Terug naar overzicht Terug

FC Emmen onderuit tegen HHC Hardenberg


FC Emmen heeft het oefenduel tegen tweede divisionist HHC Hardenberg met 2-0 verloren. Beide goals vielen vlak voor de pauze in het te Hardenberg gespeelde duel. Matchwinner was HHC spits Rob van der Leij die beide doelpunten voor zijn rekening nam.


Er is nog dik zes weken de tijd om spelers aan te trekken maar wat FC Emmen trainer Dick Lukkien betreft kunnen ze niet snel genoeg komen. Elke tegenstander in de oefenperiode, uitgezonderd vv Emmen dan, legt de tekortkomingen van de huidige selectie aardig bloot. Dick Lukkien: ,,We begonnen weer niet goed en hadden tien, elf minuten nodig om in de wedstrijd te komen. Daarna waren we een tijd lang de betere ploeg maar vlak voor rust werden de doelpunten weer te gemakkelijk weggeven zoals ook tegen SC Heerenveen het geval was. Dan weet je dat je geen gemakkelijke middag krijgt.”

Rogier Krohne (links) probeert Kevin Görtz van zich af te houden.

Gersom Klok (midden in het zwart) probeert de bal te veroveren.

Maximiliano (links) verdedigt uit.(Foto’s: Bennie Wolbers)

Een van de posities waarvoor naar versterking wordt gezocht is rechts centraal achter in. Tegen HHC mocht Maximiliano het negentig minuten lang proberen maar was niet echt een verrijking. Koppend redelijk, ruimt dikwijls rigoureus op als het nodig is maar laat ook aardige steken vallen. Zo was hij schuldig aan de 2-0 van Rob van der Leij vlak voor de pauze. Even daarvoor had de sterke spits van HHC ook al een defensieve mispeer van FC Emmen, zonder de aan een enkel geblesseerde Sander Rozema, afgestraft. Verder is er dringend behoefte aan een lopende middenvelder. Daarvoor is de Groninger Yoëll van Nieff nog steeds de wens kandidaat van Lukkien alleen werkt FC Groningen nog niet echt mee. Een derde noodzakelijke versterking is de positie van rechterspits. 

Niels Fleuren (rechts) in duel met Kevin Görtz.

De bal komt van links!

Viktor Maier in opmars.

Kai Huisman kreeg geen scoringskans tegen HHC (Foto’s: Gerrit Rijkens)

HHC, getraind door Mr FC Emmen Joseph Oosting en met diverse spelers in de gelederen met een lang of kort Emmer verleden, zette vanaf de start druk op de verdediging. Opvallend was ook dat de meeste Emmenaren in fysiek opzicht tekort schoten. Halverwege had HHC ook de leiding kunnen nemen na een perfect lijkende inzet van Mark Veldmate maar doelman Dennis Telgenkamp redde fraai. FC Emmen kreeg pas na 22 minuten spelen een kansje via een schot van ex-HHC’er Gersom Klok maar de beste mogelijkheid kreeg Henk Bos in de 28e minuut maar kon de mogelijkheid niet afwerken. Na de pauze werd het door de vele wissels wat rommeliger maar FC Emmen slaagde er niet meer in een serieuze mogelijkheid te creëren.

HHC Hardenberg-FC Emmen 2-0. 40. Van der Leij 1-0, 42. Van der Leij 2-0. Toeschouwers: 700.
FC Emmen: Telgenkamp; Maier (60. Gronsveld), Amundarain, Bakker (60. Siekman), Fleuren, Olijve, Bos, Mannes (69. Schöneberg), Klok, Huisman (60. Krohne), Danso (69. Mulder)