FC Emmen onder 19 houdt koploper PEC in bedwang

FC Emmen JO19-PEC Zwolle JO19 0-0
Hoewel de doelpunten uitbleven, was het best een vermakelijk duel. PEC Zwolle kwam als koploper naar de JENS Vesting tegen het op de zevende plaats staande FC Emmen onder 19. Het verschil kwam niet echt tot uiting. De Emmenaren waren wellicht een ietsje minder in de combinatie maar de strijdlust maakte veel goed. De eerste helft was levendig maar de grote doelkansen waren niet aanwezig. Die kwamen er wel in het tweede gedeelte. De grootste mogelijkheid voor de Zwollenaren viel na exact een uur spelen. Een foutje van de Emmer verdediger Aron Timmerman bracht Lars Miedema oog-in-oog met doelman Kjell Scherpen die echter als overwinnaar uit de bus kwam. In de slotfase gaven de Emmenaren nog eens vol gas. Thijs Dallinga maakte zich mooi vrij en zijn uithaal was ook prima doch de Zwolse doelman Quinten van de Graaf tikte de bal over de lat. Ook verdediger Kjelt Engbers deed van zich spreken met een lange rush en stuitte eveneens op de Zwolse sluitpost. PEC Zwolle had het duel kort voor tijd ook nog naar zich toe kunnen trekken maar een venijnig schot van verdediger Destan Bajselmani vloog voorlangs.
FC Emmen JO19: Scherpen: Osazee, Engbers, Berends, Timmerman, Carty (70. Roosken), Deiman, Aalderink, Hindriks (80. Verheul), Margaritha (72. Quispel), Dallinga.

FC Emmen JO17-Sparta Rotterdam JO17 0-3
De gasten uit Rotterdam waren beter en gingen snel op zoek naar de openingstreffer. Maar tijdens de eerste helft vielen er geen doelpunten. FC Emmen onder 17 werd één keer gevaarlijk, maar Toine Slor kreeg de bal niet voor de voet en kon daardoor geen schot lossen. Na de rust kwam Sparta Rotterdam onder 17 wel op voorsprong. Na een vermeende handsbal schoot de Sparta-spits de bal achter doelman Thom van Rotterdam. Kort daarna viel ook de tweede treffer, waardoor de wedstrijd was gespeeld. Helemaal toen invaller Jeroen Welles met twee gele kaarten en dus rood van het veld moest inrukken. In de slotfase scoorde de Rotterdammers nog één keer. Aanstaande woensdag 20 december speelt FC Emmen onder 17 de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Om 17:00 uur is PEC Zwolle onder 17 in de JENS Vesting de tegenstander. Na de winter moet FC Emmen onder 17 de strijd aan gaan voor lijfsbehoud in de Eredivisie.
FC Emmen JO17: Thom van Rotterdam, Bjorn Klaassens, Mart Bloeming, Jordy Luchies, Tom Bosman, Jelmer Keen (68. Rowin Schuiling), Emiel de Vries (41. Lars Dijk), Toine Slor (41. Leon Draisma), Bjorn Plaggenborg (76. Jerany Lie-A-Lien), Ben Scholte, Sven Jager (41. Jeroen Welles).

FC Twente JO14-FC Emmen JO14 4-2
In Hengelo speelde FC Emmen tegen het hooggeplaatste FC Twente. In de eerste helft speelde FC Emmen goed mee en ontregelde het gemakkelijk combinerende FC Twente. Door vroeg druk op de bal te zetten ontstonden er regelmatig kansen voor FC Emmen. Na een corner wist Frank Boer in de dertiende minuut de 0-1 te scoren. Met kansen over en weer bleef FC Emmen overeind en vlak voor rust werd het nog comfortabeler toen Kas Lamberink de 0-2 binnenschoot. FC Emmen ging met 0-2 rusten en daar was niet veel op af te dingen. Na de rust was het alleen maar FC Twente wat de klok sloeg. Met driehoekjes en steekpasses werd FC Emmen zoek gespeeld. In de 50e minuut leidde dat tot de 1-2 via een afstandsschot. Binnen drie minuten viel ook de 2-2 en was de riante voorsprong volledig weg. De energie uit de eerste helft was niet meer aanwezig en FC Twente liep uit naar een 4-2 overwinning. Hier was niets op af te dingen gezien de tweede helft.
FC Emmen O14: De Vree (Roewen), Tempelman, Boer, Funke, Falke, Zwikker (Egberts), Brouwer (Meijer), Van der Haar, Ridderbusch, Lamberink, Zegiri (Lemmen)

FC Emmen JO13 (1)-Ajax JO13 1-7
Zoals mocht worden verwacht was hekkensluiter FC Emmen niet opgewassen tegen koploper Ajax onder 13. De Amsterdammers liepen in de eerste helft naar een 0-4 voorsprong met doelpunten van Gabriel Osei Nisekovy in de 5e en 17e minuut. Ook Nelson Egha scoorde tweemaal en wel in de 16e en 30e minuut. Direct na rust verhoogde Gabriel Osei Nisekovy tot 0-5 waarna FC Emmen iets terug deed. Mats Kartoidjojo verkleinde tot 1-5. Ajax scoorde vervolgens nog twee keer via Cedric Hateboer en Nelson Egah.