FC Emmen onder 19 haalt uit in Venlo

VVV Venlo JO19-FC Emmen JO19 1-6
FC Emmen onder 19 heeft de punten hard nodig maar dat het uitgerekend bij koploper VVV Venlo drie punten zou pakken, mag toch wel een sensatie worden genoemd. De thuiswedstrijd tegen VVV verloren de Emmenaren nog kansloos met 4-1. Volgens de statistieken leken de Emmenaren kansloos want de vijf voorgaande duels in Venlo gingen zonder uitzondering vijf verloren. Aan die reeks kwam dus een einde. De Emmenaren begonnen nog wat aarzelend, ze speelden tenslotte bij de lijstaanvoerder, maar gaandeweg trok FC Emmen het duel naar zich toe. Dat werd halverwege de eerste helft in de score uitgedrukt met een goal van Freddy Quispel na een fraai opgezette aanval. In de 29e minuut volgde de 0-2 door Ruben Roosken die een van de uitblinkers in het duel was. De assist kwam van Jordy Luchies. Vijf minuten voor de pauze verhoogde Luciano Carty tot 0-3 maar de rust ging in met een 1-3 stand omdat Stan van Dijck namens VVV had gescoord. Na de pauze pakte FC Emmen de draad weer op wat in de 62e minuut leidde tot de 1-4 door Ruben Roosken die met twee goals plus twee assists een groot aandeel in de overwinning had. Bij de vierde Emmer goal raakte Freddy Quispel geblesseerd en werd vervangen door Jamai Kriekjes. Laatstgenoemde is speler van Onder 17 omdat de spoeling wat dun aan het worden is. Tegen VVV ontbraken bijvoorbeeld Bas Aalderink die binnenkort onder het mes moet wegens kruisbandletsel. Verder was Jearl Margaritha geschorst. De wedstrijd was helemaal gelopen toen in de 70e minuut Ben Scholte na aangeven van Ruben Roosken er 1-5 van maakte. Het sluitstuk kwam op naam van Lesley Osazee die twee minuten voor het einde op een assist van Roosken het halve dozijn voor FC Emmen vol maakte.
FC Emmen JO19: Jalving; Strijker, Verheul, Luchies, Boonstoppel, Roosken, Carty (54. Osazee), Spijkerman, Scholte (81. Ten Cate), Quispel (54. Kriekjes), Rojer.

Fc Emmen Jeugd seizoen 2018-2019 Emmen Km 10 Foto Boudewijn Benting
Ruben Roosken.

FC Emmen JO17-Go Ahead Eagles JO17 1-0
Door de minimale winst op het Deventer Go Ahead Eagles is FC Emmen naar de derde positie doorgestoten. Het bleef voor de vierde keer op rij ongeslagen en pakte daarin acht punten waardoor de toekomst er aanmerkelijk zonniger uitziet. Het was geen goede maar wel een spannende wedstrijd in stadion Oude Meerdijk. In de eerste helft probeerden de gasten het met enkele afstandsschoten waar doelman Yme Meier geen moeite had. De eerste grote kans voor FC Emmen viel in de 24e minuut en dat bleek achteraf de winnende treffer. Jairick Oulina deed het voorbereidende werk en Maurice Tinholt kon gemakkelijk inschuiven: 1-0. Tien minuten nadien schoot Jeroen Welles,uit wat ogenschijnlijk een voorzet was, op de lat. FC Emmen begon goed na de rust en creëerde een aantal hoekschoppen maar een tweede doelpunt die wat meer zekerheid zou kunnen geven bleef uit. Go Ahead Eagles oefende daarna wel druk uit maar de Emmer defensie weerstond de pressie. De Deventenaar Beau de Bone was in de 65e minuut nog het dichtst bij een treffer maar doelman Meier tikte de bal over de lat. In de slotfase kreeg FC Emmen enkele goede kansen uit counters maar Jeroen Welles, Yiarick Poulina en Job Vermeulen benutten de mogelijkheden niet.
FC Emmen JO17: Meier; Klaassens, Funke, Fik (77. Draisma), Mansaray, Plaggenborg (71. Roufs), Dijk, Slor (74. De Roo), Poulina, Tinholt (66. Vermeulen), Welles (77. Hulshof).

plaggiaat

Bjorn Plaggenborg speelde met een neusbeschermer.

FC Emmen JO15(1)-SJO BTC JO15 6-2 (beker)
Door de winst in de kwartfinale van de noordelijke district beker plaatste FC Emmen onder 15 zich voor de halve finale. FC Emmen speelde een matige wedstrijd tegen de gasten uit Beerta. Er was veel ruimte om te voetballen, wat onvoldoende werd benut door een laag tempo, veel balverlies en onnauwkeurigheid in de passing en afwerking. FC Emmen kwam in de zesde minuut op 1-0 door een een treffer in eigen goal en in de 11e minuut scoorde Stefan Kuik na een combinatie met Florian Zeqiri: 2-0. De 3-0 ruststand kwam van de voet van Tyrell Strik die van buiten de zestien binnenschoot. Na de rust was FC Emmen het even helemaal kwijt en binnen een paar minuten kwam SJO BTC terug tot 3-2. Een echte wedstrijd werd het echter niet. In de 50e minuut scoorde Jerginio Laken na een mooie pass van Kas Lamberink. In de 55e minuut scoorde Jordy Egberts koppend raak uit een hoekschop en in de 60e minuut was het wederom raak. Florian Zeqiri werd gevloerd in de zestienmeter en Tyrell Strik schoot de penalty beheerst binnen. Deze 6-2 werd tevens de eindstand.
FC Emmen JO15 (1): Roewen, Van der Haar, Zwikker (Meijer), Egberts, Brouwer, Teterissa, Kuik, Lemmen (Lamberink), Strik, Laken, Zeqiri.

FC Emmen JO11(1)-De Blesse JO12(1) 3-4
Goed en scherp starten was de boodschap waarmee FC Emmen onder 11 aan het duel moest beginnen. Dat leek de meeste spelers te zijn ontgaan want binnen zes minuten stond het reeds 0-3. Na een kwartier probeerde trainer Willem van Loenen de zaken weer op orde te krijgen en dat lukte ook. Wel liep De Blesse nog uit naar 0-4 door een onfortuinlijke treffer in eigen doel van Damiën van der Scheer. Na de rust speelde FC  Emmen aanzienlijk beter. In de 3e minuut werd het goede doorzetten van Björn Zoetekouw beloond. Hij rondde het zelf af en zette de 1-4 op het scorebord. Zo snel het in de eerste helft bij de tegenstander ging, liep het nu bij FC Emmen. Mats Bosma gaf in de 7e minuut een prima voorzet welke door wederom Björn Zoetekouw keurig werd afgewerkt, 2-4. De Blesse had het niet meer en keek toe hoe Delano van Coevorden er 3-4 van maakte.  FC Emmen wilde meer en het werd een spannende slotfase. In de laatste minuut was de thuisploeg nog dicht bij de gelijkmaker uit een klutsbal doel die door Amadou Doumbouya nog op de lat werd gekopt. Gezien het spelbeeld in de tweede helft had FC Emmen wel een punt verdiend.

Olympia ’28 JO15-FC Emmen JO15(2) 0-5
Quick ’20 JO13-FC Emmen JO13(1) 1-1