FC Emmen onder 19 pakt slechts punt in topper

FC Emmen onder 19 heeft in Katwijk met 1-1 gelijkgespeeld tegen Quick Boys dat met evenveel punten als de Emmenaren de ranglijst aanvoerde. Be Quick 1887 profiteerde van de remise en nam door wel te winnen de koppositie over.

Quick Boys JO19-FC Emmen JO19 1-1
De ontmoeting tussen de nummers één en twee van de ranglijst, alleen gescheiden door een beter doelsaldo van de Katwijkers, was met veel spanning tegemoet gezien. Bij winst konden de Emmenaren dus alleen op kop komen maar het belang van de wedstrijd leek niet helemaal tot de selectie te zijn doorgedrongen. Hoewel op het hart gedrukt scherp te beginnen, stond er een slap FC Emmen op de mat dat in de derde minuut al aan een goal ontsnapte. Het zou een waarschuwing moeten zijn maar ook dat werd niet goed door de spelers opgepakt. Zeven minuten later werd het uit een hoekschop 1-0 via een gewonnen kopduel waarbij de centrale verdedigers Nande Wielink en Twan Berends zich lieten kloppen. Kort daarna kreeg FC Emmen een goede mogelijkheid door Jochem Scholten maar het paste in het beeld dat de kans niet werd benut. In de tweede helft was FC Emmen de heersende partij en er werden diverse goede en heel goede kansen gecreëerd. Het wilde echter niet meer lukken de verloren tijd in te halen zodat het naar een nederlaag tegen een ploeg die in Emmen nog met 5-0 was verslagen, leek uit te draaien. Tien minuten voor het einde fungeerde Sander de Grote echter als de reddende engel. Na aangeven van Thom Scheper draaide hij fraai bij zijn tegenstander weg en scoorde vervolgens de 1-1. In de laatste minuut had Raphael Ngendakumana zelfs nog voor de volle winst kunnen zorgen doch zijn schot ging via de paal naast.
Door het gelijke spel is Be Quick 1887 alleen op kop gekomen. De Groningers krijgen het komende weekeinde bezoek van Quick Boys. FC Emmen onder 19 moet thuis tegen nummer acht Hollandia en zal het in dat duel zonder de geschorsten Nande Wielink en Emil  Bijlsma moeten doen.
FC Emmen JO19: Scherpen; Sliedrecht, Wielink, Berends, Van Dijk, Deiman (75. Hindriks), Bijlsma, Scheper, Scholten (58. De Grote), Freddy Quispel (70. Engbers), Ngendakumana.

FC Emmen JO17-NEC/FC Oss JO17 3-4
In een spectaculair duel ontglipte FC Emmen onder 17 in de slotfase de volle winst en in de laatste minuut ging ook nog het ene puntje verloren. Sneu voor de formatie van trainer Rick Slor die goed van start ging met een doelpunt van Thijs Dallinga in de elfde minuut. NEC/FC Oss was echter een goede tegenstander en kwam tien minuten later via Daan de Bruijn aan de gelijkmaker. Hij passeerde invaller doelman Brian Haak met een diagonaal schot. Na een klein half uur nam FC Emmen wederom de leiding. Uit een hoekschop van Bas Aalderink werkte Ben Scholte de bal in het Nijmeegse doel: 2-1. De bezoekers sloegen tien minuten later opnieuw toe, nu was Bryan Stark de maker. De tweede helft was tien minuten oud toen FC Emmen voor de derde keer op voorsprong kwam. Uit een vrije trap van Matthijs Verheul kopte Thijs Dallinga fraai in: 3-2. De bezoekers lieten zich echter niet uit het veld slaan en gooiden alles in de strijd om alsnog een puntje mee te nemen. In de 77e minuut leek dat plan te slagen met de 3-3 van Bryan Starke maar daar waren de gasten niet mee tevreden. In de slotminuut scoorde Daan de Bruijn met een geweldige goal de 3-4 en was FC Emmen geklopt.
FC Emmen JO17: Haak;Luchies, Timmerman, Verheul, Carty (64. Keen), Roosken (63. Zwaagstra), Brand (75. Shane Dokter), Aalderink (78. De Vries), Scholte, Dallinga, Margaritha.
DSCF3167

Thijs Dallinga scoort de 1-0.

DSCF3177

Uit deze situatie ontstaat de 2-1 voor FC Emmen onder 17.

DSCF3180

Doelman Brian Haak kan hier de 2-2 niet voorkomen.

FC Emmen Jo15-DWS JO15 2-1
Een goede eerste en een minder goede tweede helft vanuit het zicht van FC Emmen onder 15. In de eerste helft had de thuisploeg veel balbezit en deed daar ook iets goeds mee in de vorm van doelpunten. Na een half uur leidde het goede spel tot de 1-0 van Jeroen Welles op een vrije trap van Bjorn Plaggenborg. Vier minuten later werd de voorsprong verdubbeld dankzij een treffer in eigen doel van een Amsterdamse verdediger op een voorzet van Jeroen Welles. In het tweede deel was van het goede spel van de Emmenaren niet veel meer te zien. Het was slordig, van een goede opbouw was geen sprake hoewel er nog wel enkele kansjes kwamen die echter niet werden benut. DWS verkleinde nog wel tot 2-1 na een scrimmage uit een hoekschop maar daarbij bleef het.
FC Emmen JO15: Meier: Luke Dokter, Klaassens, De Roo, Gierveld, Dijk, Draisma (Lie-a-Lien), Welles, Schuiling (Abad), Plaggenborg (Klaassen), Slor.

Willem ll JO14-FC Emmen JO14 7-0

Fc Emmen Jeugdspelers seizoen 2016-2017 Emmen km 5

PEC Zwolle JO13(1)-FC Emmen JO13(1) 1-0
De eerste helft gaf lichte voordelen voor PEC Zwolle, maar met de juiste spirit werd de tegenstander al vroeg gestoord in hun opbouw. In de tweede helft had FC Emmen lichte voordelen en zag onterecht een doelpunt afgekeurd. FC Emmen geloofde in een goed resultaat tegen de nummer vier van de competitie en stevende op een verdiend gelijkspel af. In de laatste minuut ging PEC Zwolle er alsnog met de volle buit vandoor na een fout in de verdediging. Met veel fortuin viel de bal achter de uitstekende keeper Wouter Sibon en liep FC Emmen tegen een onnodige en niet verdiende 1-0 nederlaag aan.
FC Emmen JO13(1): Sibon, Zwaagstra, Funke, Tempelman, Falke, Zwikker, Zeqiri (Boer). Dijkstra (Meijer), Ridderbusch, Lamberink (Nijmeijer), Egberts.

FC Emmen 13(2)-Go Ahead Eagles 13(1) 1-10
Dat het een lastige opgave zou worden tegen de koploper en het een jaar oudere Go Ahead Eagles stond bij voorbaat al vast. In het begin kon FC Emmen nog aardig meekomen maar toen de gasten vrij snel op 0-2 kwamen was het duel in feite al beslist. FC Emmen kon de bal niet in de ploeg houden en bij rust stond het reeds 0-5. Na rust kwam de thuisploeg iets beter in het spel en slaagde er in de eretreffer te scoren middels een vrije trap van Jan Doldersum. Go Ahead liep echter moeiteloos naar een 1-10 eindstand. Wel werden een paar doelpunten te gemakkelijk weggegeven.
FC Emmen JO13(2): Van Dijk; Scholtens (Dogan), Smid, Jongsma (Bosch), Huls (Sehi), Jansen, Bijkerk, Quispel (Jongsma), Joesten, Kartoidjojo, Doldersum.