FC Emmen onder 19 in eerste divisie hoog

FC Volendam JO19-FC Emmen JO19 2-3
FC Emmen onder 19 komt door de zege in Volendam de komende voorjaarscompetitie uit in de eerste divisie Hoog. Behalve de eigen winst was daarvoor ook punten verlies van de concurrenten Excelsior en De Graafschap nodig en dat gebeurde prompt. Zowel Excelsior als De Graafschap verloren hun wedstrijd met 1-0. De Emmenaren eindigden in de najaarscompetitie op de vierde plaats.

In de eerste helft in een kletsnat en winderig Volendam gebeurde er zeker van FC Emmen zijde niet al te veel. De gasten uit Drenthe kregen in het eerste half uur nauwelijks kansen behalve in de 29e minuut toen de 0-1 viel. Uit een hoekschop van Lentini Caciano viel de bal voor de voeten van Bjorn Klaassens die de bal keurig inprikte. Klaassens had overigens eerder geel gekregen wat ook rood had kunnen zijn.

De rust ging in met 0-1 en in het eerste kwartier van de tweede periode werd de voorsprong uitgebouwd tot 0-3. Bjorn Klaassens

scoorde de 0-2 in de 48e minuut en Joris Adams zorgde acht minuten later voor een veilig lijkende 0-3 stand. Maar twee minuten na de 0-3 verkleinde FC Volendam tot 1-3 waarna FC Emmen, zonder de grieperige Luciano Carty, wat aan het zwalken geraakte. Het oogde nonchalant en FC Volendam kreeg kansen maar het duurde tot de 84e minuut voor de 2-3 viel uit een vrije trap. Daarna redde doelman Brian Haak nog een keertje en werd een inzet van de doellijn gehaald. FC Emmen bracht uiteindelijk de 2-3 stand over de streep. Het kan zich nu gaan voorbereiden op de tweede helft van het seizoen die begint met de bekerwedstrijd tegen Feyenoord onder 19 op 11 januari. Dan kan trainer Ruud Jalving ook weer beschikken over Bas Aalderink die na een revalidatieperiode weer fit is.

WVV JO15-FC Emmen JO15 1-7 (beker)
FC Emmen begon niet al te sterk tegen 3e divisionist WVV. Waar eerder in de week werd gespeeld tegen het in dezelfde klasse uitkomende HFC’15 en gemakkelijk werd gescoord, ging het tegen WVV aanvankelijk moeizaam. Er waren een paar mogelijkheden voor Dardan Sehi, Joel Paulina en Jan Doldersum, de beste kans was nog voor Janiek Jongsma die de bal op de lat deed belanden. De Winschoters kwamen er een paar keer gevaarlijk uit via de counter zo ook in de 26e minuut. Na geklungel achterin bij FC Emmen kon de spits van WVV de bal gemakkelijk binnen schieten: 1-0. Hierna ging FC Emmen het tempo opschroeven en  vanaf de aftrap was er al een mogelijkheid voor Joel Paulina maar zijn schot ging net voorlangs. In de 34e minuut viel dan toch de gelijkmaker voor FC Emmen, na een mooie aanval over de rechterkant en een prima voorzet van Ryan Zwaagstra schoot Jan Doldersum de 1-1 binnen. FC Emmen wisselde in de tweede helft, Dardan Sehi werd vervangen door Stijn Scholten en dit resulteerde gelijk al in een doelpunt voor de invaller. Joel Paulina ging een paar spelers van WVV voorbij en legde de bal klaar voor Stijn Scholten die in de 38e minuut de 1-2 binnenschoot. De 1-3 was een prooi voor Jesper Mosselaar, na een snelle aanval werd Joel Paulina onderuitgehaald in het zestienmeter gebied en dit betekende een strafschop die werd genomen door Jesper Mosselaar en ook benut. De net ingevallen Daan Joesten maakte er in de 62ste minuut 1-4 van met een droge knal in de verre hoek. Joel Paulina speelde een sterke tweede helft en werd daarvoor ook beloond, hij scoorde de vijfde en zesde goal voor FC Emmen. Het slotakkoord zette Jesper Mosselaar die de eindstand op 1-7 bepaalde.
FC Emmen onder 15 heeft zich met de winst op WVV geplaatst voor de kwartfinale van de noordelijke districtsbeker.

FC Emmen JO13(1)-Westlandia JO13 1-3.
FC Emmen onder 13 had een kansje op deelname aan de promotie competitie maar dan moest in elk geval zelf worden gewonnen. Dat lukte echter niet want het bezoekende Westlandia uit Hoorn won in Emmen met 3-1. De Noordhollanders liepen uit naar een 0-3 tussenstand voordat Rinse Sietsma in de 70e minuut de eretreffer liet noteren. Winst zou FC Emmen echter ook niet hebben geholpen want daarvoor moest FC Den Bosch verliezen maar het speelde gelijk tegen Helmond Sport.