FC Emmen onder 14 blijft ondanks verlies in de race

Excelsior Rotterdam JO19-FC Emmen JO19 1-1
Een uistekend resultaat van het oudste jeugdelftal van FC Emmen omdat het werd geboekt tegen de koploper. Het gelijke spel werd ook met prima verzorgd voetbal behaald, alleen was het uiteindelijke resultaat wat onbevredigend. De eerste helft werd doelpuntloos afgesloten. Bij FC Emmen moest Lesley Osazee al snel worden gewisseld wegens een blessure. Na de rust ging FC Emmen door met het goede spel en nam in de 65e minuut de leiding. Rob Deiman was de maker met een geweldig afstandsschot. Excelsior ging gelijk over tot twee wissels maar kreeg goed beschouwd maar een goede kans in het duel en dat was gelijk raak. In de 76e minuut werd doelman Robin Jalving met een kopbal gepasseerd. FC Emmen kreeg daarna nog wat kansjes maar het bleef bij 1-1.
FC Emmen JO19: Jalving; Osazee (12. Verheul), Berends, Timmerman, Roosken, Engbers, Deiman, Hindriks (88. Scheper), Quispel, Carty, Margaritha.

FC Emmen JO17-FC Utrecht JO17 0-3
Een verdiende nederlaag voor de Emmenaren tegen een goed spelend FC Utrecht. In het eerste half uur hadden de Emnmenaren weinig in de melk te brokkelen, FC Utrecht heerste en kwam niet geheel onverwachts na dik een kwartier op voorsprong: 0-1. In de slotfase van de eerste helft kwam FC Emmen wat meer op de helft van de tegenstander maar honderd procent kansen ontstonden daardoor niet. Coach Rick Slor bracht na de rust direct drie verse krachten in het veld maar ook die konden het dreigende verlies niet afwenden. In de 55e minuut werd het 0-2 door Christopher Mamengi en vier minuten later tikte spits Amoros Nshimirimana de 0-3 binnen. Daar tussenin zat een redelijk kans voor FC Emmen maar die eindigde in het zijnet.
FC Emmen JO17: Meier; Bosman, Luchies, Funke (41. Schuiling), Klaassens, Keen (41. Dijk), De Vries (66. Slor), Plaggenborg, Welles, Bloeming , Jager (41. Draisma).

DSCF4251

Mart Bloeming kopt weg.

DSCF4249

Er was alweer een drinkpauze ingelast.

DSCF4258

Doerlman Yme Meier (in geel) is hier de baas.

Hollandia JO15-FC Emmen JO15 4-0
FC Emmen onder 15 kende in Hoorn een slechte start. Binnen kwartier hadden de gastheren een 2-0 v00rsprong genomen. De Emmenaren speelden slordig en aan kansen creëren kwamen ze al helemaal niet toe. Hollandia kon daardoor simpel naar een 2-0 stand uitlopen. Na het eerste kwartier ging ook bij Hollandia het licht een beetje uit en grossierden beide partijen in het maken van fouten. Na rust leek FC Emmen aan de beterende hand en kwamen nu wel tot een redelijke hoeveelheid doelkansen. Zeker zes doelrijpe mogelijkheden waren echter niet voldoende om tot een score te komen. FC Emmen wilde in de slotfase een alles of niets offensief in zetten maar werd tot twee toe met succesvolle counters om de oren geslagen waardoor Hollandia met de 4-0 zege ging strijken.
FC Emmen JO15: Runhart; Mansaray, De Roo, Meijles, Draijer (50. IJpelaar), Hulshof, Roufs, Broers, Kriekjes, Tinholt, Fik (60. Fransen).

FC Emmen JO14-MVV Maastricht JO 14 1-2
FC Emmen was vandaag niet in goed doen tegen de hekkensluiter uit Maastricht. In de eerste tien minuten speelde FC Emmen goed vanuit de posities en werden een paar goede kansen gecreëerd. De kansen werden echter niet benut waardoor MVV in de wedstrijd bleef. Na deze tien minuten werd er geen druk meer gezet, duels werden niet aangegaan en werd er veel gelopen met de bal. In de 32ste minuut gebeurde het dat MVV tegen de verhoudingen in op 0-1 kwam. Een uittrap kwam rechtstreeks bij de tegenstander terecht die vanaf de rand zestien feilloos binnenschoot. FC Emmen zette nog even aan voor de rust en scoorde alsnog de 1-1, nadat Kas Lamberink de bal binnenschoot. Na de rust ging het niet beter. MVV kwam meer aan voetballen toe en wist steeds de vrije man te vinden. Toch waren de kansen v oor FC Emmen, maar de bal wilde er maar niet in vandaag. In de laatste minuut werd de spits van MVV weggestuurd en schoot vanaf de zestien meter de bal in de onderhoek, waarmee de eindstand op 1-2 kwam. FC Emmen was niet scherp genoeg om de winst te pakken, waarbij er sprake leek van onderschatting. Doordat zowel FC Dordrecht als FC Den Bosch ook verloren, heeft FC Emmen met nog twee wedstrijden te gaan alles nog in eigen hand in de race om het kampioenschap.
FC Emmen O14: Roewen, Meijer, Egberts, Boer, Brouwer, Zwikker (Falke), Van der Haar, Kuik (Ridderbusch), Lemmen (Tempelman), Lamberink, Zeqiri.

FC Emmen JO13)1)-AZ JO13 1-4
FC Emmen JO13(2)-Be Quick 1887 JO13(1) 0-5