FC Emmen onder 17 maakt het Feyenoord erg lastig

FC Emmen JO17-Feyenoord JO17 2-4
Een nederlaag tegen het nog ongeslagen en voorzien van een handvol Oranje onder 17 klanten Feyenoord onder 17 was wellicht ingecalculeerd.  Die kwam er ook maar de Rotterdammers hebben er heel hard voor moeten werken. FC Emmen onder 17 verkocht de huid duur en haalde in de eerste helft zelfs een 0-2 achterstand in drie minuten tijd op. Feyenoord was de betere ploeg met twee razend gevaarlijke vleugelspitsen. De 0-1 zat in de lucht en die kwam er na een kwartier spelen ook toen een vrije trap vanaf de rechterkant in het Emmer doel belandde. FC Emmen kwam af en toe onder de druk vandaan en was vijf minuten later dichtbij de gelijkmaker maar Luciano Carty trof de bovenkant van de lat. In plaats van de 1-1 werd het 0-2 via een kopbal van Splinter de Mooij. Feyenoord leek op een comfortabele 0-2 ruststand af te koersen maar verkeek zich op de wilskracht van de Emmenaren. Bas Aalderink bracht met een fraaie goal drie minuten voor rust de stand op 1-2 en een vrije trap van Jordy Luchies op slag van rust betekende de gelijkmaker. Feyenoord zette direct na de pauze de thuisclub even onder zware druk maar de Emmer defensie moet doelman Brian Haak aan het hoofd hield stand. Er kwamen zelfs kansen voor FC Emmen omdat de Feyenoord verdediging zich enkele keren de bal liet afjagen. Ben Scholte kreeg een paar mogelijkheden maar na een klein kwartier nam Feyenoord wederom de leiding door spits Naoudal Bannis. De kansen op een goed resultaat daalden vervolgens voor de Emmenaren nadat Ben Scholte via een tweede gele kaart naar de kant moest. Zeven minuten voor het einde werd het nog 2-4 door de tweede treffer van Splinter de Mooij.
FC Emmen JO17: Haak; Bloeming, Luchies, Bosman, Scholte, Aalderink, Carty, Plaggenborg (76. Welles), Vermeulen (66. Jager), Klaassens, Dijk (79. Schuiling).

DSCF3864

Luciano Carty verliest hier het duel.

DSCF3877

Job Vermeulen (tweede van links) komt te laat.

DSCF3899

Bas Aalderink scoorde de eerste Emmer treffer.

FC Emmen JO15-Alphense Boys JO15 1-3
Het nog ongeslagen FC Emmen onder 15 leed een verrassende 3-1 nederlaag tegen het bezoekende Alphense Boys. De koppositie ging niet verloren maar het verlies kwam onverwachts tegen de lage middenmoter uit Alphen aan de Rijn. FC Emmen begon erg matig aan het duel in tegenstelling tot de gasten die fanatiek en goed voor de dag kwamen. De thuisploeg probeerde het met veel met ballen door de as van het veld wat vooral balverlies veroorzaakte. Alphense Boys verdedigde met alle spelers op de eigen helft en mikte op de counter. Die kwam er in de 21e minuut en was raak: 0-1. Dit was tevens de ruststand. Na de rust wilde FC Emmen de bal sneller verplaatsen maar de goede bedoelingen kregen een knauw door de 0-2 in de 37e minuut. De thuisclub verkleinde de achterstand in de 62e minuut door een rake vrije trap van Dave Funke. Voor de 1-2 werden twee Emmer goals al dan niet terecht afgekeurd. Alphense Boys liep in de slotfase nog uit naar 1-3 waarmee de wedstrijd definitief was gespeeld.
FC Emmen JO15: Runhart; Slomp, Funke, Meijles, Mansaray, Hulshof, Roufs, Kriekjes (54. Fransen), Broers (63. Drayer), Tinholt, Fik.

Feyenoord JO12-FC Emmen JO13(1) 0-3 (beker)
FC Emmen onder 13 won in Rotterdam het duel in de tussenronde van de beker met 3-0. De Emmer goals werden in de 4e, 7e en 38e minuut gescoord en kwamen op naam van Hank Bosch (2) en Jan Doldersum die de derde treffer scoorde.

PEC Zwolle JO12-FC Emmen JO13(2) 1-3 (Oefen)
In de competitie komen de Emmenaren onder 12 altijd een jaargang ouder tegen terwijl het leeftijdsverschil soms tot 23 maanden kan oplopen waardoor het nuttig was tegen een team van een bvo uit dezelfde leeftijdsgroep te spelen. Na een periode van aftasten verkreeg FC Emmen een licht overwicht met kansjes voor Mike Kriekjes en Dan Nesqiyumva die niet werden benut. PEC verkreeg vervolgens een overwicht en raakte tweemaal de lat. FC Emmen kwam terug in de wedstrijd met een grote portie werklust en een goal van Alseny Cisse in de 20e minuut. Kort daarop werd het 0-2 uit een voorzet van Mike Kriekjes. Na rust ging PEC op jacht naar de gelijkmaker maar FC Emmen hield stand en kreeg meerdere kansen waaruit niet werd gescoord. PEC kwam vervolgens terug tot 1-2. Het werd spannend maar FC Emmen met een goede rol van Bas Mertens op het middenveld hield stand en verhoogde vijf minuten voor tijd de voorsprong naar 1-3 via een geslaagde kopbal van Finn Hoogeveen: 1-3.
FC Emmen JO13(2): Van der Weerd (Kuiper): Woest (Dekker), Ruigrok, Hindriks (Doumbiya),  Joseph (Jonker), Mertens, Van der Giessen (Bazuin), Cisse (Oranen), Kriekjes (Ten Napel), Oranen (Hoogeveen), Nesqiyumva (Van Damme).

Emmen JO11(1)-GVAV Rap JO11(1) 8-1
Noordscheschut JO11-Emmen JO 11(2) 1-11.