FC Emmen onderuit aan de Krommedijk

Na een helft spelen was het duidelijk dat FC Emmen met een gelijkspel in Dordrecht best tevreden zou kunnen zijn. FC Dordrecht domineerde, kreeg diverse goede mogelijkheden maar stuitte voortdurend op de uitblinkende doelman Thomas Villadsen. Ook na de pauze zette dit spelbeeld zich voort tot dat er ruim een uur was gespeeld. In een tijdsbestek van twee minuten ontsnapte de Dordse nummer tien Nick van der Velden twee maal aan de aandacht van zijn bewaker en zette de thuisclub op een 2-0 voorsprong. Het slotoffensief van FC Emmen leverde slechts een goal op die kwam van de voet van Geoffrey Verweij. Dezelfde Verweij had echter in de eerste helft eigenlijk voor FC Emmen moeten scoren toen hij na ruim een half uur alleen op de keeper af kon gaan maar de sluitpost recht in de armen schoot. Ook in de allerlaatste minuut van de wedstrijd kreeg de snelle spits een mogelijkheid om zijn ploeg alsnog een punt te bezorgen maar deed net een stap te veel waardoor de 2-1 stand op het scorebord bleef staan.
Trainer Gerry Hamstra moest beamen dat de overwinning van FC Dordrecht verdiend was. ,,We hebben ons zelf te kort gedaan. We hebben vooral te weinig afgedwongen, de tweede bal ging meestal verloren. Toch hadden we voor rust een grote kans via Geoffrey Verweij op de 0-1. In de tweede helft leek het alsof we de boel onder controle hadden tot we in amper een minuut tijd twee goals om de oren kregen. We hoopten dat FC Dordrecht uit de organisatie zou lopen omdat daar de druk om te moeten winnen groot was. Met een opportunistisch spelletje hebben we in de slotfase getracht nog een punt te pakken. Geoffrey Verweij had daartoe ook de kans in de 90e minuut maar slaagde niet.”
Beste man bij FC Emmen was deze avond doelman Thomas Villadsen. In voorgaande wedstrijden was het optreden van de Deen nog weleens het onderwerp van kritiek maar in Dordrecht hield hij zijn ploeg met uitstekende reddingen lang overeind. In de eerste helft bijvoorbeeld op schoten van Van der Velden Kalisse en Maachi. Direct na de thee stopte hij inzetten van Maachi en Kalisse. Jammer voor hem was natuurlijk dat FC Emmen niet met een punt naar huis ging. Aan de goals van Nick van der Velden was hij niet schuldig en kort na de tweede treffer had hij wel geluk dat een schot van Moussa Kalisse op de lat belandde. De ploeg bracht echter net iets te weinig. Het niet kunnen spelen van Jannes Wolters en Frank Broers telde zwaar. Plaatsvervangers Christy Bonevacia en Danny van Dijk hadden moeite overeind te blijven, vooral laatstgenoemde moest voortdurend door Michael van der Kruis worden ondersteund om de rappe Nassir Maachi onder de duim te houden. Aanvoerder Roy Stroeve kreeg vrijdagavond tegen FC Eindhoven de ruimte om uit te blinken maar kon in Dordrecht geen stempel op het duel zetten en werd na dik een uur zelfs gewisseld. Morten Friis haalde voorin ook deze avond niet het vereiste niveau.
Verliezen aan de Krommedijk is op zich niets nieuws voor FC Emmen want in de drie voorgaande jaren werd telkens verloren maar Geoffrey Verweij had de vierde achtereenvolgende nederlaag toch kunnen verhinderen. In de 34e minuut werd hij fraai aangespeeld door de goed spelende Robbie Haemhouts en kon vrij op doelman Sjoerd Rensen af gaan. Hij kon alle kanten op  maar deed wat hij juist niet moest doen namelijk recht in de handen van de doelman schieten. Toch bracht hij na rust FC Emmen na de 2-0 achterstand weer in de race door de 2-1 te scoren. Invaller Marcel Pannekoek frommelde de bal richting Rensen die echter door een miscommunicatie met zijn verdediger Adil Auassar de bal niet onder controle kreeg. Verweij kon vervolgens doeltreffend uithalen. In de laatste minuut had Geoffrey Verweij historie kunnen schrijven. Hij brak door de verdediging van FC Dordrecht maar liet zich ter hoogte van de penaltystip van de bal af zetten.

FC Dordrecht-FC Emmen 2-1. 64. Van der Velden 1-0, 66. Van der Velden 2-0, 70. Verweij 2-1. Scheidsrechter: Ketting. Gele kaart: Van Muyen, Sequeira (FC Dordrecht), Haemhouts (FC Emmen). Toeschouwers: 1862.
FC Dordrecht: Rensen; Auassar, Van Muyen, Kras, Lonquet; Biyadat (83. Versluis), Van der Velden, Sequeira; Kalisse (90. Ramos), Putter, Maachi (74. Sadar).
FC Emmen: Villadsen; Danny van Dijk, Breinburg, Van der Kruis, Bevaart; Haemhouts, Stroeve (69. Dost), Bonevacia (78. Demeijer); Verweij, Sergio van Dijk, Friis (61. Pannekoek).

Danny van Dijk (links) en Robbie Haemhouts (8) proberen Maachi van de bal te zetten.