FC Emmen onder 17 boekt eerste zege

De Graafschap JO19-FC Emmen JO19 5-0
In de voorbereiding op het huidige seizoen won FC Emmen onder 19  vrij moeiteloos met 4-1 van De Graafschap. Wellicht leefde er daardoor een beetje gemakzucht onder de Emmenaren, feit was dat de scherpte te wensen over liet. Ondanks de forse uitslag waren er genoeg mogelijkheden voor de Drentse formatie om tot scoren te komen. Zo kregen Luciano Carty en Bjorn Plaggenborg voordat in de 23e minuut de 1-0 viel, kansen maar stuitten op de prima doelman van de Doetinchemmers. Een bewijs voor de onoplettendheid van FC Emmen was dat een verdediger van de thuisclub de 1-0 mocht scoren. De 2-0 viel vijf minuten voor de pauze. FC Emmen probeerde in de tweede helft de bakens te verzetten maar behalve een slap schot van Luciano Carty in de 51e minuut viel er weinig positiefs van de gasten te noteren. Tussen de 55e en 62e minuut werd FC Emmen vervolgens overlopen door drie treffers van De Graafschap waarmee de wedstrijd natuurlijk een gelopen koers was. In het restant bleef FC Emmen nog wel proberen om de beroemde eretreffer te scoren maar stuitte daarbij vooral op de onwil van de doelman van De Graafschap die alles uit zijn doel sloeg. In de 77e minuut was er nog een negatieve rol voor Luciano Carty die na een gele kaart te hebben gekregen bleef doorzeuren en een tweede en dus rode kaart opliep. Waardoor hij de volgende week in het belangrijke duel tegen Alphense Boys zal ontbreken.
FC Emmen JO19: Haak; Van Leeuwen (64. Slor), Luchies, Dijk, Klaassens, Plaggenborg, Scholte, Bolk (66. Welles), Carty, Adams, Caciano (78. Poulina).

FC Emmen JO17-Be Quick 1887 JO17 4-0
FC Emmen onder 17 heeft de eerste overwinning in de 2e divisie binnen. De ploeg van trainer Björn Zwikker won in De Oude Meerdijk met 4-0 van Be Quick 1887 JO17. FC Emmen onder 17 begon opportunistisch aan de wedstrijd. Pas na een halfuur spelen kwam echter de verdiende 1-0. Edgar Meijles zette goed door en scoorde de bevrijdende openingstreffer. Vlak voor rust werd de score verdubbeld. Nadat Edgar Meijles op de lat kopte, scoorde Jamai Kriekjes in de rebound. In het begin van de tweede helft speelde FC Emmen ietwat onrustig. Be Quick 1887  was één keer gevaarlijk dicht bij de aansluitingstreffer, maar de bal vloog net naast. In het laatste kwartier van de wedstrijd wist FC Emmen onder 17 nog twee keer te scoren. Edgar Meijles kopte zijn tweede treffer van de middag binnen. Het slotakkoord was voor Jerginio Laken. Spits Jamai Kriekjes kreeg nog een aantal goede kansen, maar zijn vizier stond niet op scherp. FC Emmen onder 17 stapte door de overwinning met een lekker gevoel van het veld.
FC Emmen JO17: Wouter Sibon, Djairo Fik (69. Damiën Zwikker), Dave Funke, Joey Roufs, Vincent de Roo (71. Florian Zeqiri), Jordy Egberts (71. Thom Hulshof), Tyrell Strik, Edgar Meijles (71. Maurice Tinholt), Nigel Teterissa (66. David Brouwer), Jamai Kriekjes, Jerginio Laken.

FC Emmen JO13(2)-ONS Sneek JO13(1) 1-1
Uitgeweken naar het sportpark van Weerdinge stond het thuisduel tegen ONS Sneek op het programma. FC Emmen was de bovenliggende partij en had het spel goed onder controle. Toch kwam ONS Sneek in de 26e minuut er door en de bal werd in de verre hoek naar binnen geschoven: 0-1. De twee minuten erna was de thuisploeg even de weg kwijt en werd nog gered door de paal. Toch herpakte de ploeg zich weer. Met deze stand werd er ook gerust. De tweede helft ging FC Emmen voort op hetzelfde spel als in de eerste helft. Dit bracht Stan van der Veen in de 16e minuut in goede positie om score gelijk te trekken 1-1. FC Emmen bleef vervolgens de partij onder controle houden. Dit resulteerde bijna in de 2-1 voorsprong. Vanuit een corner was het Stan Suelmann die de bal net niet in schoot. Via een uitbraak in de laatste seconde van ONS was het Pascal Eggens die een schot wist te smoren en de 1-2 achterstand kon te voorkomen. Al met al een goede wedstrijd van Emmer zijde met een tegenstander die hooguit drie goede kansen heeft gehad in zestig minuten.
Emmen JO11(1)/FC Emmen JO10(1) – GVAV Rap JO11(1) 0-11
Voorafgaand aan deze wedstrijd was er een doel en dat was punten af snoepen van koploper GVAV 11-1. FC Emmen deed er alles aan door het veld goed klein te houden om het de aanvallers van GVAV zo moeilijk mogelijk te maken. Toch kregen de Groningers kansen door niet goed ingrijpen en wisten ze te scoren, fysiek waren de jongens van GVAV een maatje te groot. FC Emmen bleef met inzet, passie en af en toe goed samenspel de tegenstander het moeilijk maken. De uitslag viel hoger uit dan nodig was, door kansen soms cadeau te doen. Aan de instelling en motivatie heeft het deze wedstrijd niet gelegen. En FC Emmen was voetballend de bovenliggende partij, alleen fysiek werd het afgetroefd. De volgende stap is beter ingrijpen.
HZVV JO12(1)-Emmen JO12(1)/FC Emmen JO11(1) 2-2
FC Emmen JO15(2)-Excelsior ’31 JO15(1) 2-1
Een goede prestatie van de onder 14 ploeg van FC Emmen omdat de tegenstander uit Rijssen de tweede plaats in de derde divisie inneemt. FC Emmen onder 14 bezet momenteel de negende stek.

FC Emmen JO13(1)-FC Den Bosch JO13(1) 1-1
FC Emmen onder 13 kwam tegen de Bosschenaren op achterstand maar Mill Schnoing zorgde voor de gelijkmaker wat tevens de eindstand werd. De Emmenaren staan momenteel op de vierde plaats in de eerste divisie.

HZVV JO15-FC Emmen JO15 1-6 (beker, woensdag gespeeld).