FC Emmen onder 17 niet tegen FC Utrecht opgewassen

Vier overwinningen, drie nederlagen plus een gelijkspel was de oogst van de Emmer jeugd op zaterdag. Onder 19 pakt weliswaar een punt bij Be Quick maar wacht nog steeds op de eerste overwinning.

Be Quick 1887 JO19-FC Emmen JO19 1-1
Het had eigenlijk de eerste zege voor de Emmer formatie kunnen zijn want vooral in het eerste uur was er maar een elftal die speelde en dat was FC Emmen JO19. De ploeg was dominant en Be Quick kwam er niet aan te pas. Het aantal reële scoringskansen was weliswaar niet groot maar de gasten dicteerden het spel. FC Emmen kreeg na een half uur een goede mogelijkheid maar de bal werd er niet ingelopen en kort daarop was Be Quick een van de zeldzame keren wel gevaarlijk. Verdediger Mark van den Berg moest de bal van de doellijn halen. Drie minuten later viel echter de verdiende 0-1. Een vrije trap van Thom Scheper werd door Sander de Grote ingekopt. Omdat de tweede treffer uitbleef, kwam het hard aan dat de thuisclub in de 61e minuut plotseling gelijk maakte. De treffer sproot voort uit een hoekschop: 1-1. Daarna raakte FC Emmen de kluts een beetje kwijt en het werd nog billen knijpen. Tien minuten voor het einde was er nog een mogelijkheid voor Kjelt Engbers maar zijn schot verdween rakelings over de lat.
FC Emmen JO19: Scherpen; Sliedrecht, Wielink, Van Dijk, Van den Berg, Jochem Scholten (87. Jan Scholten), Trajkoski (79. Ngendakumana), Bijlsma, De Grote, Engbers, Scheper.

FC Emmen JO17-FC Utrecht JO17 1-5
Het was lang een eenzijdig duel omdat de Emmenaren maar zelden van de eigen helft kwamen. De Utrechtse formatie was gewoon in alle opzichten de betere ploeg en had ook enkele uitblinkers zoals de nummer zeven Mohamed Mallahi die na een kwartier de score opende. Mallahi is speler van Oranje onder 17 dat einde deze maand aan de kwalificatie voor het EK begint. Van dat team maakt ook doelman Fabian de Keizer deel uit terwijl Dereck Darkwa op de standby lijst staat. Mallahi nam na een half uur ook de 0-2 voor zijn rekening en voegde er twee minuten na de pauze nog een derde aan toe. Het doelpunt viel vroeg voor de Emmenaren die van plan waren iets aan de achterstand te doen. Zo rond de vijftigste minuut liep FC Utrecht met twee treffers uit naar 0-5. FC Emmen JO17 bleef echter strijden voor een beter resultaat en werd daarvoor beloond met de eretreffer van Jearl Margaritha. Hij had kort daarna nog bijna de 2-5 gescoord maar de bal ging rakelings naast.
FC Emmen JO17; Jalving; Osazee, Timmerman, Luchies (51. Verheul), Scholte (75. De Vries), Quispel (66. Ploeger), Keen (51. Brand), Aalderink, Carty (66.Zwaagstra), Dallinga, Margaritha.

utregt1

Jearl Magaritha (rechts) in duel met een Utrechtenaar.

utregt2

Jordy Luchies (rechts) heeft de bal weggewerkt.

utregt3

Lesley Osazee (links) en Robin Jalving hebben elk hun eigen bal.

utregt4

Luciano Carty (links) houdt de tegenstander op afstand.

FC Emmen JO15-PEC Zwolle JO15 0-2
De uitslag was tamelijk vriendelijk voor de Emmenaren die echter weinig te vertellen hadden tegen de ploeg uit Zwolle. Vanaf de start was PEC Zwolle de betere ploeg en kreeg in het eerste kwartier een trio prima kansen die echter niet werden benut. Bij FC Emmen ging het vanuit de opbouw verkeerd, er werden verkeerde keuzes gemaakt waardoor veel te snel balverlies werd geleden. Toch hield FC Emmen JO15 het bijna een helft vol zonder een goal te incasseren, met een hoofdrol voor de sterk keepende Yme Meier, maar op slag van rust viel toch de 0-1. In het tweede bedrijf bleven de gasten domineren maar de afwerking was matig tot de 0-2 na een uur spelen viel. Wat tevens het eindresultaat was.
FC Emmen JO15: Meier; Luke Dokter (Meinen), Dion Klaassens, Dijk, De Roo, Bjorn Klaassens, Welles (Draisma), Slor, Gierveld (Abad), Plaggenborg, Lie-a-Lien.

