FC Emmen onder 17 pakt periodetitel

FC Emmen onder 17 mag zich kampioen van de tweede periode noemen middels een 2-1 zege op Be Quick 1887. De onder 19 ploeg van FC Emmen gaat voort op de goede weg en klopte het bezoekende Almere City. Ook FC Emmen 0nder 15 deed prima zaken door een forse 8-0 overwinning.

FC Emmen JO19-Almere City FC JO19 4-2
FC Emmen onder 19 boekte de derde achtereenvolgende competitiezege. Hoewel de formatie van trainer Ruud Jalving bij rust een comfortabel lijkende 3-0 voorsprong had, werd het in de tweede helft nog billenknijpen. De thuisploeg startte voortvarend met de openingstreffer in de vijfde minuut door Bai Kamara na een door Bas Aalderink ingeleide counter. De bezoekers gaven echter in het vervolg goed partij maar moesten in de 36e minuut toch de 2-0 toestaan toen Ben Scholte een strafschop verzilverde. Twee minuten voor de pauze verhoogde Bas Aalderink tot 3-0 na een mooie tegenstoot. Almere City gaf zich echter niet gewonnen en ging na de thee furieus van start. FC Emmen wankelde en incasseerde in de 54e en 64e minuut twee tegentreffers wat dus een 3-2 stand betekende. Daarna zwakte het offensief iets af waardoor de thuisclub kon counteren. De uiteindelijk verlossende 4-2 viel elf minuten voor het einde toen Luciano Carty de Almeerse verdediging te vlug af was.
FC Emmen JO19: Haak, Klaassens (83. Koelewijn), Luchies, Dijk (59. Hirasingh), Duit, Caciano (78. Van Leeuwen), Aalderink, Carty, Scholte (86. Welles), Bai Kamara (62. Adams), Plaggenborg.

Be Quick 1887 JO17-FC Emmen JO17 1-2
FC Emmen Onder17 heeft de tweede periode binnen gesleept. De ploeg van trainer Björn Zwikker won moeizaam met 2-1 bij Be Quick 1887 JO17-1 maar dat was voldoende voor het tweede periode kampioenschap. FC Emmen begon moeizaam aan de wedstrijd. De thuisploeg kreeg na twee minuten spelen een grote kans, maar doelman Wouter Sibon zag de bal van dichtbij net naast gaan. In de loop van de eerste helft nam FC Emmen onder 17 het initiatief en kwam het na twintig minuten ook op een 0-1 voorsprong. Maurice Tinholt maakte een wereldgoal, hij schoot de bal van ongeveer dertig meter in de kruising. De Emmenaren gingen op zoek naar de 0-2, maar plotseling kwam Be Quick 1887 op gelijke hoogte. Een breedte bal werd onderschept en de gelijkmaker viel binnen. In de tweede helft ging FC Emmen O17 op zoek naar een nieuwe voorsprong. Op aangeven van Djairo Fik kreeg Jamai Kriekjes kreeg een enorme kans. De bal ging van dichtbij echter naast. Even later scoorde Kriekjes wel, waardoor FC Emmen O17 met drie punten van het veld stapte in Haren.
FC Emmen JO17: Wouter Sibon, Djairo Fik (80. Sebas van der Haar), Dave Funke, Maurice Tinholt, Vincent de Roo, Jerginio Laken (60. Stefan Kuik), Jordy Egberts (68. Nigel Teterissa), Elijah Mansaray, Joey Roufs, Tyrell Strik (75. Florian Zeqiri), Jamai Kriekjes (71. Damiën Zwikker).

FC Emmen JO15(1)-ATC ’65 JO15 8-0
FC Emmen begon fanatiek aan de wedstrijd en het had al binnen een minuut voor kunnen staan indien Mats Kartoidjojo de bal goed had geraakt. Vier minuten later was het wel raak door Hank Bosch na goed voorbereidend werk van Jan Doldersum. In de 10e minuut kreeg FC Emmen een hoekschop, deze viel bij de tweede paal en was het Niels Van Haren die de bal binnenschoot. Stijn Scholten maakte er net voor rust nog 3-0 van. In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer naar het doel van ATC’65 en werd het uiteindelijk 8-0. Na mooie aanvallen en veel doelpogingen was het uiteindelijk een dik verdiende overwinning. Na de rust scoorden achtereenvolgens: 37. Jesper Mosselaar 4-0, 41. Jan Doldersum 5-0, 56. Dardan Sehi 6-0, 58. Mats Kartoidjojo 7-0 en 61. Daan Joesten 8-0. In de laatste minuut deed ATC bijna iets terug met een schot op de lat en dat was ook het enige wapenfeit in de tweede helft.
FC Emmen JO15(1): Harm Jipping,  Ryan Zwaagstra, Niels Van Haren, Jesper Mosselaar, Quinten Schroo, Dave Smid, Stijn Scholten(35. Dardan Sehi), Janiek Jongsma (40.Daan Joesten), Jan Doldersum, Mats Kartoidjojo, Hank Bosch.

FC Emmen JO15(2)-Be Quick ’28 JO15 1-1
FC Emmen onder 14 speelde met 1-1 gelijk tegen Be Quick ’28 JO15-1. De Emmenaren waren voetballend prima, echter wist het niet gevaarlijk te worden in het zestienmetergebied van de tegenstander. De ploeg uit Zwolle profiteerde in de eerste helft van een slippertje in de Emmer verdediging. Na rust bleven de Emmenaren zoeken naar kansen, al waren de gasten gevaarlijk in de omschakeling. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd de fysiek sterke defensie van Be Quick ’28 toch verslagen. Yoshua Woest scoorde enkele minuten voor het einde de gelijkmaker.

FC Emmen JO13(1)-Helmond Sport JO13 3-1

ONS Sneek JO13(1)-FC Emmen JO13(2) 2-0