FC Emmen O17 ontglipt in slotseconde volle buit

FC Emmen JO17-Go Ahead Eagles JO17 2-2
FC Emmen onder 17 ontving koploper Go Ahead Eagles dat nog zonder puntverlies was en speelde verdienstelijk met 2-2 gelijk. De gasten uit Deventer maakten in de zesde minuut van de extratijd de gelijkmaker. De ploeg van trainer Björn Zwikker had het in de beginfase lastig met de lopende spelers van Go Ahead Eagles en kwam in de vijfde minuut op een 0-1 achterstand. Na een aantal wijzigingen herpakte FC Emmen onder 17 zich en kwam het beter in de wedstrijd. Het kreeg nog wel een aantal gevaarlijke corners tegen, maar de 0-2 bleef uit. Tien minuten voor tijd viel de gelijkmaker. Na een voorzet van Jerginio Laken trapte een verdediger van Go Ahead Eagles in eigen doel. In de tweede helft had FC Emmen het betere van het spel. Doordat het een open wedstrijd werd, kon het doelpunt wel aan beide kanten vallen. Maurice Tinholt leek de matchwinner te worden, nadat hij de 2-1 uit een corner binnen werkte. Maar in de allerlaatste seconde maakte Go Ahead Eagles uit een corner toch nog weer gelijk.
FC Emmen JO17: Wouter Sibon, Damiën Zwikker, Dave Funke, Maurice Tinholt, Vincent de Roo, Joey Roufs, Nigel Teterissa (74. Edgar Meijles), Tyrell Strik, Jordy Egberts, Jerginio Laken (77. Floran Zeqiri), Jamai Kriekjes (80. Sebas van der Haar).

FC Emmen JO15-Quick ’20 JO15 8-1
FC Emmen onder 15 en Quick ’20 voerden voor dit duel gezamenlijk de ranglijst aan zonder puntverlies. Maar van een spannend duel was vooral in de tweede helft echter geen sprake want de Emmenaren wonnen met liefst 8-1. Na in de derde minuut de eerste kans te hebben gekregen, maar niet te hebben verzilverd, ging de bal er in de vijfde minuut wel in. Een goede combinatie vanaf de rechterkant met Joel Paulina en Dardan Sehi, werd Mats Kartoidjojo na een perfecte voorzet van Dardan Sehi gezocht en hij scoorde met het hoofd de 1-0. Hierna speelde het duel zich met name op het middenveld af met soms een speldenprikje van Quick’20 uit vrije trappen of hoekschoppen. Na een half uur te hebben gespeeld maakte Joel Paulina er 2-0 van na een mooie diepe bal van Thom Bijkerk. Hierna drongen de Oldenzalers een beetje aan en schoten nog een vrije bal tegen de paal. Het bleef een gelijkopgaande helft. De tweede helft was duidelijk voor FC Emmen. In de 11e minuut schoot Jan Doldersum na een goede vrije trap van Hank Bosch de bal tegen de touwen en hiermee was de ban gebroken, Joel Paulina schoot de bal in de 46e minuut achter de doelman van Quick’20(4-0) na een voorzet van Hank Bosch. De 5-0 werd door Jan Doldersum in de 50e minuut binnen geschoten na een afgeslagen corner en de 6-0 was een prooi voor Mats Kartoidjojo in de 51e minuut na een goede voorzet van Joel Paulina. Amper een minuut later de bal achter doelman Daan de Vree van FC Emmen na niet goed opletten van de middenvelders en verdedigers. Het bleef de enige goal voor de gasten. FC Emmen was weer wakker geschud en maakte de 7-1 dat op naam kwam van Jan Doldersum na een prima combinatie met Thom Bijkerk en de uiteindelijke 8-1 was ook weer een doelpunt van Jan Doldersum na goed voorbereidend werk van Daan Joesten.

