FC Emmen onder 13 behoudt aansluiting met topdrie

FC Emmen JO19-Roda JC JO19  5-3
FC Emmen onder 19 heroverde de koppositie door in een doelpuntrijke ontmoeting het Limburgse Roda JC te verslaan. Het was een aantrekkelijk duel waarin de bezoekers zeker geen slecht figuur sloegen. Het grote verschil zat hem in het omgaan met de doelkansen. De Emmenaren waren een stuk slagvaardiger terwijl de bezoekers nogal wat kansen lieten liggen. Het doelpuntenfestijn begon al in de tweede minuut toen Ben Scholte een assist van Joris Adams afrondde. De volgende slag was echter voor Roda JC want tien minuten later stond het gelijk na slecht uitverdedigen van de Emmenaren. Daarna was het duel een tijdje op slot om in de 35e minuut weer opgepakt te worden met de 2-1 van Jordy Luchies via een kopbal op aangeven van Luciano Carty. Exact dezelfde combinatie zorgde drie minuten later voor de 3-1 ruststand. Na de thee had Roda JC een paar uitstekende gelegenheden om de achterstand te verkleinen of zelfs om op gelijke hoogte te komen. Dat gebeurde echter niet waardoor FC Emmen in de 54e en 66e minuut met twee goals van Luciano Carty de stand naar 5-1 kon tillen. Vooral de 5-1 was een fraaie door een schitterende assist van Lentini Caciano. In de 84e en 90e minuut scoorde Roda JC nog tegen maar het duel was toen in feite al beslist.
FC Emmen JO19: Haak; Klaassens, Dijk, Luchies, Van Leeuwen (67. Duit), Plaggenborg, Scholte, Bolk (76. Slor), Caciano, Adams (72. Welles), Carty (84. Ten Cate).

FC Emmen JO17-DZOH JO17 2-1 (beker)
FC Emmen onder 17 heeft zich geplaatst voor de volgende bekerronde. Dat feit werd bereikt middels een nipte 2-1 zege op plaatsgenoot DZOH onder 17. Tegenstander DZOH komt uit in de vierde divisie waar het momenteel de derde plaats bekleed. Voor FC Emmen scoorden Florian Zeqiri en Maurice Tinholt. Voor de gasten uit de woonwijk Rietlanden was Yorick Zweerink succesvol.

FC Emmen JO15(1)-FC Groningen JO15 2-4
FC Emmen begon sterk aan deze topontmoeting met een goede twintig minuten veel druk op de achterhoede van FC Groningen en gelijk al veel kansen. Dit resulteerde dan ook in een mooie aanval via Jan Doldersum, er volgde een prima pass op Mats Kartoidjojo die in de 14e minuut voor de 1-0 zorgde. Twee minuten later was het alweer gelijk na een foute bal door het centrum van FC Emmen. De spits van FC Groningen kwam in balbezit en stifte de bal over Harm Jipping  het doel in. Hierna waren de betere kansen nog steeds voor de Emmenaren maar lukte het niet om de bal tussen de palen te krijgen. De ommekeer in de wedstrijd was een rode kaart voor een speler van FC Groningen. Met tien spelers was het FC Groningen dat in de 24e minuut de 1-2 maakte. FC Emmen bleef doordrukken maar de stand bleef tot het rustsignaal 1-2. In de tweede helft was de thuisploeg veel in balbezit maar doelpunten bleven uit. De bezoekers wachtten slim op de counter om toe te kunnen slaan. FC Emmen was niet bij machte om door de linies te voetballen en de muur van FC Groningen te slechten. Na een lange bal van FC Groningen en gepruts van de verdedigers van FC Emmen werd het 1-3 in de 49e minuut en zelfs nog 1-4 in de 61e minuut. Hierna deed FC Emmen nog wel wat terug, met een mooie vrije bal van Jan Doldersum in de 69e minuut werd het nog 2-4.

Westlandia JO13-FC Emmen JO13 (1) 1-2
Voor FC Emmen stond het houden van de aansluiting met de topdrie op het spel terwijl de thuisclub door winst op gelijke hoogte kon komen. Het eerste werd het geval want de Emmenaren aanvaardden met een 2-1 zege de lange busreis. Vanaf de start kan FC Emmen onder 13 vol druk zetten. Het Hoornse Westlandia liet –  in tegenstelling tot wat werd verwacht – een verdedigend spel zien en speelde veel de bal terug. Daar kon FC Emmen op inspelen. Met degelijk en fel spel kwam het vaak tot de rand van de 16, maar helaas bleef de afwerking achterwege. Tot in de 11e minuut Jort Schnoing een terugspeelbal, die op de keeper werd gespeeld, ontfutselde en scoorde: 0-1. De ban leek gebroken. In de 20e minuut werd een afstandsschot van Rinse Sietsma door de goed keepende goalie van Westlandia tegengehouden. In de rebound kon Jort Schnoing opnieuw scoren; 0-2. In de 31e minuut verkleinde Westlandia de achterstand, na een overtreding op Melvin Tehubijuluw. Nadat hij omver werd getrokken, kon de speler van Westlandia doorlopen en beheerst in de verre hoek scoren. Een misser van de overigens goed fluitende scheidsrechter. Na de rust kwam Westlandia frisser uit de kleedkamer. FC Emmen was wat slordiger waardoor het spel meer op en neer golfde, zonder dat FC Emmen echt onder druk kwam te staan. FC Emmen kon met een aantal vrije trappen en acties waarmee het in het strafschopgebied kwam echter niet tot scoren komen. In het laatste kwartier kon Westlandia een aantal keren op het doel van FC Emmen schieten, wat geen probleem vormde voor de degelijk keepende Bram Bartelds.  Ondanks de druk van Westlandia in deze fase nam FC Emmen onder 13 verdiend de punten mee naar huis.

barteldsenschnoing

Bram Bartelds (links) moest slechts een treffer toestaan tegen Westlandia. Jort Schnoing was matchwinner voor onder 13.

Emmen JO11(1)/FC Emmen JO10(1) – Raptim JO11(1) 1-3
Het Coevorder Raptim was in dit bekerduel maar voor een ding naar Emmen gekomen en dat was winnen. Dit was duidelijk zichtbaar in de manier van spelen. De keeper trapte alle ballen richting de spits om vanuit daar door opstuitende ballen gevaarlijk te worden. Toch had Emmen achterin de boel redelijk staan. De grootste tegenstander was de Emmer ploeg eigenlijk zelf door een klein foutje in de 8ste minuut van Tijn Oost werd het 0-1 voor Raptim. Door een mooie actie in de 26ste minuut maakte Ray Okken de 1-1 gelijkmaker. Raptim speelde inmiddels nog verdedigend en was alleen nog aan het tegenhouden. FC Emmen bleef rustig de bal rondspelen om toch een gaatje te creëren in de kleine ruimtes. Toch kreeg het de deksel op de neus, door een tweetal knullige doelpunten werd het 1-3. Deze klap kwam Emmen niet meer te boven. Gezien het goede had de thuisploeg meer verdiend.

Donkerbroek JO11-Emmen JO11(2)/FC Emmen JO10(2) 2-1