FC Emmen onder 14 verliest zicht op titel

VVV Venlo JO19-FC Emmen JO19 2-0
De eerste helft was ver beneden niveau. Het tempo lag veel te laag en FC Emmen was niet bereid tot het maken van de benodigde meters. Hierdoor liepen we constant achter de feiten aan en kwamen na een kwartier op een 1-0 achterstand. In de 21e minuut volgde daarna de 2-0 uit een dekkingsfout in de verdediging na een lange hoge bal door het midden. De bal belandde in eerste instantie nog op de lat, maar kon in tweede instantie door de spits van VVV alsnog tot doelpunt verwerkt worden.  Van FC Emmen kant was de tweede helft beter dan de eerste, maar leverde in de eerste twintig minuten na rust niet de gehoopte aansluitingstreffer op. Er werd nogmaals gewisseld. Ronan Zwaagstra werd als extra spits ingebracht voor Lorenzo Hindriks. Maar ook in de resterende tijd kwam FC Emmen ondanks een aantal goede kansen en tot twee maal toe een bal op de lat niet tot scroren. Een ondermaatse wedstrijd van onder 19 met een daardoor teleurstellend resultaat. Er zullen nu in de laatste twee wedstrijden van het seizoen punten gepakt moeten worden om nacompetitie te ontlopen. Zaterdag staat de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het schema tegen FC Twente dat zich inmiddels wel al veilig heeft gespeeld. Daarna volgt alleen nog Feyenoord uit.
FC Emmen JO19: Robin Jalving; Lesley Osazee, Twan Berends (Scholte), Aron Timmerman, Matthijs Verheul, Ruben Roosken, Lorenzo Hindriks (Zwaagstra), Bas Aalderink, Freddy Quispel, Jearl Margaritha, Luciano Carty.

FC Emmen JO14-FC Den Bosch JO14 3-4
FC Emmen onder 14 kon een belangrijke stap richting kampioenschap maken maar verloor in eigen huis van concurrent FC Den Bosch (3-4). De teleurstelling was groot aangezien FC Den Bosch nu boven FC Emmen kan eindigen als het de resterende wedstrijden wint. FC Den Bosch had het beste van het spel en de overwinning was daarmee wel verdiend, zeker na een teleurstellende eerste helft van FC Emmen..

FC Emmen oogde in de eerste helft gespannen. Er werd geen druk naar voren gezet en in de omschakeling werd er apathisch achter de fanatieke tegenstander uit Den Bosch aangelopen. In de vijfde minuut schoot Tom Gijbels vanaf de rand van de zestien meter de bal boven in de kruising en stond het 0-1 voor FC Den Bosch. FC Emmen bleef moeite houden de vrije man te vinden en was steeds te laat. In de vijftiende minuut achterhaalde Lars Meijer een doorgebroken speler van FC Den Bosch met een sliding op de bal, maar de scheidsrechter legde de bal onterecht op de stip. Dankzij een goede redding van Daan de Vree bleef gelukkig de schade beperkt. Aan de andere kant werd Sebas van der Haar gevloerd en was er ook een penalty voor FC Emmen. Frank Boer benutte deze buitenkans in de 25ste minuut en bracht de stand op 1-1. Vlak voor rust kreeg FC Emmen opnieuw een tegengoal te verwerken. Na een goede voorzet kon de kleine Tom Rommens in de 33ste minuut geheel vrij tussen twee verdedigers inkoppen en bracht de ruststand op 1-2.

Na de rust gooide FC Emmen meer energie in de wedstrijd. Met een versterkt middenveld ontstond er meer balans in de wedstrijd. Toch was het opnieuw FC Den Bosch dat scoorde. In de 43ste minuut schoot opnieuw Tom Rommens raak en werd het 1-3. De wedstrijd leek gespeeld, maar FC Emmen rechtte nog eenmaal de ruggen en begon opportunistisch te spelen met lange ballen en druk naar voren. Dat resulteerde in de 2-3 door Damien Zwikker en de 3-3 door Frank Boer in de 55ste en 56ste minuut. De wedstrijd leek te kantelen, maar in de laatste minuut kon Sam Schiffer na slap ingrijpen alleen op de keeper afgaan en maakte met de 3-4 de winnende treffer voor FC Den Bosch.

FC Emmen JO14: De Vree, Meijer (Tempelman), Egberts, Boer, Brouwer, Kuik (Falke), Zwikker, van der Haar (Ridderbusch), Lemmen, Lamberink, Zeqiri.

florian zeqiri

Floria Zeqiri is gevloerd.

DSCF4318

FC Emmen doelman Daniel de Vree is verslagen.

kas lamberink

Kas Lamberink (rechts) werd goed bewaakt.

frank boer strafschop

Frank Boer schiet raak vanaf elf meter.

GVAV Rap JO13-FC Emmen JO13(2) 3-1
In het begin ging de wedstrijd gelijk op maar de eerste kansen waren voor FC Emmen echter de prima opgezette aanvallen via Joep ten Napel en Dan Neswynama kenden geen goede afwerking. Hoewel FC Emmen grip op de wedstrijd had, zorgde een onachtzaamheid er voor dat het onnodig op achterstand kwam. Bijna werd het ook kort daarna 2-0 doch de formatie van trainer Dick Kroezen herpakte zich en creëerde een handvol prima kansen via Christiaan Olav Oranen, Mike Kriekjes, Yoshua Woest en Joep ten Napel maar het geluk in de afwerking ontbrak. Toch viel de verdiende gelijkmaker nog voor de rust door een prima opgezette aanval via Woest en Ten Napel die door Mike Kriekjes keurig werd afgerond.  De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld te zien met kansen over en weer. Uit het niets kwam de thuisploeg echter op 2-1. FC Emmen ging op jacht naar de gelijkmaker maar moest vijf minuten voor het einde de 3-1 toestaan. De Emmenaren gingen met lege handen naar huis maar hadden eigenlijk ene puntje verdiend.
FC Emmen JO13(2): Kuiper, Dekker, Ruigrok, Hindriks(Hoogeveen), Jonker (Doumbiya), Mertens, Woest, Kriekjes, Ten Napel, Oranen, Neswynama (Joseph).

Zeerobben-Emmen JO11(1) 0-9
Emmen JO11(2)-Raptim Jo11 6-1