Terug naar overzicht Terug

FC Emmen OldStars terug op het veld!


Na een zomerstop van twee maanden betraden de FC Emmen OldStars donderdag weer het heilige kunstgras van stadion De Oude Meerdijk. Onder prachtige omstandigheden werd onder leiding van trainer John Doek de eerste training afgewerkt.


Fris en fruitig stapten de OldStars om 13.30 uur het veld op. Waar sommigen in de zomer flink bleven sporten, was het voor een aantal zaak om de overtollige (vakantie)kilo’s er weer af te trainen. Na de warming-up startten de OldStars met een pass-en-trap oefening, want volgens trainer John Doek moet het balgevoel weer terugkomen. Maar volgens sterspeler Richard Warczynksi helpt een partijspel daar het beste bij en dus werd de pass-en-trap oefening uiteindelijk ingeruild voor een partijspel.

Na afloop van de training mag de derde helft uiteraard niet ontbreken. Net zoals vorig seizoen is het supportershome na elke training geopend. Hier kunnen de FC Emmen OldStars genieten van een hapje en een drankje.

In september staan er een aantal leuke activiteiten gepland voor de FC Emmen OldStars. Tijdens de Nationale Sportweek worden er in de gemeente Emmen en Coevorden demonstratietrainingen gegeven en staat er een toernooi gepland bij vv Vitesse’63.

Over FC Emmen OldStars
De FC Emmen OldStars beoefenen een speciale vorm van voetbal, namelijk wandelvoetbal. Bij Walking Football – de populaire term die gebruikt wordt – mag er alleen gewandeld worden. Rennen is ten strengste verboden. Dit is om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden om mee te doen. Er wordt zes tegen zes gespeeld, zonder keepers. Tevens mogen er geen slidings gemaakt worden en is lichamelijk contact verboden.

Lijk het u leuk om aan te sluiten bij de FC Emmen OldStars? Of wilt u een keer meetrainen? Dat kan! Klik hier om naar de pagina van de FC Emmen OldStars te gaan en meld u aan!