FC Emmen onder 19 wint ook derde wedstrijd

FC Emmen JO19-VVV Venlo JO19 3-0
FC Emmen onder 19 heeft door de eigen winst op VVV Venlo en het gelijke spel van Alphense Bous alleen de leiding genomen. De zege op de Limburgers kwam minder gemakkelijk tot stand dan de uitslag wellicht doet vermoeden. VVV speelde namelijk goed voetbal maar miste voorin een afmaker van allure en die had FC Emmen in de persoon van Luciano Carty wel. De snelle spits nam een doelpunt en twee assists voor zijn rekening. In de zevende minuut nam Carty de openingstreffer voor zijn rekening waarbij Joris Adams bij de voorbereiding was betrokken. In de 26e minuut werd de voorsprong verdubbeld door Ben Scholte. Er ging een vrije trap van Luciano Carty aan vooraf die Scholte vervolgens op maat bediende. VVV zat echter wel degelijk in de wedstrijd en kreeg prima kansen in bijvoorbeeld de vijfde en 28e minuut maar kon daaruit geen kapitaal slaan. In de tweede helft was VVV ook zeker niet de mindere ploeg maar liep in de 77e minuut een rode kaart op na een overtreding op Luciano Carty. Met een man minder kreeg VVV in de 83e minuut een grote kans op de 2-1 maar doelman Brian Haak redde fraai. Een minuut later was het duel beslist toen Luciano Carty Jeroen Welles op maat bediende die de eindstand op 3-0 bepaalde.
FC Emmen JO19: Haak; Klaassens, Dijk, Luchies, Van Leeuwen, Scholte (86. Draisma), Adams, Carty, Plaggenborg, Bolks (82. Slor), Welles (84. Ten Cate).

FC Emmen JO17-Zeeburgia JO17 1-2
Fc Emmen JO17 is tegen een nederlaag aangelopen. Op het veld van SC Angelslo verloor de ploeg van trainer Björn Zwikker met 1-2 van Zeeburgia JO17. FC Emmen onder 17 kreeg in de beginfase de kans op de 1-0, maar een schot van Djairo Fik werd gestopt door de doelman uit Amsterdam. Ook de gasten kregen een goede mogelijkheid via een gevaarlijke kopbal, maar de bal belandde op de paal. Zo werd er gerust met een 0-0 stand. Vlak na rust leek Jamai Kriekjes de Emmenaren op voorsprong te zetten. De bal was de keeper al voorbij maar op het laatste moment werd de bal van de lijn gehaald. Een paar minuten later werd het wel 1-0. Uit een corner kopte Djairo Fik raak. Lang kon FC Emmen o17 niet genieten van de voorsprong, want Zeeburgia scoorde ook uit een corner: 1-1. En even later kwamen de gasten zelfs op voorsprong, na balverlies in de achterhoede. In de slotfase ging FC Emmen onder 17 op zoek naar de gelijkmaker. Er kwamen een aantal grote kansen, maar de verdiende 2-2 bleef uit.
FC Emmen JO17; Wouter Sibon, Damien Zwikker (75. Stefan Kuik), Dave Funke, Maurice Tinholt, Jordy Egberts (68. Nigel Teterissa), Vincent de Roo, Thom Hulshof (60. Edgar Meijles), Tyrell Strik, Joey Roufs, Djairo Fik (78. Florian Zeqiri), Jamai Kriekjes.

ATC ’65-FC Emmen JO15 1-4
De Emmenaren begonnen slordig aan de wedstrijd, op een stroperig veld verslikte Jesper Mosselaar zich en kon de spits vrij doorlopen op doelman Harm Jipping die vervolgens kansloos was: 1-0. Daarna begon FC Emmen meer balbezit te krijgen en dit leverde kleine kansen op voor Mats Kartoidjojo, Joel Paulina en Jan Doldersum. De 1-1 viel na een mooie aanval over de linkerkant waarbij de attente Dardan Sehi vrij kon intikken bij de tweede paal. Heel veel kansen werden er niet meer gecreëerd, nog wel een paar mogelijkheden in de eerste helft maar die leverden geen doelpunten meer op. In de tweede helft bracht coach Karlo Meppelink vier andere spelers in het veld. Dit gaf meer diepgang en het leverde ook gelijk gevaar op maar nog geen doelpunten. Tot de 51e minuut toen Hank Bosch door het centrum doorbrak en de bal onder de keeper doorschoof en de terechte 1-2 maakte. Hiermee was de ban gebroken en was de thuisclub niet meer bij machte om op de Emmer helft te komen. In de 60e minuut ging Mats Kartoidjojo door aan de rechterkant en schoof de bal in de verre hoek: 1-3. Jan Doldersum scoorde drie minuten later nog de 1-4 na een afgeslagen corner. FC Emmen was zo’n tachtig procent in balbezit geweest waardoor de Hengeloërs slechts tot één kans kregen.

