FC Emmen onder 17 komt slechte eerste helft niet te boven

Excelsior Rotterdam-FC Emmen 3-0
FC Emmen onder 17 heeft met duidelijke cijfers verloren. In Rotterdam gingen de Emmenaren met 3-0 onderuit bij Excelsior onder 17. De Rotterdammers zijn door deze uitslag lijstaanvoerder geworden terwijl de Emmenaren de achtste plaats innemen.

FC Emmen onder 17  kwam al na vijf minuten op achterstand. De spits van Excelsior onder 17 kon vrij inschieten na een snel genomen hoekschop. FC Emmen onder 17 speelde een slechte eerste helft. Er werden weinig duels gewonnen, waardoor Excelsior onder 17 telkens gevaarlijk kon worden. De thuisploeg was feller en zorgde even later ook voor de 2-0 en de 3-0. Hierdoor was de wedstrijd al voor rust gespeeld. Ben Scholte was nog dichtbij een doelpunt, maar zijn kopbal werd gekeerd door de doelman.
In de tweede helft kwam de Emmer formatie beter uit de kleedkamer, maar buiten een goed genomen vrije trap van aanvoerder Jordy Luchies werd het niet gevaarlijk. Excelsior onder 17 deed het wat rustiger aan, hierdoor vielen er geen doelpunten meer. Al met al een zeer terechte nederlaag voor FC Emmen onder 17. Volgende week zaterdag 24 maart kan de ploeg zich revancheren want dan komt NAC onder 17 op bezoek.
FC Emmen JO17: Thom van Rotterdam, Lars Dijk, Mart Bloeming, Jordy Luchies, Tom Bosman, Jelmer Keen (41. Dave Funke), Bas Aalderink, Emiel de Vries (41. Rowin Schuiling), Bjørn Plaggenborg, Ben Scholte, Job Vermeulen (80. Jeroen Welles).
FC Emmen JO13(1)-FC Utrecht JO13 1-3
 Rode lantaarndrager FC Emmen onder 13 hield de nederlaag deze keer beperkt na een week eerder met 8-1 afgedroogd te zijn. De Emmenaren kwamen zelfs in de tiende minuut aan de leiding en hielden die tot de 35e minuut vast. Na de gelijkmaker liep de nummer drie FC Utrecht in de 43e en 55e minuut uit naar de 1-3 overwinning.
FC Emmen JO13(2)-Drachtster Boys JO13(1) 2-1
De wedstrijd liet vanaf het begin een fel en met passie spelend FC Emmen zien waar de tegenstander geen grip op kreeg. Alleen was de eindpass niet goed verzorgd. Toch kwam FC Emmen na een aanval uit het boekje bijna op voorsprong door Christiaan Oranen die via Bazuin, Kriekjes en Cisse alleen voor de keeper kwam maar nam iets te veel tijd nodig had waardoor de keeper de bal tot hoekschop kon verwerken. Nadat eerst Drachtster Boys mogelijkheden had gehad kwamen de Emmenaren via een mooi opgezette aanval verdiend op voorsprong door Alseny Cisse die via de onderkant lat raak schoot. Door de harde tegenwind kwam FC Emmen er na de rust wat moeizaam uit en scoorde Drachtster Boys ook de 1-1. Daarna pakte de thuisclub de draad van voor de rust weer op. Het leverde een aantal kansen op voor Mike Kriekjes, Christiaan Oranen  en Alseny Cisse maar succes bleef aanvankelijk uit. Tot Finn Hoogeveen na een mooie diepte pass in de zestien werd neergehaald een strafschop kreeg toegewezen. Mike Kriekjes schoot vanaf elf meter de verdiende 2-1 binnen. Joep ten Napel had daarna het duel voortijdig kunnen beslissen maar stuitte op de doelman van de Friezen. Het bleef daardoor spannend maar de punten bleven uiteindelijk in Emmen.
FC Emmen JO13(2): Kuiper, Dekker, Ruigrok, Hindriks (Doumbiya), Jonker, Mertens, Woest, Cisse, Oranen (Hoogeveen), Kriekjes, Bazuin (Ten Napel).