HSC’21/Buurse JO15-FC Emmen JO15(2) 1-1

FC Emmen JO13(1)-Helmond Sport JO13 1-1
De ploeg van trainer Willem van Loenen had er zin in. Dat bleek ook, want  in de eerste helft kwam Helmond Sport nauwelijks aan de bal. FC Emmen kreeg een aantal goede kansen om de score te openen, maar een doelpunt bleef uit. De keeper van Helmond Sport speelde een puike wedstrijd en kon de eerste helft de nul houden. Na de thee kwamen de Emmenaren weer fris het veld op en domineerden wederom de wedstrijd en dat resulteerde in de 44e minuut tot een mooi doelpunt van Stan van Manen na een assist van Rinse Sietsma. Een paar minuten later kreeg FC Emmen een vrije trap net buiten de 16 die genomen werd door Kaj Drenth. De bal leek boven in de kruising te gaan, maar ook nu zat de keeper uit Helmond er weer goed bij en kon een tweede treffer voorkomen. Het spel van de Emmenaren werd wat slordiger en het beste was er vanaf. Toch leken de drie  punten in Emmen te blijven. Echter drie minuten voor tijd moest keeper Jacco Jongschaap van FC Emmen aan de noodrem trekken, hij haalde een speler van Helmond Sport net buiten de 16 neer en kreeg rood. De vrije trap werd benut, de 1-1 werd tevens de eindstand wat zuur was voor FC Emmen. Eindstand 1-1.

FC Emmen JO13(2)-Excelsior ’31 JO13 1-2
Bij winst was FC Emmen van de laatste plaats af en in de eerste helft ging het ook de goede kant op. Met goed verzorgd spel werden de bezoekers op de eigen helft gehouden en er kwamen ook kansen. Bjorn Zoetekouw en Wesley Kuiper hadden voor de openingstreffer kunnen zorgen maar slaagden niet. Wesley Kuiper werd echter onderuit gehaald wat FC Emmen een strafschop opleverde. Amadou Doumbaya bracht daaruit FC Emmen aan de leiding. Wesley Kuiper en Bjorn Zoetekouw kregen vervolgens mogelijkheden maar in de 18e minuut scoorden de gasten uit Rijssen wel. Uit een lange rush werd de Emmer goalie Beorn Wind gepasseerd: 1-1. Bijna ging de thuisploeg nog met een voorsprong de rust in maar Mats Bosma kwam een teentje te kort. Na de rust wilde FC Emmen op dezelfde voet doorgaan en al in de eerste minuut  kreeg Danoa Siahaya een mooie kans maar mikte over. Silvan Brakel was af en toe gevaarlijk maar aan de andere kant moest Stan Suelman nog een bal van de eigen doellijn halen. Een vrije trap in de 28e minuut werd de thuisclub vervolgens fataal. Een vrije trap van net buiten de zestien zeilde over het hoofd van doelman Joris van de Berg binnen: 1-2. In de slotminuut legde Silvan Brakel nog aan voor de gelijkmaker maar zijn schot werd geblokkeerd. Een gelijkspel zou verdiend zijn geweest maar het mocht niet zo zijn.

Emmen JO11(1)/FC Emmen JO10(1)-HFC ’15 JO11(1) 2-6
Na de overwinning van vorige week ging FC Emmen met vertrouwen het veld op voor de wedstrijd tegen een sterke tegenstander. Er werd onder moeilijke omstandigheden. In de eerste paar minuten was er evenwicht, wel had FC Emmen het lastig met het fysieke spel van HFC. Toch kwam FC Emmen in 8ste minuut op 1-0 door een goede loopactie van Ray Okken. Deze goal gaf Emmen een boost en scoorde in de 12de minuut opnieuw door Ronan Oost, waar een mooie voorzet van Ray Okken aan vooraf ging. Daarna gooide HFC het over een andere boeg en bracht nog meer fysiek in het spel. Dit spel leverde binnen drie minuten drie goals op. Bij een 2-4 ruststand probeerde FC Emmen door hard te werken terug te komen in de wedstrijd, dit goede spel in de laatste dertig minuten leverde echter geen doelpunten meer op. HFC deed Emmen nog meer pijn, door uit twee counters de 2-5 en 2-6 te maken. Een goede leerwedstrijd voor de jonge Emmenaren in aanloop naar de bekerwedstrijd van volgende week tegen Raptim 11-1.

HZVV JO11(1)-Emmen JO11(1)/FC Emmen JO10(2) 4-1