Terug naar overzicht Terug

FC Emmen onder 19 laat te veel kansen liggen


FC Emmen onder 19 heeft het inhaalduel tegen Feyenoord onder 18 met 2-1 verloren. Gelet op het aantal scoringskansen hadden de Emmenaren minimaal een punt aan het duel over moeten houden maar in de vijfde minuut van de extra tijd scoorde Feyenoord de winnende goal.


FC Emmen onder 19 moest het zonder de geblesseerden Bas Aalderink en Lesley Osazee doen. Eerstgenoemde heeft een enkelband gescheurd en komt deze competitie niet meer in actie. Het was een opwindend partijtje wat beide teams lieten zien die scheidsrechters De Vries noopte tot het geven van een forse hoeveelheid gele kaarten. De Rotterdammers, hoewel als onder 18 aangekondigd maar gemiddeld ouder dan de Emmenaren, namen in de dertiende minuut de leiding door Dominykas Kubilinskas wiens vrije trap in de Emmer muur zodanig van richting werd veranderd dat doelman Kjell Scherpen kansloos  was: 0-1. FC Emmen kreeg daarna mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen onder anderen via Jearl Margaritha en Lorenzo Hindriks maar het was uiteindelijk Kjelt Engbers die drie minuten voor de rust de gelijkmaker langs Feyenoord doelman Evora joeg: 1-1

Na de thee gaf FC Emmen de toon aan vooral via de razendsnelle spitsen Jearl Margaritha en Luciano Carty maar de voorzetten werden meestal gemist. Twintig minuten voor tijd vestigde Freddy Quispel de aandacht op zich met een geweldige knal van afstand die echter tot hoekschop werd verwerkt. Kort daarna kreeg FC Emmen een tegenslag te verwerken toen  aanvoerder Rob Deiman zijn tweede gele kaart ontving. Feyenoord zette vervolgens de thuisclub meer onder druk doch de grote kansen waren voor FC Emmen. Een voorzet van invaller Ben Scholte werd door Jearl Margaritha gemist en Freddy Quispel liet een geweldige kans liggen door breed te willen leggen in plaats van zelf voor de goal te gaan. Het leek aldus op een gelijkspel uit te draaien maar in de vijfde minuut van de extra tijd incasseerde FC Emmen de 1-2. Doelman Scherpen werd met een schuiver in de rechterhoek gepasseerd.
FC Emmen JO19: Scherpen; Berends, Timmerman, Engbers, Roosken, Verheul, Deiman, Hindriks (63. Scholte), Margaritha, Quispel, Carty (73. Scheper).