FC Emmen onder 19 pakt drie punten tegen AFC

FC Emmen JO19-AFC JO19 3-1
Een verdiende overwinning voor de Emmenaren op basis van een prima tweede helft. In de vrij vlakke eerste periode wogen de partijen redelijk tegen elkaar op. De Amsterdammers maakten het de thuisclub lastig zonder aanvankelijk tot grote kansen te komen. Lorenzo Hindriks kreeg wel een grote mogelijkheid om de score te openen, maar kon die niet naar behoren afwerken. Vier minuten voor rust nam AFC de leiding. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door de vrijstaande Mircle Elstak simpel ingekopt: 0-1. Een tegenvaller voor de thuisclub maar op slag van rust viel toch nog de gelijkmaker. Een fraaie actie van Thijs Dallinga besloot hij met een geweldig diagonaal schot dat de doelman van AFC te machtig was: 1-1. Na rust domineerde FC Emmen, dat het zonder de geblesseerden Luciano Carty en Twan Berends moest stellen, en nam in de 55e minuut de leiding. Thijs Dallinga was de maker na aangeven van Bas Aalderink. Nadat Freddy Quispel nog eens met een schot van grote afstand de onderkant lat had geraakt, bepaalde invaller Jearl Margaritha de eindstand op 3-1 na door tikken van Thijs Dallinga.
FC Emmen JO19: Scherpen: Roosken, Timmerman, Engbers, Osazee, Deiman, Aalderink, Hindriks (75. Verheul), Scheper (53. Margaritha), Dallinga, Quispel (89. Zwaagstra).

DSCF4045

Thijs Dallinga scoorde tweemaal.

DSCF4049

Kjelt Engbers in opmars met links Rob Deiman.

DSCF4059

Geel voor de AFC aanvoerder na commentaar op de assistent-scheidsrechter.

DSCF4050

Ruben Roosken (tweede van rechts) maakt het zich niet gemakkelijk.

FC Volendam JO17-FC Emmen JO17 4-1
De ploeg van trainer Rick Slor opende sterk, maar ging uiteindelijk na rust ten onder. Al binnen vijf minuten raakte Ben Scholte twee keer de paal. Bij de eerste poging kreeg Tom Bosman de bal voor de voeten, maar ook de rebound ging niet in het doel. Bij de derde poging kwam FC Emmen onder 17 wel op voorsprong. Uit een voorzet van Bjorn Plaggenborg scoorde Sven Jager de verdiende openingstreffer. Vlak daarvoor kreeg FC Volendam onder 17 een grote kans, maar Tom Bosman redde de bal van de lijn. Ook de thuisploeg raakte in de eerste helft nog de paal. Na de rust kwam FC Volendam onder 17 sterker uit de kleedkamer. In de 50e minuut kwam de thuisploeg dan ook langszij. Even later werd het zelfs 2-1. Een voorzet vloog ongelukkig achter doelman Yme Meijer. Net toen er een extra aanvaller in het veld kwam besliste FC Volendam onder 17 de wedstrijd. Door een goed uitgespeelde counter werd het 3-1. In blessuretijd werd het nog 4-1. FC Emmen gaf de doelpunten net als vorige week makkelijk weg. Volgende week zaterdag 27 januari speelt FC Emmen onder 17 opnieuw een uitwedstrijd. Dan is FC Utrecht onder 17 de tegenstander.
FC Emmen JO17: Yme Meijer, Bjorn Klaassens, Lars Dijk, Jordy Luchies, Tom Bosman (67. Vermeulen), Mart Bloeming, Emiel de Vries (61. Leon Draisma), Jelmer Keen, Bjorn Plaggenborg, Ben Scholte, Sven Jager (59. Jeroen Welles).

FC Emmen JO15-Go Ahead Eagles JO15 3-2
FC Emmen begon goed met in de eerste tien minuten prima positiespel, het resulteerde nog niet in grote kansen, maar na die beginfase werd  het slordig in de passing en leed gemakkelijk balverlies. De Emmenaren verloren de controle en Go Ahead kreeg kansen uit met name corners, de eerste hoekschop werd nog door Jamai Kriekjes van de lijn gekopt maar uit de tweede was het raak: 0-1. In de slotfase voor rust kwam de thuisploeg weer beter in het spel en vanuit een goeie aanval waarbij Djairo Fik de zestien in dribbelde en breed speelde op Jamai Kriekjes scoorde laatstgenoemde de 1-1 wat tevens de ruststand was. In de tweede helft begon FC Emmen wederom slordig en riep daarmee het onheil over zich zelf af. Koen IJpelaar maakte hands en Go Ahead Eagles nam uit de strafschop weer de leiding: 1-2. De Emmenaren gaven echter niet op en kwamen door Joey Roufs met een fraai schot vanaf de rand zestien op gelijke hoogte: 2-2. FC Emmen probeerden met opportunistisch voetbal alsnog de drie punten binnen te halen terwijl Go Ahead gevaarlijk bleef in de counter en bijna nog op 2-3 kwam. De winnende goal viel in de laatste minuut, Dave Funke onderschepte de bal en legde af op Jamai Kriekjes die de te ver voor zijn goal staande Deventer doelman met een boogbal verraste: 3-2.
FC Emmen JO15: Runhart; Drayer (De Roo), Slomp (Funke), Meijles, Mansaray, Fransen (Tinholt), Hulshof, Roufs, IJpelaar, Kriekjes, Fik.

VVV Venlo JO14-FC Emmen JO14 2-0
In Venlo was FC Emmen de betere ploeg. Met name in de eerste helft werd er goed gecombineerd en was het wachten op de eerste goal. In een van de spaarzame uitvallen was het de snelle Ruben Laugs die VVV Venlo op een 1-0 voorsprong zette. Na de rust was het spelbeeld identiek. Veel vrije ballen en corners voor FC Emmen maar steeds was het de uitstekende keeper van VVV Venlo die uitkomst bood. Het lukt maar niet om te scoren en na een foute inspeelpass op het middenveld was het opnieuw de snelle Ruben Laugs die doorbrak en beheerst de 2-0 binnenschoot. Ondanks de aanhoudende druk van FC Emmen werd er niet meer gescoord en was het VVV Venlo dat tegen de verhoudingen in het veld drie punten in eigen huis hield. Hoewel FC Emmen een aardige wedstrijd speelde, deden een paar foutjes met daarbij een matige omschakeling FC Emmen de das om.
FC Emmen JO14: Roewen, Meijer, Egberts, Boer, Falke, Zwikker, Ridderbusch (Tempelman), Zegiri, Brouwer (Kuik), Lamberink, Van der Haar (Lemmen).

FC Emmen JO13(1)-FC Groningen JO13(1) 0-1 (13 januari gespeeld)
Nils Eggens scoorde in de dertiende minuut de enige treffer in dit duel.

FC Emmen JO13(2)-WVV JO13 3-0