FC Emmen onder 15 onderuit in topper

Het was geen goede dag voor de jeugdafdeling van FC Emmen. De vier oudste teams verloren namelijk allemaal met als negatieve uitschieter de 7-1 nederlaag van onder 17. FC Emmen onder 15 moest in de topper tegen Go Ahead Eagles de punten aan de gasten laten.

Excelsior Rotterdam JO19-FC Emmen JO19 3-2
In de beginfase leek het duel naar de wensen van de Emmenaren te verlopen. Er kwamen kansen, zo stond Freddy Quispel al in de vijfde minuut vrij voor de Rotterdamse doelman maar kopte naast. Halverwege de eerste helft was het toch Freddy Quispel die FC Emmen op voorsprong zette. Hij benutte een wegens hands gegeven strafschop, in tweede instantie nadat de doelman bij de eerste poging te vroeg had bewogen. Excelsior deed in de 34e minuut echter iets terug met de gelijkmaker. De tegengoal zorgde er voor dat FC Emmen de kluts langzaam maar zeker kwijt raakte. Tot overmaat van ramp volgde enkele minuten later ook de 2-1 wat tevens de ruststand was. Bij FC Emmen ontbrak overigens een kwartet spelers; Bas Aalderink, Luciano Carty en Aron Timmerman waren geblesseerd en Giorney Rojer was voor een interland opgeroepen. FC Emmen kwam na de pauze op gelijke hoogte door Freddy Quispel maar daarbij bleef het van Drentse zijde. Twintig minuten voor het einde fabriceerde Excelsior de 3-2 en winnende treffer. Uitblinker doelman Robin Jalving voorkwam erger met enkele puike reddingen.
FC Emmen JO19: Jalving; Roosken, Luchies, Boonstopper (82. Zwaagstra), Osazee, Strijker, Verheul, Scholte, Spijkerman, Quispel, Margaritha.

Willem ll JO17-FC Emmen JO17 7-1
FC Emmen onder 17 ging hard onderuit in Tilburg. Willem II onder 17 was met maar liefst 7-1 te sterk. FC Emmen begon goed aan de wedstrijd maar beloonde zich niet met een treffer. De Tilburgers stonden onder druk maar kregen wel de eerste goede kans van de wedstrijd, maar de paal stond een treffer in de weg. Halverwege de tweede helft kantelde de wedstrijd en werd de thuisploeg beter. Dit resulteerde uiteindelijk ook in de 1-0, na slecht uitverdedigen aan Emmen-kant. Waar FC Emmen O17 nog goed aan de eerste helft begon verliep de tweede helft anders. Al binnen de minuut werd het 2-0 voor Willem II O17. Uit een vrije trap van Björn Plaggenborg scoorde aanvoerder Lars Dijk nog de 2-1, maar in de aanval daarna werd het meteen 3-1. FC Emmen was de weg kwijt en kreeg nog vier tegentreffers te verwerken. Zo werd het uiteindelijk een lange reis terug naar Emmen.
FC Emmen O17: Bas Runhart; Djairo Fik (Leon Draisma/62), Dave Funke, Bjorn Klaassens (Vincent de Roo/46), Edgar Meijles, Joey Roefs, Toine Slor (Jairick Poulina/53), Lars Dijk, Björn Plaggenborg, Job Vermeulen (Jamai Kriekjes/53), Elijah Mansaray (Jeroen Welles/41).

FC Emmen JO15 (1)-Go Ahead Eagles JO15 1-4
In deze topper schoot FC Emmen geweldig uit de startblokken. Binnen een minuut kon Jerginio Laken de 1-0 binnenschieten na goed druk zetten naar voren. Go Ahead Eagles was duidelijk even van slag, maar herstelde zich goed gedurende de eerste helft. In de veertiende minuut werd Bruno van den Bergen weggestuurd en hij maakt geen fout en schoot vanaf de rand strafschopgebied feilloos de 1-1 binnen. Diezelfde Bruno van den Berge scoorde na 25 minuten op vrijwel gelijke wijze de 1-2. Op deze ruststand viel niets af te dingen. Na de thee werd er hard gewerkt door FC Emmen maar had Go Ahead Eagles het betere van het spel. Ondanks dat bleef het spannend tot vijf minuten voor het eindsignaal. Uiteindelijk was het in de 66ste minuut opnieuw Bruno van de Bergen die de wedstrijd definitief besliste met de 1-3. In de laatste minuut werd het ook nog 1-4 door Ibrahima Kouyate. Een goede start en hard werken was voor FC Emmen niet genoeg om een resultaat te behalen tegen een goed Go Ahead Eagles.
FC Emmen O15: Sibon, Meijer (Zeqiri), Egberts, Boer, Brouwer, Teterissa, Zwikker, Strik, Kuik, Laken, v d Haar (Lamberink).

stefan kuik

Stefan Kuik (rechts) haalt uit.

tyrell strik 2

Een doelpoging van Tyrell Strik die geen succes opleverde.

front2

FC Emmen O15 zet in de slotfase druk op het Go Ahead Eagles doel.

FC Emmen JO15 (2) -Alcides JO15 2-4

VVV Venlo JO13-FC Emmen JO13 (1) 0-5

FC Emmen JO13(2)- ONS JO13 1-5

FC Emmen JO 11(1)) – VV Winsum JO12 (1) 16-0
FC Emmen JO11 moest het nog doen zonder Kyan Schoo die maandag weer bij de groep aansluit.
Na een wat stroeve aanvang, werd na zes minuten de score geopend. Daarna kregen de Emmenaren meer grip op de wedstrijd en liepen in het in de eerste helft uit naar 6-0. Direct na rust denderde de trein weer door richting het doel van VV Winsum. In de 2e minuut werd de stand opgeschroefd naar 7-0. Al vlot liep de score op naar 16-0. Het was evenals in de eerste helft éénrichtingsverkeer. De Emmer keepers moesten zich in beweging houden door de terugspeelballen vlot in het spel te brengen.

FC Emmen JO11(2)-Hoogeveen/Tiendeveen JO11 10-1
FC Emmen O10 begon scherp aan de wedstrijd wat al snel resulteerde in een 1-0 voorsprong. Het tweede doelpunt liet daarna even op zich wachten (12e minuut) maar dit was dan ook zeker de moeite waard, na mooi combinatiespel met vijf keer de bal één keer raken kwam deze tot stand. Hierna liep de score met goed voetbal van onze kant gestaag op, ruststand: 6-1. Aan het begin van de tweede helft gingen we regelmatig door met waar we de eerste helft waren begonnen. De jongens bleven goed storen en hielden zich aan de afspraken wat resulteerde in een paar mooie doelpunten. Het laatste kwartier was de doelstelling al bereikt en dit resulteerde in een eindstand van 10-1.
Doelpuntenmakers: Nova 5x, Steijn 3x, Marlon 1x en Pepijn 1x.