FC Emmen onder 17 raakt op dreef

FC Emmen onder 19 heeft in het bekertoernooi een ontmoeting tegen Feyenoord onder 19 geloot. Het duel wordt op 11 januari in Emmen gespeeld.

Waterwijk JO17-FC Emmen JO 17 0-4
FC Emmen onder 17 heeft de eerste uitzege van het seizoen binnen. De ploeg van trainer Björn Zwikker won op sportpark Rie Mastenbroek  in Almere met 0-4 van Waterwijk onder 17. FC Emmen onder 17  speelde een goede wedstrijd tegen het fysiek sterke Waterwijk. Na een goede actie van David Brouwer scoorde Edgar Meijles via de kluts de verdiende openingstreffer. En vlak voor rust was de spits opnieuw trefzeker, waardoor FC Emmen onder 17  met een 0-2 voorsprong de rust in ging. In de tweede helft ging de wedstrijd al snel op slot. Met zijn derde goal maakte Edgar Meijles een hattrick. Even later werd het 0-4 door een rake kopbal van Tyrell Strik. FC Emmen onder 17  leek zich op te kunnen maken naar een nog ruimere overwinning, totdat Jamai Kriekjes met rood van veld moest. De thuisploeg was echter niet bij machte om de spanning terug te brengen. De Emmenaren  zegevierden met 0-4 en stapten met drie punten de bus in.
FC Emmen JO17: Bas Runhart, Djairo Fik (46. Jerginio Laken), Dave Funke, Jordy Egberts (70. Frank Boer), Vincent de Roo, David Brouwer (63. Maurice Tinholt), Joey Roufs, Thom Hulshof, Tyrell Strik (70. Damien Zwikker), Jamai Kriekjes, Edgar Meijles (65. Nigel Teterissa).

FC Emmen JO15-Olde Veste ’54 JO15 8-1
Vanaf het begin was het FC Emmen dat druk zette op de verdediging van Olde Veste ’54 en binnen vier minuten was het raak. Mats Kartoidjojo scoorde na een voorzet van Milan Arends de 1-0. FC Emmen ging door om de muur van de gasten te slechten en het was wederom Mats Kartoidjojo die in de 20e minuut de 2-0 voor zijn rekening nam, nu na goed doorzetten van Joel Paulina. De 3-0 viel een minuut later door een mooie steekbal van Jan Doldersum op Dardan Sehi. Het werd na een half uur spelen 4-0 door Stijn Scholten met een mooi afstandsschot over de keeper. In de 34ste minuut werd het 5-0, vlak voor het rustsignaal, door Dardan Sehi na goed druk zetten van de as van FC Emmen. In de tweede helft werd aanvankelijk niet gewisseld en ging de thuisclub door met waar het voor de rust was gebleven: namelijk scoren. De 6-0 werd vijf minuten na de hervatting gescoord door Mats Kartoidjojo. De 7-0 kwam op naam van Jesper Mosselaar die met zijn eerste balcontact gelijk koppend doel trof. Twee minuten later was het Joel Paulina die goed doorging over de linkerkant en de bal in de korte hoek binnenschoot. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal scoorde Olde Veste nog de eretreffer waardoor de eindstand op 8-1 bleef staan. Het had nog 9-1 kunnen worden maar Jan Doldersum miste in de laatste minuut nog een strafschop.

Blauw Wit ’34 JO13(1)-FC Emmen JO13(2) 2-2
FC Emmen startte in een 4-3-3 opstelling. Blauw Wit kwam goed uit de startblokken en kreeg een paar kansen waaronder een keer op de lat. Daarna werden de duels gewonnen en er werd goed verzorgd gevoetbald.  Via een goede combinatie op rechts glipte Amadou Doumbouya in de tiende minuut langs zijn verdediger, gaf een goede voorzet die Silvan Brakel keurig afrondde: 0-1. In de 14e minuut werd er goed druk gezet op het middenveld, hierdoor kreeg Silvan Brakel een kans maar zijn schot ging nipt voorlangs. Even later kreeg Blauw Wit een prima kans maar Joris van de Berg had een prima redding in huis. De korte corners werden goed uitgevoerd wat in de 20ste minuut resulteerde in wederom een kans voor Silvan Brakel die niet werd benut. Daarna kreeg Silvan Brakel nog een kans maar stuitte op de doelman terwijl Björn Zoetekouw over mikte. De thuisclub kreeg direct na rust een mogelijkheid maar raakte de lat. FC Emmen pakte de draad weer op en kreeg in de 44ste minuut een goede mogelijkheid. Björn Zoetekouw ging op snelheid langs zijn man en wilde breed leggen maar een sliding van een Leeuwarder verdediger voorkwam een tweede Emmer treffer. Even later was het wel raak, Danoa Siahaya had een goede actie op rechts en  met een perfecte breedtepass bereikte hij de net ingevallen Mats Bosma. Zijn eerste balcontact promoveerde hij direct tot een doelpunt. Blauw Wit ging meer druk zetten maar en verkleinde in de 54e minuut tot 1-2. Na de 1-2 werd er niet meer vooruit druk gezet en kon Blauw Wit aansluiten. Twee minuten na de aansluitingstreffer viel ook de 2-2, een onhoudbaar schot in de bovenhoek. In de resterende tijd gebeurde er niets meer zodat de einduitslag 2-2 werd. Voor FC Emmen voelde dit als een teleurstelling, winst was op zijn plaats geweest.

Be Quick ’28 JO15 (1G)-FC Emmen JO15 (2) 0-2

Ajax JO13(2)-FC Emmen JO13 (1) 4-0