Terug naar overzicht Terug

FC Emmen onderschat Jong FC Utrecht zeker niet


Er zijn nog negentig minuten te spelen in het reguliere seizoen en die zijn voor FC Emmen bepalend of het in de eerste ronde van de play offs gelijk aan de bak moet of dat de wens om in de halve finale in te stromen in vervulling gaat. Om dat laatste doel te bereiken zijn geen ingewikkelde berekeningen meer nodig want een simpele overwinning aanstaande zaterdag in eigen huis tegen Jong FC Utrecht is voldoende. Of dat in werkelijkheid zo simpel gaat is natuurlijk de vraag. Trainer Dick Lukkien: ‘We gaan Jong FC Utrecht absoluut niet onderschatten. Fortuna Sittard had het afgelopen weekeinde ook de grootste moeite met de Utrechters. Maar voor ons is het natuurlijk zaak om met een goed gevoel naar de play offs te gaan.”

De strijd om de laatste positie die recht geeft om direct naar de halve finale te gaan gaat tussen FC Emmen en SC Cambuur. De Emmenaren gaan met twee punten voorsprong de laatste ronde in tegen de Friese formatie die de laatste weken een geweldige inhaalrace heeft ingezet. De ploeg van trainer René Hake uit Erica heeft namelijk de laatste vijf duels gewonnen. SC Cambuur moet op bezoek bij Telstar dat al zeker is van plaatsing in de halve finale. Telstar kan theoretisch nog in punten gelijk komen met De Graafschap maar het doelsaldo van de Doetinchemmers is zo goed dat het een onmogelijke opgave voor de Noordhollanders is om de Achterhoekers nog te passeren. Dick Lukkien: ,,Ik ga er vanuit dat Telstar er desondanks voor gaat ondanks dat het weinig kan winnen of verliezen. Maar aan de andere kant zit SC Cambuur ook in een goede fase.”

Treft SC Cambuur op de laatste dag een tegenstander die misschien niet over gemotiveerd zal zijn, dat geldt ook voor Jong FC Utrecht dat op de laatste plaats staat en dat ook zal blijven. Toch speelt Jong FC Utrecht frank en vrij en kwam de laatst weken best tot goede prestaties. Onder trainer Robin Pronk, die zijn contract net met een jaar heeft verlengd, boekte Jong FC Utrecht recentelijk bijvoorbeeld overwinningen op Jong Ajax, Jong AZ, Go Ahead Eagles en FC Volendam. De laatste twee duels gingen echter verloren hoewel het verliesbeurten met ere waren. Van de toppers Telstar en Fortuna Sittard werd beide malen met slechts 0-1 verloren.

FC Emmen: Telgenkamp; Gronsveld, Veldmate, Bakker, Klok; Bijl, Chacon, Bannink, Jansen, Peters, Dallinga. Niet inzetbaar: Mario Bilate, Hilal Ben Moussa, Norair Mamedov en Joris Voest.