FC Emmen onder 19 boekt eerste winst

FC Emmen onder 19 zorgde voor de verrassing van de dag door het nog ongeslagen NEC Nijmegen een 2-1 nederlaag toe te brengen. De Emmenaren hadden voor dit duel nog geen enkel punt verzameld. FC Emmen onder 17 was het schotvaardigst door in de kwartfinale van het bekertoernooi het Friese SJO Feanstars met liefst 17-1 te kloppen.

FC Emmen JO19-NEC Nijmegen JO19 2-1
De bezoekers uit Nijmegen namen voor dit duel de tweede plaats in met een gelijk aantal punten als koploper Vitesse terwijl FC Emmen als tiende en laatste de ranglijst afsloot. De Emmenaren vielen in vorige wedstrijden zeker niet uit de toon alleen was het wachten op de eerste punten. Dit kwamen dus uit het duel tegen NEC na een prima wedstrijd van beide kanten. In de eerste helft had NEC een optisch overwicht maar het af en toe sterk counterende FC Emmen nam in de 33e minuut de leiding. Een fraai opgezette aanval over de rechterkant met een voorzet van Bjorn Plaggenborg die door Bas Aalderink werd ingeschoven. NEC kreeg in de eerste helft een paar goede mogelijkheden maar Brian Haak keepte vlekkeloos. Na de pauze oefende NEC behoorlijk wat druk uit zonder tot een afronding te komen. FC Emmen was wel succesvol met medewerking van NEC-doelman Robin Roufs die in de 64e minuut een directe rode kaart ontving. De aansluitende strafschop werd door Joris Adams feilloos langs de invaller-doelman geschoten: 2-0. De voorsprong en het feit in overtal te spelen gaf FC Emmen niet echt rust. Counterkansen werden slecht benut zodat het een onrustige slotfase werd. NEC kwam bovendien in de 88e minuut door Noordanus tot scoren via een razendsnelle tegenstoot maar FC Emmen hield het in de resterende tijd droog. Bij FC Emmen maakte in de tweede helft Bai Kamara zijn debuut die via AZ naar de Meerdijk is verhuisd.
FC Emmen JO19: Haak; Duits, Hirasingh, Luchies, Dijk, Aalderink, Carty (71. Bai Kamara), Klaassens, Plaggenborg (86. Slor), Adams (84. Welles), Scholte.

FC Emmen JO17-SJO Feanstars JO17 17-1 (beker)

GRC Groningen JO15-FC Emmen JO15(1) 0-2

Be Quick 1887 JO15-FC Emmen JO15(2) 7-1 (beker)

FC Emmen JO13(1)-ADO Den Haag JO13(1) 0-5 (beker)