FC Emmen onder 17 geeft FC Twente O17 klop

NAC Breda O19-FC Emmen O19 4-1
Wat de score betreft lijkt FC Emmen redelijk weggespeeld te zijn want bij rust stond de ploeg uit Breda reeds op een 3-0 voorsprong. Maar het spelbeeld was niet in overstemming met de tussenstand. De Emmenaren speelden goed voetbal en kregen ook in het eerste half uur prima kansen: tot driemaal toe zelfs. Net als bij de hoofdmacht was er echter niemand die de trekker kon overhalen. Bij NAC hadden ze daar minder moeite mee en stonden bij rust tot hun eigen verbazing met 3-0 voor. De wedstrijd was daarmee zo goed als gelopen te meer omdat er bij FC Emmen nauwelijks wisselmogelijkheden waren gelet op het forse aantal blessures en een schorsing voor Ruben Roosken. Na de 4-0 was het zes minuten voor tijd Thijs Dallinga die de bekende eer redde: 4-1.
FC Emmen O19: Scherpen; Ozasee, Engbers, Timmerman, Berends, Scheper, Deiman, Aalderink, Quispel, Dallinga, Margaritha.

FC Emmen O17-FC Twente O17 2-1
FC Emmen onder 17 moest aantreden met drie  veertien- en vier vijftienjarigen tegen een FC Twente waar alle spelers de leeftijd van zestien jaar hadden bereikt. Het grote leeftijdsverschil was op het veld ook wel duidelijk maar de Emmenaren compenseerden het met een enorme strijdlust en een uitstekende doelman  Yme Meier die bijna niet te passeren was. De Emmenaren kwamen al vroeg op voorsprong door een strafschop in de zevende minuut te benutten. Jordy Luchies was de maker en op slag van rust had Job Vermeulen eigenlijk de 2-0 moeten scoren na een plotselinge uitbraak maar kon de kans niet afwerken. Daar tussen door was het FC Twente dat de toon aan gaf en die trend zette zich na de pauze voort. Na een klein kwartier sloeg FC Emmen echter weer toe. Op een pass van Jelmer Keen tikte Ben Scholte de 2-0 binnen. De Twentenaren gaven echter niet op en belegerden het doel van Yme Meier die eerst nog geluk had dat de paal werd geraakt maar twee minuten later toch de 2-1 moest toestaan. De slotfase werd een slijtageslag met een hoofdrol voor Yme Meier die nog een paar goede reddingen in petto had. FC Emmen bleef overeind en won hiermee de tweede wedstrijd in de eredivisie.
FC Emmen O17: Meier; Klaassens, Luchies, Bloeming, Dijk (68. De Vries), Plaggenborg, Keen, Schuiling (71. Draisma), Scholte, Vermeulen, Welles (77. Jager).

DSCF3675

Jordy Luchies (links) scoort vanaf elf meter

DSCF3688

Job Vermeulen laat een goede kans liggen.

DSCF3690

DSCF3696

Twee reddingen van doelman Yme Meier.

Go Ahead Eagles O15-FC Emmen O15 0-2
FC Emmen onder 15 blijft ook na de derde speeldag de ranglijst in de eerste divisie aanvoeren. De 2-0 overwinning op Go Ahead Eagles was wel van iets minder niveau in vergelijking met voorgaande duels. De Emmenaren waren in de eerste helft de bovenliggende partij en creëerden ook mogelijkheden. Maar ook de thuisclub liet wat dat betrof van zich horen. De gasten uit Emmen  scoorden voor de pauze echter tweemaal. Eerst was Maurice Tinholt succesvol en de tweede goal werd gemaakt door Djairo Fik. Na rust werd er niet meer gescoord wat mede de verdienste was van doelman Niels Roewen. De thuisclub kreeg enkele honderd procent kansen zonder er eentje te benutten.
Aanstaande woensdag speelt FC Emmen O15 thuis voor de beker tegen Zeeburgia. Aanvang: 18.30 uur.
FC Emmen O15: Roewen; Slomp (Drayer), Funke, De Roo, Mansaray, Hulshof, IJpelaar, De Vries, Broers (Fransen), Tinholt (Meijles), Fik (Kriekjes).

FC Emmen O14-FC Den Bosch O14 1-2
De eerste tien minuten gingen nog redelijk gelijk op, maar daarna was het FC Den Bosch wat domineerde. In de 28ste minuut werd het 0-1 en daar was niets op af te dingen. Na de rust bleef hetzelfde spelbeeld bestaan en het was dan ook niet verwonderlijk dat in de 57ste minuut de 0-2 werd gescoord na een benutte strafschop. Toch leek het in de eindfase nog even spannend te worden toen Frank Boer vanuit een corner de 1-2 binnenkopte. Bij deze stand bleef het, FC Emmen was niet in goede doen tegen een prima voetballend FC Den Bosch. Er werden te weinig duels gewonnen waarbij FC Emmen er zelden voetballend uitkwam.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen VVV Venlo op het programma.
FC Emmen O14: De Vree, Tempelman, Zwikker, Boer, Falke (Meijer), van der Haar (Kuik), Egberts, Brouwer (Klooster), Zeqiri (Ridderbusch), Lemmen, Lamberink.

FC Emmen O13(1)-AFC O13 0-2
FC Emmen onder 13 trad aan tegen AFC O13 dat met Zeeburgia de enige amateurteam in deze klasse zijn. De wedstrijd verliep in de eerste helft redelijk gelijk op. AFC had meer balbezit maar tot grote kansen leidde dit niet. In de 24e minuut was wel de eerste de beste kans raak voor AFC. Uit een counter kwam de spits alleen op de keeper, omspeelde hem vakkundig en rondde bekwaam af. Op slag van rust moest FC Emmen een tweede tegengoal incasseren. Uit een corner ontstond een scrimmage voor de goal die uiteindelijk door een speler van AFC tegen de touwen werd gewerkt. Na een kleine tien minuten na rust trok FC Emmen het initiatief naar zich toe en creëerde ook kansen. Stijn Scholtens zag zijn poging van 30 meter op de paal belanden en achtereenvolgens Ryan Zwaagstra en Janiek Jongsma schoten naast en zagen hun inzet door de keeper gepakt. Zodoende verloor FC Emmen Onder 13 de eerste wedstrijd ietwat ongelukkig.

FC Emmen O13(2)-SV Bedum O13 1-0
FC Emmen onder twaalf verloor een week eerder de bekerwedstrijd tegen deze tegenstander met liefst 5-1 maar nam in de competitiewedstrijd revanche. Het duel ging heel lang gelijk op. FC Emmen kwam in de beginfase wel even onder druk maar hield de boel achter met compact spel goed gesloten en kwam er zelf ook enkele malen goed uit. In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld hoewel Mike Kriekjes een bal op de lat schoot. SV Bedum probeerde in de slotfase de drie punten alsnog naar zich toe te trekken maar werd een minuut voor tijd verrast door de 1-0 van Finn Hoogeveen wat gelijk de winnende goal was.
FC Emmen 13(2): Kuiper; Dekker (Doumbiya), Ruigrok, Jonker, Hindriks (Van Damme), Mertens (Woest), Oranen (Cisse), Ten Napel (Hoogeveen), Kriekjes, Bazuin.

Emmen O11(1)-Frisia O11 5-3

FC Meppel O11-Emmen O11(2) 6-6