FC Dordrecht JO14-FC Emmen JO14 1-4

FC Utrecht JO13 – FC Emmen JO13 (1) 2-1
De eerste helft was duidelijk voor FC Utrecht, waarbij FC Emmen niet scherp genoeg aan de wedstrijd begon. Ondanks een aantal mogelijkheden voor FC Utrecht bleef de schade beperkt. Vier minuten voor rust werd het toch 1-0 voor de thuisclub nadat de bal binnen de vijf meter werd binnen getikt. In de tweede helft was er meer strijdlust bij FC Emmen. Nadat Kas Lamberink met een prachtige goal vanaf de rand van de zestien meter de 1-1 had binnengeschoten, werd FC Emmen steeds dreigender en ontstonden er honderd procent kansen. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg FC Emmen echter een penalty tegen. Deze werd uitstekend ingeschoten, waardoor FC Emmen aan het eind van de wedstrijd zuur met lege handen stond en verloor met 2-1. Na een zeer matige eerste helft van FC Emmen, werd er in de tweede helft uit een ander vaatje getapt en was een gelijkspel op zijn plaats geweest. Maandagavond speelt FC Emmen een oefenwedstrijd tegen SC Cambuur in de Jens Vesting op 19.00 uur.
FC Emmen O13-1: Sibon; Tempelman, Funke, Boer, Meijer, Egberts, Zwikker, Falke, Kuik (Ridderbusch), Zegiri (Dijkstra), Lamberink.

FC Emmen JO13 (2) – Schalkhaar JO13 3-2
Na drie achtereenvolgende nederlagen de eerste overwinning voor FC Emmen 13 (2). Het zat er eigenlijk aan te komen omdat het elke week een stukje beter ging. De eerste tien minuten zat het achterin en op het middenveld wel goed maar aanvallend bracht het te weinig. Er was ook ontzag voor de fysiek sterkere tegenstander maar daarna ging FC Emmen 13 (2) de duels goed aan en er ontstonden een stuk of vier kansen die echter niets opleverden. Uit de eerste kans voor Schalkhaar werd echter wel gescoord. Na de pauze hadden de Emmenaren de zaken beter onder controle en Daan Joesten zorgde v oor de gelijkmaker en nam ook de 2-1 voor zijn rekening: 2-1. FC Emmen 13 (2) verzuimde de voorsprong uit te bouwen waardoor Schalkhaar op 2-2 kon komen. De thuisploeg was het even kwijt maar kort voor tijd was het wederom Daan Joesten die scoorde uit een rebound na een inzet van Thom Bijkerk.
FC Emmen 13 (2): Jipping; Zwaagstra, Smid, Jongsma, Huls (Dogan), Bijkerk, Scholtens (Quispel), Van Velzen (Jansen), Sehi (Kartoidjojo), Joesten, Usta, Bosch.

Dalen/DSC JO11-FC Emmen JO11 (1) 0-17

SVV ’04 JO11 – FC Emmen JO11 (2) 3-8
Officieel gaat de uitslag van 3-8 de boeken in maar volgens de leiding van de Emmenaren had het eigenlijk 3-7 moeten zijn. FC Emmen begon niet al te sterk maar pakte daarna de boel goed op en leidde met 0-4 voordat de thuisclub kon tegen scoren. De 1-4 was de ruststand, na de pauze werden de Emmenaren wat slordiger en gingen te veel met de bal lopen in plaats van de combinatie te zoeken. De bezoekers bleven wel de bovenliggende partij en scoorden na de hervatting nog drie maal.
De doelpunten kwamen van Finn Sipma 1, Daan Lambers 2, Stan van Maanen 2 en Shayan Mohsenian Naghani 2.