Terug naar overzicht Terug

FC Emmen onder 14 zes duels achtereen ongeslagen


Zeeburgia JO19-FC Emmen JO19 3-0
FC Emmen onder 19 maakte een forse misstap door in Amsterdam met 3-0 te verliezen van het op de voorlaatste plaats staande Zeeburgia. Het was de vierde achtereenvolgende nederlaag voor de Emmenaren. Het was wel een onnodige nederlaag want zeker in de eerste helft kregen de Drenten kansen waaronder een strafschop die niet werd benut. In de 28e minuut kreeg Bjorn Plaggenborg na een handsbal de kans bij een 0-0 stand zijn ploeg op voorsprong te schieten maar hij mikte over. Zeeburgia scoorde vervolgens op slag van rust de openingstreffer: 1-0. De rust ging dus in met een zeker niet hopeloos lijkende 1-0 achterstand maar de thuisploeg had de boel onder controle na een gelijkopgaande eerste helft en voegde er nog twee goals aan toe. FC Emmen kreeg in de tweede helft nog een kans met een schot van Bjorn Plaggenborg maar de Amsterdamse doelman bleef overeind. Voor het overige viel er voor de Emmer supporters weinig te genieten. FC Emmen miste vooral een spits met scorend vermogen. Luciano Carty kan dat zijn maar was geschorst. De 2-0 en 3-0 vielen in de 57e en 70e minuut.
FC Emmen JO19: Haak, Van Leeuwen, Luchies, Klaassens,  Caciano (85. Ten Cate), Scholte, Adams, Plaggenborg (85. Dijk), Slor (65. Dijk), Welles, Duit .

Argon JO17-FC Emmen JO17 0-3
FC Emmen onder 17 heeft voor de vierde keer achter elkaar gewonnen. De ploeg van trainer Björn Zwikker won in Mijdrecht met 0-3 van Argon JO17-1. FC Emmen onder 17 kreeg weliswaar de bal maar kon in de beginfase geen grote kansen creëren, het was gewoon erg slordig. De thuisploeg en hekkensluiter was daarin tegen wel twee keer gevaarlijk. Uit twee lange ballen van de keeper kreeg Argon de bal echter niet in de goal. Na een tactische omzetting speelden de Emmenaren beter. In de laatste minuut van de eerste helft viel dan ook de 0-1 voorsprong. Uit een corner van Tyrell Strik kopte aanvoerder Joey Roufs nog op de lat, maar Vincent de Roo was attent en kopte de rebound binnen. Vroeg in de tweede helft moest de bal eigenlijk op de stip na een overtreding op Djairo Fik, maar de scheidsrechter zag het anders en liet doorspelen. Even later maakte Edgar Meijles op fortuinlijke wijze de 0-2. De spits scoorde via zijn borst. Hierdoor was de wedstrijd wel gespeeld. In de slotfase bepaalde invaller Damiën Zwikker de eindstand op 0-3. Zo ging FC Emmen onder 17 opnieuw met drie punten de bus in en heeft het aansluiting met de bovenste plaatsen in de 2e divisie.
FC Emmen JO17: Bas Runhart, Djairo Fik (64. Damiën Zwikker), Dave Funke, Jordy Egberts (72. Stefan Kuik), Vincent de Roo, David Brouwer (41. Florian Zeqiri), Thom Hulshof, Joey Roufs, Jerginio Laken, Tyrell Strik (67. Sebas van der Haar), Edgar Meijles (6o. Nigel Teterissa).

DZOH JO15(1) – FC Emmen JO15(1) 0-5
Na een minuut stilte voor het statement tegen racisme kreeg FC Emmen in de eerste vijf minuten gelijk twee mogelijkheden maar deze werden niet omgezet in doelpunten. Zo bleef het daarna nog lang 0-0, wel veel balbezit voor FC Emmen en een paar counter mogelijkheden van DZOH. FC Emmen probeerde op sportpark Zwanenveld van alles maar op een matige speelveld konden het niet tot scoren komen. Door het hobbelige veld kwam wel de eerste goal voor FC Emmen: doordat de keeper van DZOH de bal niet goed kon verwerken maakte Mats Kartoidjojo de 0-1. Hierdoor kwam FC Emmen op een gelukkige voorsprong na een matige eerste helft. De tweede helft gaf een beter FC Emmen te zien. De spelers gingen gemakkelijker spelen waardoor de bal goed werd rondgespeeld. Dit resulteerde dan ook in de 0-2 door een doelpunt van Milan Arends na een mooie steekbal van Jan Doldersum. De 0-3 werd door Jan Doldersum binnen getikt na een voorzet van Joel Paulina in de 63ee minuut. Na goed door gaan in de 65e minuut van Joel Paulina werd hij onderuit gehaald in het strafschopgebied. De aansluitende strafschop werd vervolgens zeer slap werd ingeschoten door dezelfde Paulina en gestopt door de prima keepende sluitpost van DZOH. Het slotoffensief kwam nog van FC Emmen met een prachtig afstandsschot van Jesper Mosselaar (0-4) en de 0-5 was een prooi voor Thom Bijkerk die na een mooie combinatie zichzelf vrij speelde en de keeper van DZOH passeerde.

