FC Emmen onder 17 komt thuis met driepunter

FC Emmen JO19-VVV Venlo JO19 1-4

FC Emmen onder 19 is de voorjaarscompetitie in de eerste divisie Laag van start gegaan met een 4-1 thuisnederlaag tegen VVV Venlo. Bij het ingaan van de rust was er nog niet gescoord. In de eerste helft was het een gelijkopgaande wedstrijd met betrekkelijk weinig doelkansen. Na een half uur leek VVV te scoren maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Drie minuten voor rust was Boy Spijkerman dichtbij de openingstreffer maar slaagde niet. Na rust gebeurde er meer, FC Emmen kwam snel op achterstand toen de Limburgers in de 48e minuut een strafschop kregen toegewezen die door Joop Daniels werd benut. FC Emmen sloeg redelijk vlot terug via een treffer van Freddy Quispel in de 54e minuut. De gasten uit Noord Limburg trokken daarna de wedstrijd naar zich toe met vooral snel uitgevoerde tegenstoten. Giorney Rojer had wellicht nog voor een ander resultaat kunnen zorgen maar zijn inzet na een uur spelen raakte slechts onderkant lat. Met doelpunten in de 64e , 74e en 84e
minuut trok VVV vervolgens aan het langste eind waarbij vooral de 1-4 van Jesse Probst een juweeltje was.
FC Emmen JO19: Haak; Roosken, Verheul, Luchies (71. Osazee), Boonstoppel, Spijkerman, Strijker (86. Wolters), Scholte, Rojer, Quispel, Carty (75. Zwaagstra).

Go Ahead Eagles JO17-FC Emmen JO17 0-2

FC Emmen onder 17 is de eerste divisie Laag begonnen met een overwinning. De ploeg van trainer Rick Slor won met 2-0 van Go Ahead Eagles onder 17. In een regenachtig Wesepe onder de rook van Deventer stapte FC Emmen onder 17 met een verdiende overwinning van het veld. De Emmenaren hadden duidelijk het betere van het spel, maar pas in de tweede helft werd het verschil gemaakt. Binnen vijf minuten scoorde FC Emmen onder 17 twee keer. In de 59e minuut schoot Bjørn Plaggenborg uit de rebound raak en twee minuten later maakte verdediger Bjorn Klaassens van dichtbij ook nog de 0-2. Waar voor de winterstop nog een 0-2 voorsprong uit handen werd gegeven tegen Go Ahead Eagles, stapte FC Emmen onder 17 nu wel met drie punten in de bus. Volgende week zaterdag speelt FC Emmen onder 17 de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo.
FC Emmen JO17: Yme Meijer, Djairo Fik (52. Toine Slor), Bjorn Klaassens, Dave Funke, Vincent de Roo, Lars Dijk, Leon Draisma (41. Jairick Poulina), Elijah Mansaray, Bjørn Plaggenborg (65. Joey Roufs), Maurice Tinholt (41. Jamai Kriekjes), Jeroen Welles.