes jaar. Voor meer punten in deze fase moet worden terug gegaan naar 2008/09 toen de teller op zeven stond. Helaas vervloog die winst toen snel want de volgende vier duels gingen verloren. FC Emmen anno 2014 doet het in ieder geval in thuiswedstrijden gewoon goed, in uitwedstrijden moet de progressie nog worden bevestigd.

VVV Venlo kent een uitstekende start met drie overwinningen en een nederlaag waardoor de vijfde plek wordt ingenomen. De drie overwinningen waren wel aan de zuinige kant want in alle drie duels (Jong FC Twente, De Graafschap en FC Oss) was het verschil slechts een doelpunt. Afgelopen weekeinde werd in Oss met 3-2 gewonnen waarbij een 2-0 voorsprong uit handen werd gegegven maar in de 88e minuut toch nog de winnende goal werd gescoord.


FC Emmen trainer Joop Gall laat zijn basisopstelling ongewijzigd ten opzichte van de 2-2 tegen FC Den Bosch. Dus met Leandro Resida in de aanval. ,,Boy Deul is daar normaal onze vaste man maar was de vorige week licht geblesseerd. Hij is nu weer hersteld maar Leandro heeft tegen FC Den Bosch een puike wedstrijd gespeeld, dus zou het raar zijn indien hij tegen VVV Venlo niet zou spelen. Wat VVV betreft schat ik die ploeg in als een elftal dat strijdt bij de beste zeven of acht en kandidaat voor de play offs. Het is een uitgelanceerd team hoewel het de afgelopen week tegen FC Oss wel een beetje geluk had.’

VVV Venlo heeft een paar buitenlandse smaakmakers in de selectie met de Nigeriaan Uche Nwofor, terug na een seizoen aan SC Heerenveen te zijn uitgeleend, en de Japanner Yuki Otsu. Daarnaast werden aangetrokken: Abdelaziz Khalouta, vorig seizoen goed voor 15 goals bij Fortuna Sittard, en de Engelsman Medy Elito. Maar er gingen ook basisspelers weg zoals Barry Maguire, Leon de Kogel, Jules Reimerink en Oguzhan Turk. En er is met de ex-Hagenaar Maurice Steijn een nieuwe trainer. Hij viert vrijdag een klein jubileum want hij staat voor de honderdste keer in het betaalde voetbal als coach voor de groep. Collega Joop Gall staat overigens op 326.

FC Emmen heeft achttien duels in Venlo gespeeld. VVV won daarvan tien, drie keer eindigde het in een gelijkspel en vijf maal gingen de Emmenaren met winst naar huis. De laatste winst werd einde november 2003 behaald toen het 2-4 werd.  Opstelling FC Emmen: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Seip, Jallo, Rozema, Bannink, Olijve, Resida, Bergkamp, Peters.