FC Emmen onder 19 bekert verder, onder 17 niet

FC  Emmen onder 19 heeft zich geplaatst voor de volgende bekerronde. In eigen huis werd AFC O19 met 2-0 geklopt. Minder goed verging het FC Emmen onder 17 dat eveneens in het bekertoernooi in Tilburg met 2-0 van Willem ll verloor.

FC Emmen O19-AFC O19 was zeker in de eerste helft een vervelende vertoning. De pijngrens bij de Amsterdammers was aan de lage kant, de doelman had voor elke uittrap een halve minuut nodig en de coach zocht achter elke vrije trap een samenzwering om FC Emmen in het zadel te helpen. De gasten schoten zich uiteindelijk zelf in de voet want in de 18e en 79e minuut werden ze op rode kaarten getrakteerd. FC  Emmen kon mede daardoor toch nog vrij gemakkelijk winnend de eindstreep behalen maar daar zag het lang niet naar uit. In de eerste helft werd aan beide kanten geen enkele doelkans genotuleerd, ook een vrije trap voor de thuisploeg op achttien meter had geen succes. Na de pauze was het iets aantrekkelijker, AFC kreeg zo rond een uur spelen een goede kans die niet werd benut en een kopbal van Thijs Dallinga ging maar net naast. Een kwartier voor tijd viel de 1-0 en kwam op naam van Jearl Margaritha en toen kort daarop de tweede rode kaart voor AFC viel, was FC Emmen redelijk zeker van het bereiken van de volgende ronde. Jearl Margaritha zorgde in de laatste minuut nog voor de 2-0.
FC Emmen O19: Scherpen; Ozasee (78. Berends), Engbers (80. Tollner), Timmerman, Roosken, Deiman, Verheul, Scheper, Margaritha, Dallinga, Carty.

DSCF3536

Lesley Ozasee wint dit duel.

DSCF3541

Onder 19 trainer Bas Sibum geeft uitleg aan de arbiter.

DSCF3547

Thijs Dallinga wordt gevloerd en de AFC verdediger krijgt rood.

DSCF3562

Jearl Margaritha (7) scoort de 2-0

Willem ll O17-FC Emmen O17 2-0
Op de overwinning voor de Tilburgers viel niet veel af te dingen. De thuisclub was gewoon de betere ploeg maar had wel lang nodig om de hard werkende Emmer formatie op de knieën te krijgen. ,,Dat was dan onze verdienste”, zei trainer Rick Slor. ,,Willem ll heeft een goede ploeg maar scoorde pas negen minuten voor het einde. We hebben nog getracht om de gelijkmaker te forceren maar Willem gooide in de laatste minuut de boel definitief op slot met de 2-0.”
FC Emmen O17: Meijer; Klaassens (75. Slor), Luchies, Scholte  (65. Schuiling), Bosman, Keen, De Vries (41. Dijk), Aalderink, Draisma (41. Welles), Plaggenborg, Jager (60. Lie-a-Lien).