FC Emmen onder 14 verrast met gelijkspel tegen Roda JC

FC Emmen JO14-Roda JC JO14 3-3
Een uitstekend resultaat van FC Emmen tegen het nog ongeslagen Roda JC. Het eerste kwartier kon FC Emmen goed meevoetballen en stond positioneel goed. Na 19 minuten was het echter Roda JC wat de score opende. FC Emmen zette meteen druk naar voren en na een prachtige actie van Kas Lamberink kon Florian Zeqiri de 1-1 aantekenen. Na de 1-1 was Roda JC de bovenliggende partij en maakte handig gebruik van de ruimte tussen de linies. Roda JC liep uit tot 1-3 en de wedstrijd leek gespeeld. In de 35ste minuut scoorde Florian Zeqiri met een prachtig schot de 2-3 wat ook de ruststand werd. Na de pauze stond FC Emmen beter met een versterkt middenveld en waren er verschillenden kansen over en weer. Keeper Daan de Vree had een aantal uitstekende saves en de wedstrijd leek te eindigen in 2-3. In de 69ste minuut werd Florian Zeqiri gevloerd in de zestien en kreeg FC Emmen nog een penalty, die onberispelijk werd binnengeschoten door Frank Boer. Hierdoor kwam de eindstand op 3-3 wat een prima resultaat is tegen een goed voetballend Roda JC.
FC Emmen JO14: De Vree, Tempelman, Zwikker, Boer, Falke (36. Brouwer), Egberts, Ridderbusch, Kuik, Lemmen, Lamberink, Zeqiri.

DSCF3787

Kas Lamberink delft het onderspit. Links (11) Florian Zegiri.

DSCF3795

Florian Zegeri haalt de bal op na de 1-1 te hebben gescoord.

DSCF3814

Kas Lamberink wordt door twee Limburgers achtervolgd.

DSCF3815

Frank Boer schiet vanaf de witte stip de 3-3 binnen.

PEC Zwolle JO13-FC Emmen JO13 (1) 5-1
FC Emmen onder 13 is het zorgenkindje van de Emmer jeugdafdeling. Nu ging het met forse cijfers bij PEC Zwolle tenonder waardoor de Emmenaren nog steeds hekkensluiter zijn met nul punten uit zes wedstrijden. Na een 2-0 ruststand scoorde Hank Bosch in de 41e minuut de aansluitingstreffer maar door treffers in de 49e, 58e en 60e minuut liepen de Zwollenaren uit naar 5-1.

Drachtster Boys JO13(1)-FC Emmen JO13(2) 2-0
FC Emmen onder twaalf had het tegen het fysiek sterke Drachtster Boys vanaf de start moeilijk. Grootste oorzaak was het ontbreken van een goede organisatie. Drachtster Boys kwam een aantal malen goed door maar doelman Loyd Kuiper stond goed te keepen. Gaandeweg kregen de Emmenaren echter meer grip op de wedstrijd. Finn Hoogeveen en Mike Kriekjes kwamen goed door maar waren in de eindfase te slordig. Ook een combinatie tussen Jack van der Giessen en Alseny Cisse leverde niets op waardoor de rust in ging met 0-0. FC Emmen controleerde het duel in de tweede helft aanvankelijk ook. Het hield de ruimtes klein en kreeg ook kansen. Een voorsprong leek er aan te komen maar in plaats daarvan scoorde Drachtster Boys de 1-0. Yoshua Woest miste vervolgens de kans op de gelijkmaker waarna de thuisclub uit een hoekschop de 2-0 maakte. Al met al had er meer ingezeten voor de Emmenaren die echter voor de goal niet slagvaardig genoeg waren.
FC Emmen JO13(2): Kuiper; Jonker (Dekker), Ruygrok, Hindriks (Doumabaya), Joseph (Van Damme), Mertens, Van der Giessen (Bazuin), Kriekjes (Woest), Hoogeveen (Ten Napel), Cisse (Neswunama), Oranen.

ACV JO11-Emmen JO11(1) 1-7
Emmen JO11(2)-SJO JVZ JO11(1) 1-4