FC Emmen O15 & O11 winnaar districtsbeker

FC Emmen JO17-MVV JO17 2-0
FC Emmen onder 17 heeft de eerste ronde van de nacompetitie goed doorstaan door de wedstrijd tegen MVV met 2-0 te winnen. Halverwege de eerste helft zette Job Vermeulen zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Het bleef lang spannend maar vlak voor tijd maakte invaller Jarick Poulina de bevrijdende 2-0. In de halve finale moet FC Emmen onder 17 aantreden tegen Roda JC dat met 2-1 van Zeeburgia won. De wedstrijd wordt zaterdag in Zuid Limburg gespeeld. Mocht FC Emmen ook dat duel winnend afsluiten, volgt een week later op 15 juni nog een finale op neutraal terrein. De tegenstander komt dan uit de wedstrijd Cambuur – Quick. De winnaar daarvan plaatst zich uiteindelijk voor  de eerste divisie of handhaaft zich in de eerste divisie.

blij2

Jamai Kriekjes (midden) gaat het duel aan. Rechts Bjorn Plaggenborg.

blij

Job Vermeulen staat in het middelpunt na de 1-0 te hebben gescoord.

blij3

Jamai Kriekjes aan de bal.

FC Emmen JO15-Blauw Wit ’34 JO15 6-0
FC Emmen onder 15 won in de bekerfinale van district Noord met 6-0 van Blauw Wit ’34 JO15-1. De Emmenaren waren vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij en kwamen geen enkel moment in de problemen. Stefan Kuik opende de score al na vijf minuten spelen. Enkele minuten later bracht Nigel Teterissa op prachtige wijze de Emmenaren op 2-0. Met een stift over de keeper passeerde hij de Leeuwarder doelman. Nog voor rust werd de wedstrijd beslist. Sebas van der Haar en Jerginio Laken tilden de score naar 4-0. Na rust was hetzelfde spelbeeld zichtbaar. Blauw Wit ’34 was niet bij machte om het de Emmenaren moeilijk te maken. Kas Lamberink wist zijn laatste wedstrijd in het rood-wit prima af te sluiten door de 5-0 en 6-0 voor zijn rekening te nemen.

FC Emmen  JO11 pakt beker

FC Emmen onder 11 kwam tegen vv Heerenveen JO12-1 in de 12e minuut op 1-0 door Amadou Doumbouya. Ook in de tweede helft controleerde FC Emmen de wedstrijd. Damiën van der Scheer zorgde voor de 2-0 na een mooie assist van Björn Zoetekouw. Het was tevens de eindstand.

In de tweede wedstrijd tegen Blauw Wit ’34 ging het moeizamer. Fysiek waren de Emmenaren de mindere en ook het spel met de lange bal lag FC Emmen onder 11 niet erg. Het duel eindigde zoals het was begonnen met een 0-0 uitslag.

FC Emmen JO11 had in de derde wedstrijd tegen Be Quick 1887  genoeg aan een gelijkspel om de beker in bezit te mogen nemen. Dat leek al snel geen probleem want in de tweede minuut kopte Björn  Zoetekouw bijna raak. Hij trof echter de lat. Een minuut later schoot Lenn Savenije rakelings over de kruising. In de 4e minuut was het dan eindelijk raak door Björn Zoetekouw. In de tiende minuut vuurde Lenn Savenije met zijn rechter raak in de kruising, 2-0. Ook in de tweede helft stond FC Emmen goed te voetballen, Be Quick kwam er niet aan de pas. In de 4e minuut werd Björn Zoetekouw onderuit gehaald in het strafschopgebied. Hij nam de strafschop zelf en schoot buiten bereik van de Be Quick doelman in: 3-0. In die stand kwam geen verandering mee zodat de beker binnen was.

FC Emmen onder 10 kampioen
FC Emmen onder 10 werd zaterdag kampioen van de Hoofdklasse Onder 11 zonder zelf in actie te komen. Concurrent FC Wolvega JO11-1 kwam in de laatste wedstrijd niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij het Coevorder Raptim. Het had bij winst in punten gelijk kunnen komen met de Emmenaren maar eindigde dus nu op twee punten achterstand.