FC Emmen onder 17 naar tweede plaats

FC Emmen onder 19 lijkt het winnen te hebben verleerd. De formatie van trainer Ruud Jalving verloor uit met 3-1 tegen NAC wat de vijfde verliesbeurt op rij was. FC Emmen onder 17 boekte de achtste achtereenvolgende overwinning door thuis Waterwijk uit Almere met minimale cijfers te verslaan waardoor de Emmenaren naar de tweede plaats zijn opgerukt. FC Emmen JO15 was vrij terwijl het duel van onder 14 tegen de vv Emmen werd afgelast.

NAC Breda JO19-FC Emmen JO19 3-1
FC Emmen onder 19 heeft in Breda een terechte nederlaag opgelopen. Het was de vijfde achtereenvolgende nederlaag waarvan er vier in 3-1 eindigden. Na amper vier minuten stond het reeds 1-0 en gedurende de gehele eerste helft zag het er geen moment naar uit dat FC Emmen tot scoren zou komen. NAC was de bovenliggende partij en scoorde vlak voor rust de 2-0. Direct na de pauze verhoogde NAC de voorsprong naar 3-0 en daarmee was de partij in feite gelopen. Doelman Brian Haak voorkwam een aantal malen dat de thuisclub nog verder zou uitlopen. Drie minuten voor het einde scoorde Lars Dijk de 3-1 met kort daarna een ultieme mogelijkheid voor Bjorn Plaggenborg op de 3-2 maar zijn poging strandde op de Brabantse doelman. Al met al een verdiende nederlaag en kan de ploeg zich bezinnen op de komende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen NEC.
FC Emmen JO19; Haak; Dijk, Luchies, Aalderink (Van Leeuwen), Scholte, Adams (Slor), Carty (Paulina), Plaggenborg, Welles (Draisma), Klaassens, Duit (Hirasingh).

FC Emmen JO17-Waterwijk JO17 1-0
De FC Emmen onder 17 formatie heeft uitstekende zaken gedaan door thuis met 1-0 van Waterwijk te winnen. Omdat concurrent Go Ahead Eagles onverwacht thuis van Drachtster Boys verloor zijn de Emmenaren opgeschoven naar de tweede plaats in de tweede divisie A. Leider blijft het Amsterdamse Zeeburgia met drie punten voorsprong op FC Emmen. De ontmoeting tegen Waterwijk uit Almere was zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen van de Emmenaren. De eerdere ontmoeting tegen Waterwijk was nog met 4-0 gewonnen maar het ging nu moeizamer. De Almeerders verdedigden taai en gaven niet echt veel kansen weg. Thom Hulshof was in de 27e minuut dichtbij de openingstreffer doch zijn boogbal belandde op de lat. In de tweede helft oefende de thuisclub wat meer druk uit maar de defensie van de gasten leek waterdicht te zijn . Tot de 58e minuut toen de ingevallen Jamai Kriekjes een counter fraai afwerkte: 1-0. Het bleek uiteindelijk de winnende treffer te  zijn. De 1-0 op Waterwijk was de achtste achtereenvolgende zege voor de Emmenaren.
FC Emmen JO17: Sibon; Mansaray, Funke, Tinholt (64. De Roo), Hulshof, Roufs, Strik, Laken, Meijles, Egberts (45. Kriekjes), Fik (73. Zwikker).

FC Emmen JO13(2)-Blauw Wit ’34 JO13 0-1
Hoewel de onder 12 ploeg van FC Emmen veel balbezit had en kleine kansjes kreeg, was het de spits van Blauw Wit’34, die na slecht wegwerken alleen voor de Emmer sluitpost keeper Joris van de Berg kwam en de 0-1 aantekende. Het tempo bleef laag en afspraken werden niet nagekomen, waardoor FC Emmen tegen de fysiek sterke ploeg onnodig in de problemen kwam. Na rust zag het er eerst niet anders uit maar langzamerhand ging het tempo omhoog en werd er plezier in het spel getoond. Pascal Eggens, de kleinste speler bij de Emmenaren, speelde in de zesde minuut twee boomlange Friezen uit. De daaropvolgende voorzet werd vanuit de tweede lijn hard, maar recht in de handen van de keeper geschoten. In de zevende minuut wederom een voorzet, echter kreeg de inglijdende spits Amadou Doumbouya de bal verkeerd op zijn pantoffel. Er kwamen meer kansen voor de Emmenaren maar het speelde onfortuinlijk. Kansen voor Damiën van der Scheer, Guus Lutjeboer en Amadou Doumbouya, laatstgenoemde raakte de paal, werden niet in de op zich verdiende gelijke stand omgezet waardoor de Friezen met de drie punten aan de haal gingen.

FC Emmen JO13(1)-Urk JO13 8-0
FC Emmen O13 domineerde vanaf de aftrap. Eenvoudig rondspelen kon gezocht worden naar een opening. Urk probeerde géén druk te zetten en groepeerde rondom de zestien om daar te voorkomen dat er gescoord zou worden. FC Emmen O13 speelde snel en in de tiende minuut kon na een steekpass van Jeroen Speelman op Maron Pol een voorzet gegeven worden op Jort Schnoiing, de keeper tikte de bal nog weg, waarna Huub Kerkdijk de bal eenvoudig intikte. Vlak daarna had Kerkdijk de kans op 2-0, na een solo langs drie verdedigers schoot hij in de verre hoek net voorbij. Ondanks de druk van FC Emmen wist Urk middels een woud van benen en voeten schoten op doel te verhinderen en gingen de ploegen met een 1-0 stand de rust in.
Met de opdracht om te blijven voetballen, het veld groot te houden en daardoor ruimte en kansen te creëren ging FC Emmen het veld in. De Emmenaren waren gretig, in het begin iets te gretig waardoor er twee mooie kansen en goede passes naar opkomende vleugelspelers afgevlagd werden voor buitenspel. Toch scoorde FC Emmen onder 13 in de 37e minuut uit een hoekschop. Na een scrimmage voor het doel scoorde Dean Schulte. Het beeld bleef hetzelfde. Urk voelde blijkbaar dat het vandaag niet zou lukken en schikte zich in zijn lot. FC Emmen kon vrij spelen, Urk beperkte zich tot verre trappen naar voren zonder opkomende spelers, waarna FC Emmen weer kon opbouwen. Daarna ging het snel: in de 46e minuut scoorde Daan Lambers na een steekpass van Rinse Sietsma, een minuut later scoorde Daan Lambers opnieuw, nu door een steekpass van Jeroen Speelman.
Dean Schulte noteerde zijn tweede treffer middels een fantastisch afstandsschot. Even later speelde Huub Kerkdijk in het strafschopgebied een aantal Urkers uit, de keeper stond echter op de goede plek, maar uit de rebound voltooide Daan Lambers de hattrick! In de slotfase tilden Jeroen Speelman en Huub Kerkdijk de eindstand naar 8-0.