FC Emmen onder 15 winnaar stadsderby

Germanicus/CSVC JO17-FC Emmen JO 17 0-4
FC Emmen Onder 17 is hard op weg naar de volgende ronde van het bekertoernooi. Na de overwinning van vorige week op vv Emmen JO17 won de ploeg van trainer Björn Zwikker zaterdagmiddag van Germanicus. In Coevorden werd het 0-4. Al snel werd duidelijk dat FC Emmen JO17 de betere was. Maar doordat onder andere het baltempo te laag was, werd een hoge uitslag onmogelijk. Toch kwam FC Emmen JO17 binnen het eerste kwartier van de wedstrijd op voorsprong. Verdediger Edgar Meijles dribbelde naar voren en schoot raak. FC Emmen onder 17 moest genoegen nemen met een magere 0-1 ruststand. In de tweede helft raakte de thuisploeg wat gefrustreerd en werden er een aantal harde overtredingen gemaakt. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist door invaller Maurice Tinholt, die van dichtbij de 0-2 aantekende. Door een benutte strafschop van Jamai Kriekjes en een afstandsschot van aanvoerder Joey Roufs werd het uiteindelijk 0-4.
Volgende week zaterdag 14 september speelt FC Emmen de laatste poulewedstrijd. Dan is om 14.45 uur DZOH JO17 (2) de tegenstander in de Oude Meerdijk in Emmen.

FC Emmen JO15 (1)-DZOH JO15 6-0
FC Emmen onder 15 begon matig aan het bekerduel en kwam in de eerste helft tot slechts een goaltje. Deze kwam op naam van Joël Poulina na een half uur spelen. In de tweede helft kwam FC Emmen beter voor de dag. Er werd minder slordig gespeeld en de doelpunten vielen nu wel. Jesper Mosselaar (42), Stijn Scholtens (48 en 51), Joël Paulina (60 en 63) zorgden voor de 6-0 eindstand. De zege op de stadgenoot had nog hoger kunnen uitvallen want tot vier keer toe werd paal of lat getroffen.
FC Emmen JO15(1): Jipping, Bosch, Kartoidjojo, Paulina, Sehi, Doldersum, Bijkerk, Jongsma, Mosselaar, Cafer, Smid.

FC Emmen JO10 (1) – SC Stadskanaal JO11 (1) 3-2
Al weer de tweede bekerwedstrijd voor FC Emmen tegen SC Stadskanaal nadat beide teams vorige week met dubbele cijfers wonnen. Dit was voor beide teams een echte test en misschien wel beslissend wie door zou gaan in de beker. De start was voor de gasten, die met felle druk tijdens de opbouw FC Emmen goed onder druk zette. Hier werd in de 6e minuut door Stadskanaal ook uit gescoord. Bij een 0-1 ruststand, kwam FC Emmen in de tweede helft anders voor de dag. Dit door het spel te verplaatsen verder van de eigen goal weg. Deze manier van spelen loonde meteen en vielen er ook gelijk drie goals uit door een eigen goal 1-1, Ray Okken 2-1 en Pepijn Grimme 3-1. Stadskanaal zette nog aan voor een fel slotoffensief wat nog een goal opleverde. Toch wist de thuisclub met soms wat geluk erger te voorkomen en eindigde de wedstrijd na zestig minuten spelen op 3-2. Bij winst of gelijkspel volgende week bij Musselkanaal is FC Emmen zeker van een vervolg in het bekertoernooi.

FC Klazienaveen JO 11 (1) – FC Emmen JO10(2) 2-1
Ook bij FC Emmen stond er nog het een en andere op het spel na een goede uitslag vorige week tegen Twedo. De Emmenaren begonnen zeer fel tegen het fysieke voetbal van FC Klazienaveen. De thuisclub had hier duidelijk moeite mee. Hierdoor wist Emmen nog een aantal goede kansen bij elkaar te voetballen, wat maar een goal opleverde door Thijmen  Wessels. Toch wist FC Klazienaveen de wedstrijd te winnen door twee afstandsschoten die onze keepers te machtig waren. Emmen bleef er vol voor gaan, maar de uitslag bleef 2-1 in het voordeel van Klazienaveen. Toch was er tevredenheid bij de spelers omdat er verder weinig was weggegeven.

DZOH JO13(1)-FC Emmen JO12 7-1

FC Den Bosch JO13-FC Emmen JO13(1) 3-1
In de eerste helft speelden de Emmenaren veel te slap. FC Den Bosch was duidelijk de betere ploeg en creëerde redelijk wat kansen en maakte in de 28e minuut de 1-0 door een mooie aanval over de linker kant. In de tweede helft kwam FC Emmen met duidelijk meer inzet het veld op. FC Den Bosch werd meer en meer onder druk gezet. Dat resulteerde in de 38e minuut in een corner voor FC Emmen Onder 13 die werd genomen door Rinse Sietsma en zeer fraai werd ingekopt door Mill Schnoing 1-1.  De ploegen leken in evenwicht tot in de 59e minuut de thuisploeg een vrije trap kreeg en daaruit de 2-1 maakte. Met nog vijf minuten te spelen haalde trainer Willem van Loenen een verdediger eruit en een extra spits erin, om de 2-2 op te zoeken, maar in de 68e minuut scoorde FC Den Bosch wederom uit een vrije trap de 3-1 binnen.