Terug naar overzicht Terug

FC Emmen onder 17 moet de nacompetitie in


FC Emmen JO19-Alphense Boys JO19 0-3
FC Emmen onder 19 heeft de competitie in de eerste divisie Laag afgesloten met een 3-0 nederlaag tegen Alphense Boys. Voor de Emmenaren stond er weinig meer op het spel omdat het langer verblijf in de eerste divisie al vaststond, maar voor de gasten was het wel een belangrijke match. Ze hadden nog punten nodig om bij de eerste vijf te kunnen eindigen en gingen daar volledig voor tegen de mat spelende Emmenaren die de serie overwinningen op zes zagen eindigen. Theoretisch had FC Emmen onder 19 nog wel op de eerste plaats kunnen eindigen maar dan moest er in ieder geval worden gewonnen. Dat werd na een helft spelen reeds een moeilijk verhaal omdat de thuisclub toen al op een 0-2 achterstand stond 0-2. Alphense Boys scoorde in de 26e en 42e minuut, doelpunten waarop keeper Robin Jalving kansloos was. Robin Jalving is overigens met Freddy Quispel het komende seizoen definitief aan de eerste selectie toegevoegd. Kreeg FC Emmen in de eerste helft amper echte doelkansen, in de tweede helft kwamen er wel goede mogelijkheden. Zo was Freddy Quispel een aantal malen dichtbij succes maar over het algemeen hield de muur van Alphense Boys stand. Vier minuten voor het einde counterden de gasten ook nog naar de 0-3 eindstand.
Behalve voor de spelers van de lichting 2000 was het tevens de laatste wedstrijd van trainer-coach Bas Sibum die het komende seizoen Dick Lukkien gaat assisteren.
FC Emmen JO19: Jalving: Spijkerman (79. Strik), Boonstoppel, Luchies (59. Osazee), Roosken, Strijker (59. Zwaagstra), Scholte, Verheul, Carty (70. Laken), Quispel, Rojer.

Freddy mist

Freddy Quispel betreurt een gemiste kans.

Luciano Carty

Luciano Carty heeft de ruimte.
freddy geel

Freddy Quispel (geheel rechts) pikt nog even een gele kaart mee.

Jordy Luchies2

Jordy Luchies probeert de nummer 7 van de gasten uit te spelen.

Almere City FC JO17-FC Emmen JO17 2-1
FC Emmen onder 17 is het niet gelukt om zich rechtstreeks te handhaven in de 1e divisie. De ploeg van trainer Rick Slor verloor de laatste competitiewedstrijd met 2-1 van Almere City onder 17. In Almere kwam de thuisploeg, met een aantal zeer balvaardige spelers, in de 10e minuut op een 1-0 voorsprong. FC Emmen kreeg ondanks het mindere spel toch een aantal kansen voor de rust. Zo belandde een voorzet van aanvoerder Lars Dijk op de lat en kreeg Job Vermeulen van dichtbij een grote schietkans. Maar de gelijkmaker viel niet. Met twee nieuwe aanvallers ging FC Emmen onder 17 de tweede helft in. Maar al na drie minuten was het opnieuw raak voor Almere City: 2-0. Waar de thuisploeg verzuimde om meer afstand te nemen, Yme Meier redde een paar keer zeer fraai, kwam FC Emmen toch nog terug in de wedstrijd. Job Vermeulen was attent en kopte uit een voorzet de 2-1 binnen. Er was weer hoop, maar alleen een overwinning was genoeg voor rechtstreekse handhaving. Lars Dijk had de 2-2 nog op zijn schoen, maar het bleef bij 2-1. De teleurstelling was groot, maar het seizoen is nog niet voorbij.
FC Emmen onder 17 moet door de nederlaag de nacompetitie in samen met de periodekampioenen uit de tweede divisie. Komende zaterdag 1 juni staat de eerste wedstrijd op het programma. FC Emmen JO17 ontvangt dan het Maastrichtse MVV. Aanvang van het duel is bepaald op 14.45 uur in de Oude Meerdijk.
FC Emmen JO17: Yme Meier, Djairo Fik, Bjorn Klaassens, Dave Funke, Vincent de Roo, Lars Dijk, Joey Roufs (41. Jeroen Welles), Elijah Mansaray (65. Leon Draisma), Job Vermeulen, Maurice Tinholt (41. Jamai Kriekjes), Bjørn Plaggenborg.

O17 verliest in Almere

De teleurstelling was groot bij FC Emmen onder 17.

FC Emmen JO15 (1)-Quick ’20 JO15 6-0
Onder 15 heeft het seizoen in de tweede divisie afgesloten op de derde plaats achter FC Groningen en Go Ahead Eagles. Het is nog niet einde seizoen voor de ploeg want volgende week zaterdag staat de bekerfinale in het district Noord op het programma. Als tegenstander fungeert dan het Leeuwarder Blauw Wit ’34.

FC Emmen JO15 (2)-SC Genemuiden JO15 4-2
FC Emmen onder veertien, de officiële naam is FC Emmen JO15-2, is als tweede geëindigd. Kampioen werd het Meppeler Alcides onder vijftien.

FC Emmen JO13(1)-Alexandria JO13 8-0
Om in de eerste divisie te mogen blijven had FC Emmen onder 13 een heel groot wonder nodig. De ploeg moest bij de eerste vier eindigen en daarin was VVV-Venlo de grote concurrent. FC  Emmen moest om een kans te maken met minstens acht doelpunten verschil van Alexandria ’66 winnen en VVV-Venlo mocht dan niet winnen van JVOZ. En ziedaar: het wonder geschiedde. FC Emmen won met 8-0 en VVV-Venlo speelde met 1-1 gelijk. FC Emmen finishte daardoor in punten gelijk maar met een doelsaldo van exact 0 tegenover -1 van de ploeg uit Venlo.

FC Emmen JO13(2)-Bedum JO13 1-1