Tubantia JO15-FC Emmen JO14 5-1

FC Emmen JO13(1)-Ajax JO13(2) 3-1
De spelers en staf stonden bij het opstaan al op scherp. De trainer wist hier in de voorbespreking goed gebruik van te maken. Bekend is dat Ajax snel op voorsprong wil komen. Doelstelling was om vanaf het begin gelijk op scherp te staan en met de besproken tactiek het heft in handen te houden. Dit lukte meer dan verdienstelijk. In de 1e minuut kon Kaj Drenth scoren op een voorzet van Daan Lambers. In deze eerste fase voerde FC Emmen de boventoon. Door hard werken en druk zetten kon het spel van Ajax worden ontregeld. Als FC Emmen een aantal opgelegde kansen had verzilverd, had de voorsprong comfortabel kunnen worden vergroot. Waarbij vermeld moet worden dat Ajax met goed voetbal altijd dreigend bleef. Ofwel een wedstrijd die op en neer golfde. In de 33e minuut kon Kaj Drenth het tweede doelpunt wel verzilveren door de keeper uit te spelen en te scoren.
Zoals verwacht begon Ajax na de rust weer met veel inzet. Dit resulteerde in de 48e minuut tot een doelpunt. Door een kopbal van de zeer behendige Levi Acheampong was er aansluiting voor Ajax.
FC Emmen bleef hard werken en ook Ajax begon wat agressiever te spelen. Er werden drie gele kaarten gegeven, waarmee de scheidsrechter zeer schappelijk was, met name voor de keeper van Ajax. Door het collectief van FC Emmen bleef Ajax het moeilijk houden en kon FC Emmen de opbouw onderbreken wat in de 54e minuut resulteerde in een mooi afstandsschot van Maron Pol: 3 – 1. De laatste tien minuten begon Ajax met het slotoffensief.  De verdediging en keeper Jacco Jongschaap kwamen behoorlijk onder druk te staan. Het team bleef standhouden en kon verdiend de drie punten in Emmen houden.
drent-pol
Kaj Drenth (links) en Maron Pol scoorden tegen Ajax

FC Emmen JO12-Be Quick 1887 JO13(1) 1-3
Het FC Emmen onder twaalf jaar heeft altijd te maken met tegenstanders die een jaar ouder zijn en dat betekent doorgaans dat de ploeg in fysiek opzicht de mindere is. Het verschil moet dan worden opgelost met voetballend vermogen en dat gebeurde ook tegen Be Quick. Zo kwamen Amadou Doumbouya, Wesley Kuiper en Mats Bosma goed door in het eerste kwartier zonder dat er een doelpunt uit voortvloeide. Het spel golfde heen en weer waarbij Be Quick zich meestal van de counter bediende. Nog voor rust moest de Emmer sluitpost Joris van de Berg enkele reddingen verrichten. In de 24e en 29e minuut was hij echter kansloos waardoor de rust inging met een 0-2 stand.
In de tweede helft trok Be Quick de lijn van voor de pauze voort waardoor Bjorn Kadijk in het Emmer doel tweede reddingen moest verrichten. In de zesde minuut was de sluitpost evenwel kansloos na een uitbraak van de Groningers: 0-3. Amadou Doumbouya had FC Emmen echter op 1-3 kunnen brengen maar kopte na een voorzet van Bjorn Zoetekouw op de paal. De 1-3 kwam er echter toch toen Amadou Doumboya in de zestien werd neergehaald. De strafschop werd door Bjorn Zoetekouw benut. De Emmenaren gooiden toen alles in de strijd om minimaal een punt over te houden. Silvan Brakel, Stan van der Veen en nogmaals Brakel konden waren echter niet succesvol.

De Weide JO11(1)-FC Emmen JO10-2 5-4
De wedstrijd kende twee gezichten, in twee van de vier gedeeltes van vijftien minuten werd er goed gespeeld en was Emmen beter dan de tegenstander. Er werd goed voetbal gespeeld met veel kansen. In het beste tweede gedeelte leverde zelfs drie goals op, twee van Viggo ten Napel en een van Sim ter Heide. Echter doordat Emmen in het eerste gedeelte slap begon, kwam het met 2-0 achter. De aansluitingstreffer kwam van de voet van Bram Berckenkamp via een schot van afstand. Helaas kon Emmen het tweede gedeelte geen goed vervolg geven en liep het in het derde kwart tegen drie tegengoals aan, wat de stand op 5-4 bracht. Emmen herstelde zich in het vierde blok, echter werden de kansen niet benut waardoor er geen verdiend punt op het scorebord terecht kwam.