FC Emmen JO15(2)-Longa ’30 JO15 4-1
FC Emmen onder 14 is voor de zesde keer op rij ongeslagen van het veld gestapt in de 3e divisie onder 15. Thuis werd Longa’30 JO15-1 met 4-1 verslagen. De Emmenaren legden een prima eerste helft op de mat. De score werd geopend door Joël Seegers. Een afgemeten voorzet van Haron Dekker werd door hem binnen gekopt. Enkele minuten later maakte Joep ten Napel met een afstandsschot de tweede treffer. Yvarion Gorissen bekroonde de goede eerste helft met de 3-0 na aangeven van Yoshua Woest. Na rust lag het tempo een stuk lager. Het duurde dan ook bijna een half uur voordat er weer werd gescoord. Rowan Lorist zette zichzelf vrij voor de keeper en rondde koelbloedig af. Het slotakkoord was echter voor Longa’30 JO15-1. Een handsbal betekende een strafschop voor de gasten, die binnen werd geschoten. De eindstand werd daardoor 4-1.

FC Emmen JO13(1)-Urk JO13 8-0
Na een minuut stilte in het kader van het statement tegen racisme begon de wedstrijd FC Emmen O13 – Urk O13 op De Meerdijk. Om de aansluiting met de top te houden moest er worden gewonnen. En dat gebeurde eigenlijk vrij gemakkelijk. Met maar liefst een hattrick van Stan van Manen en een hattrick van Daan Lambers plus twee mooie goals van Nino Slijngaard wist FC Emmen de eindstand op 8-0 te brengen. Het spel van de Emmenaren was af en toe wat slordig en langzaam, maar met name achterin en op het middenveld had het steeds een mannetje extra, hiermee had Urk veel moeite. Een zeer terechte overwinning voor FC Emmen onder 13.

Schalkhaar JO13-FC Emmen JO13(2) 4-1
In de eerste minuut was het al raak voor Schalkhaar. De doelpuntenmaker kwam in de volgende minuut wederom goed op maar kon nu niet scoren. Het bracht de jeugdige Emmenaren echter niet van de wijs. Schalkhaar werd op eigen helft vastgezet maar in de tiende minuut kreeg de thuisclub nog wel een goede kans die naast werd geschoten. FC Emmen had echter meer balbezit maar het leidde niet tot scoren. Dat deed de thuisclub beter met goals in de 25e en 28e minuut waardoor de ruststand 3-0 werd. FC Emmen ging met een goed gevoel de tweede helft in maar kreeg direct van de aftrap bijna de 4-0 om de oren. Een puik blok van Jona Giesselink zorgde dat de bal via de lat in de handen van doelman keeper Joris van de Berg belandde. Na balverlies van de Emmenaren counterde Schalkhaar vervolgens naar 4-0. Desondanks was FC Emmen de ploeg die het beste voetbal liet zien. Er kwamen mogelijkheden voor Wesley Kuiper, Amadou Doumbouya en Dano Siahaya. In de laatste minuut viel dan de verdiende eretreffer. Amadou Doumbouya legde terug op Silvan Brakel die goed en hard inschoot.

Programma zaterdag 30 november:
10.15 Assen FC JO11-1 – FC Emmen O10-2
10.30 FC Emmen O10-1 – Be Quick 1887 JO11-1
10.30 VKW JO12-1G – FC Emmen O11
10.30 Heerenveen JO15-1 – FC Emmen O15
11.00 Oranje Nassau JO15-1 – FC Emmen O14
12.30 FC Emmen O12 – SML JO13-1
14.45 FC Emmen JO17-1 – DWS JO17-1