FC Emmen onder 17 boekt tweede zege van het seizoen

Willem II JO19-FC Emmen JO19 3-1
Scheidsrechter Ten Broek speelde uit Emmer zicht een zeer negatieve hoofdrol. De man in het zwart deelde maar liefst negen gele kaart uit in het duel tussen deze ploegen die met het zelfde puntentotaal de wedstrijd waren ingegaan. Van een evenredige verdeling was echter geen sprake want zeven daarvan gingen naar FC Emmen waaronder twee voor Luciano Carty. Na ruim een uur lang op 0-0 te hebben gestaan ontvlamde het duel in het laatste half uur. Het startte in de 64e minuut met een treffer in eigen doel van Emmenaar Amadou van Leeuwen. Zes minuten later verhoogden de Tilburgers tot 2-0. Een kwartier voor tijd verkleinde Jeroen Welles tot 2-1 maar in de 90ste minuut maakte de Tilburger Nshimirimana een einde aan de illusies van de gasten door de 3-1 te scoren. Het was een sneue nederlaag voor de jonge Emmer formatie met zeven eerstejaars die door de arbitrage werden benadeeld. Zo werd de gelijkmaker bij een 2-1 stand om onverklaarbare reden afgekeurd. FC Emmen zat toen goed in de wedstrijd en het gevoel was dat de mogelijke 2-2 best ook nog door een derde Emmer goal zou kunnen worden gevolgd. Het mocht echter niet zo zijn.
FC Emmen: Meier; Van Leeuwen (84. Poulina), Luchies, Dijk, Klaassens, Slor, Duit, Adams, Plaggenborg, Carty, Welles.

FC Emmen JO17-Drachtster Boys JO17 3-0
FC Emmen onder 17 heeft een zakelijke overwinning op Drachtster Boys JO17-1 geboekt. De ploeg van trainer Björn Zwikker won in de Oude Meerdijk met 3-0. De thuisploeg kreeg via spits Edgar Meijles in de beginfase een tweetal goede kansen, maar het bleef 0-0. Na een halfuur spelen viel dan toch de openingstreffer. Uit een voorzet van Tyrell Strik tikte Jamai Kriekjes knap binnen. Zo zocht FC Emmen de kleedkamer op met een verdiende voorsprong. Lang werd in de tweede helft niet gescoord. De beslissing viel uiteindelijk tien minuten voor tijd. De gasten uit Drachten werden geslacht in de omschakeling. Uit een voorzet van Joey Roufs gleed Edgar Meijles de 2-0 binnen. In de slotfase ging de bal nog op de stip. Invaller Maurice Tinholt zette vanaf de strafschopstip de 3-0 eindstand op het scorebord. Door de winst is FC Emmen onder 17 Drachtster Boys, dat twee punten meer bezat, op de ranglijst gepasseerd.
FC Emmen JO17: Bas Runhart, Djairo Fik (77. Frank Boer), Dave Funke, Jordy Egberts, Vincent de Roo, Joey Roufs, Tyrell Strik (73. Thom Hulshof), Stefan Kuik (69. Nigel Teterissa), David Brouwer (61. Jerginio Laken), Jamai Kriekjes, Edgar Meijles (73. Maurice Tinholt).

WSV JO15-FC Emmen JO15(1) 0-8
Na een wat moeizame start begon de wedstrijd na tien minuten op gang te komen voor FC Emmen. Een aanval door het centrum van de verdediging van het Apeldoorner WSV leverde een goede kans op voor Dardan Sehi maar zijn schot ging net voorlangs, hierna volgden er kansen voor Joel Paulina en Mats Kartoidjojo maar steeds net niet voor FC Emmen. Tot aan de 20ste minuut toen na een goede voorzet vanaf rechts door debutant Taron Ruigrok en prima afleggen van Mats Kartoidjojo de 0-1 door Jan Doldersum  werd gescoord en hierna was de ban gebroken. WSV kwam niet meer onder de druk van FC Emmen vandaan en al snel werd het 0-2 in de 15ste minuut door Stijn Scholten. De 0-3 viel door goed doorzetten van Joel Paulina en terugleggen op Stijn Scholten. Twee minuten later werd het 0-4 door Mats Kartoidjojo door prima storend werk van Joel Paulina. WSV kon in de eerste helft niet meer gevaarlijk worden door uitstekend verdedigend werk van de middenvelders en achterhoede van FC Emmen. In de tweede helft kwam WSV sterk uit de kleedkamer en dit leverde ook een paar gevaarlijke vrije ballen op maar die werden niet benut. Aan de andere kant scoorde Dardan Sehi na sterk voorwerk van Paulina de 0-5. FC Emmen ging door en dit werd bekroond met de 0-6 stand door Dardan Sehi die drie spelers in de zestien op het verkeerde been zette en de bal onder de keeper doorschoof. Hierna volgden nog de 0-7 en 0-8 door Jan Doldersum en Thom Bijkerk.

FC Emmen JO15(2)-vv Emmen JO15(1) 2-0
FC Emmen onder 14 heeft met 2-0 gewonnen van vv Emmen JO15-1. De ploeg van Matthias Maurer begon goed aan het duel en creëerde twee grote kansen, maar de keeper van vv Emmen bleek een sta in de weg. De wedstrijd werd in de 25e minuut open gebroken via een strafschop. Finn Hoogeveen werd onderuit gehaald in het zestienmetergebied. Yoshua Woest schoot  FC Emmen onder 14 op 1-0. Na rust kwam de tegenstander bijna langszij door een snelle uitbraak. De inzet belandde op de paal. Even later was het echter raak aan de andere kant. In eerste instantie redde de keeper van vv Emmen nog goed, maar de rebound werd met gevoel binnen gewerkt door Dan Ntiharitizwa. Dat bleek ook het slotakkoord van deze wedstrijd.

FC Emmen JO13(1)-AFC JO13 5-0
Het verschil op de ranglijst tussen deze twee teams was niet eens zo groot want FC Emmen stond slechts drie plaatsen hoger geklasseerd. Het verschil in punten was echter enorm, de Emmenaren hadden twaalf punten meer, en is na deze middag  nog groter geworden. Voor de Emmenaren waren Daan Lambers en Melvin Tehubijuluw elk met twee doelpunten en Jort Schnoing met eentje succesvol.

FC Emmen JO13(2)-Rohda Raalte JO13 1-2