FC Emmen onder 19 laat Quick Boys kansloos

FC Emmen onder 19 maakte resoluut een einde aan een matige serie door in eigen huis het Katwijker Quick Boys met 5-0 te verslaan. FC Emmen onder 17 verloor met 1-0 bij Ajax maar deed zichzelf daarmee te kort.

FC Emmen JO19-Quick Boys JO19 5-0
FC Emmen onder 19 was na de stroeve start met slechts twee punten uit vier wedstrijden hard aan een driepunter toe. Die kwam er dus middels een overtuigende zege op het vijf plaatsen hoger geklasseerde Quick Boys JO19. De Emmenaren speelden fris en fruitig en creëerden tal van mogelijkheden waardoor de score veel hoger had kunnen uitvallen. Anthony Trajkoski zette de Emmenaren op 1-0 na een vlot lopende combinatie. Sander de Grote kreeg daarna twee uitstekende kansen maar benutte ze niet. Kjelt Engbers was eveneens dichtbij de 2-0 maar zag zijn inzet van de doellijn worden gehaald. De 2-0 werd uiteindelijk gescoord door verdediger Mark van den Berg na goed voorbereidend werd van Jochem Scholten. In het begin van de tweede helft dreigde Quick Boys overlopen te worden door een veel druk uitoefenend FC Emmen. Kjelt Engbers miste een voorzet van Anthony Trajkoski op een haar na maar in de 60e minuut was het wel raak. Na een combinatie met Thom Scheper werkte Sander de Grote het keurig af. FC Emmen doelman Kjell Scherpen hield zich ondertussen voornamelijk met routineklussen onledig en moest pas in de 70e minuut serieus een redding verrichten. Een kwartier voor het einde verhoogde Thom Scheper tot 4-0 met een fraaie curvebal, na een assist van Sander de Grote en scoorde vijf minuten voor tijd ook de 5-0 die met wat hulp van een tegenstander tot stand kwam.
FC Emmen JO19: Scherpen; Sliedrecht, Wielink (70. Deiman), Van Dijk, Van den Berg, Bijlsma, Trajkoski (70. Hindriks), Thom Scheper, Jochem Scholten, Engbers (75. Jan Scholten), De Grote (75. Ngendakumana).
kwik1

Anthony Trajkoski scoorde de 1-0.

kwik2

Sander de Grote is zijn tegenstander te vlug af.

kwik3

Sander de Grote had hier moeten scoren.

kwik4

Jochem Scholten (8) gaf de assist waaruit Mark van den Berg (rechts) scoorde.

Ajax JO17-FC Emmen JO17 1-0
FC Emmen onder 17 moest zo langzamerhand weer eens wat punten gaan sprokkelen, dus moest het maar tegen Ajax gebeuren. Ondanks waarschuwende woorden om geen ontzag te hebben voor de tegenstander, maar gewoon het eigen ding te gaan doen, bleef dit niet hangen bij de Emmenaren. Het eerste kwartier was dan ook voor Ajax dat al in de vijfde minuut op 1-0 kwam door Jurgen Ekkelenkamp. Nog steeds waren de Emmenaren onder de indruk van de Amsterdammers leek het. Na twintig minuten werd eindelijk de schroom afgelegd en begonnen de Drenten hun eigen spel te spelen. FC Emmen kreeg hierdoor ook wat mogelijkheden en vlak voor rust zelf drie kansen op rij. Verkeerd afleggen, niet goed ingeschoten en een reddende keeper voorkwamen Drentse doelpunten. De rust ging daardoor in met 1-0. Na de rust werd het steeds onrustiger aan de Amsterdamse kant, zomaar ballen over de lijn spelen en dergelijke. Aan beide kanten waren nog wel kansen, maar die waren aan de voorwaartsen niet besteed. Een zure nederlaag, omdat er echt veel meer had ingezeten en dat mogen de Emmenaren zichzelf verwijten.
FC Emmen JO17: Jalving; Scholte (65. Roosken), Timmerman, Luchies, Osazee, Keen (65. Verheul), Quispel, Margaritha, Dallinga, Carty.

FC Emmen JO13(1)-PEC Zwolle JO13(1) 1-2
De gasten uit Zwolle openden al in de achtste minuut de score, wat verdiend was gezien het spelbeeld. PEC was voetballend de betere ploeg, maar ondanks dat werd het 1-1 nadat Tim Nijmeijer in de achttiende minuut van net buiten de zestien raak schoot. Vlak voor de rust kreeg PEC Zwolle een vrije trap op twintig meter van de goal. Deze werd in de korte hoek ingeschoten, waardoor de ruststand op 1-2 werd bepaald. Ook na de rust was PEC de bovenliggende partij. FC Emmen was slordig in de passing maar er werd niet meer gescoord. Het was een matige wedstrijd van FC Emmen tegen een beter spelend PEC Zwolle.
FC Emmen JO13(1): Sibon, Tempelman, Boer, Funke, Meijer (de Munnik/Dijkstra), Egberts, Zwikker, Falke, Nijmeijer (Kuik), Zegiri (Ridderbusch), Lamberink.

Go Ahead Eagles JO13(1)-FC Emmen JO13(2) 6-0
Na twee overwinning liep FC Emmen JO13(2) in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles tegen een nederlaag op. De tegenstander was zoals verwacht sterk en om daar tegen goed uit de verf te komen moest iedereen bij FC Emmen top zijn maar dat was niet het geval. De organisatie klopte niet altijd waardoor de aanvallers van Go Ahread te gemakkelijk konden doorbreken. In de tiende minuut werd het 1-0 maar FC Emmen liet bij vlagen best goed voetbal zien en kreeg door Hank Bosch ook een paar mogelijkheden maar in de eindfase werd te vaal balverlies geleden. Go Ahead was sterk in de omschakeling wat een 4-0 ruststand opleverde. De tweede helft leverde aanvankelijk eenzelfde spelbeeld op waardoor Go Ahead naar 6-0 kon uitlopen, maar in de slotfase richtte FC Emmen zich op en kreeg kansjes via Hank Bosch, Jan Doldersum en Daan Joesten maar zonder resultaat.
FC Emmen 13(2): Van Dijk; Zwaagstra (Dogan), Smid, Jongsma, Bijkerk (Quispel), Scholtens (Van Velzen), Usta (Kartoidjojo), Doldersum, Bosch (Sehi), Huls.

FC Emmen JO11(1)-Raptim JO13(1) 9-0
Joep ten Napel was topscorer met drie doelpunten. De overige Emmer treffers namen Jesse Stolte 2, Robin Bazuin 2, Wout Hindriks 1 en Alseny Cisse 1 voor hun rekening.

DZOH JO11(3)-FC Emmen JO11)2) 1-7
De allerjongste Emmer formatie verstevigde de koppositie door een forse zege op DZOH JO11(3). Vooral in de eerste helft speelde de formatie van trainer van Willem van Loen vaak uitstekend met soepel lopende combinaties. ,,Onze beste eerste helft tot nu toe”, volgens de trainer. Met die ruime voorsprong als zekerheid liep het daarna minder vlot. FC Emmen was minder scherp en liet zelfs bij 0-6 een tegengoal toe. Uit een benutte strafschop werd het uiteindelijk 1-7. De Emmer doelpunten werden gescoord door: Daan Lambers 3, Rense Sietsma 1, Zen Schimmelpenning 1, Joël Boer 1 en Shayan Mohsenian Naghani 1.