FC Emmen OldStars in actie tijdens de Almelo City Cup

Op 7 en 8 oktober was het dan eindelijk zo ver, de FC Emmen OldStars speelden voor het eerst sinds lange tijd weer een Walking Football toernooi. Hiervoor reisde het team af naar het stadion van Heracles Almelo voor de Almelo City Cup. Tevens was het een toernooi met een internationaal karakter, want verschillende teams uit onder andere Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Engeland waren naar Almelo afgereisd om mee te doen aan de Almelo City Cup.

Dat de Almelo City Cup een groot internationaal toernooi is, werd al snel duidelijk. Ruim 32 teams waren naar het Erve Asito gekomen voor het tweedaagse toernooi. Het toernooi ging om 10.00 uur van start middels een openingsceremonie waar alle deelnemende teams werden voorgesteld aan het meegereisde publiek. Nadat alle teams geposeerd hadden voor een teamfoto konden de wedstrijden van start.

De FC Emmen OldStars trapten het toernooi af tegen het Duitse FC Schüttorf 09. Al snel werd duidelijk dat de teams aan elkaar gewaagd waren. In de eerste vijf minuten kwam FC Emmen goed weg, daar FC Schüttorf 09 een aantal mogelijkheden bij elkaar speelde. Toch waren het de OldStars van FC Emmen die de score openden. Vanuit een goede aanval via de rechterkant kon de bal gemakkelijk ingeschoten worden. Niet veel later kwam de 2-0 op het scorebord en dus zat de ploeg op rozen. Een aantal keer liet FC Emmen na om de scoren te vergroten en ook aan de andere kant was de tegenstander niet scherp genoeg om de wedstrijd nog spannend te maken. Na 25 minuten voetballen floot de scheidsrechter af en was de eerste overwinning een feit!

De tweede wedstrijd in de groep was tegen SV Zulte Waregem uit België. In de eerste minuten van de wedstrijd was goed te zien dat de ploeg uit België fysiek sterker en fitter was. De FC Emmen OldStars verdedigden met man en macht, maar konden niet voorkomen dat halverwege de wedstrijd de 1-0 op het scorebord kwam in het voordeel van Zulte Waregem. Hierna nam FC Emmen meer het initiatief, maar het leidde niet tot grote kansen. Vlak voor tijd viel nog de 2-0 en zo ging de tweede wedstrijd verloren.

Tijdens de derde en laatste groepswedstrijd, ontmoetten de OldStars wederom een Duitse tegenstander. Ditmaal was SPVG Steinhagen de tegenstander. Met de gedachte om aanvallender te voetballen dan in de tweede wedstrijd bleek dit niet het juiste strijdplan. Steinhagen speelden gemakkelijk door de defensie heen en na 10 minuten voetballen stond FC Emmen al 4-0 achter. Ondanks een aansluitingstreffer bleek Steinhagen veel te sterk en werd de eindstand bepaald op 6-1.

De eerste speeldag van het toernooi zat er op en dus was het tijd voor ontspanning. In het centrum van Almelo konden de OldStars genieten van een hapje en een drankje op het terras. Hierna was het tijd om richting het Preston Palace te gaan, want hier gingen de spelers overnachten. Na een gezellige avond in het hotel was het op vrijdag alweer tijd voor de finalewedstrijden van het toernooi.

Het beloofde een drukke vrijdag te worden, want er stonden maar liefst vier wedstrijden op het programma. In de ochtend speelden de OldStars in een poule met twee tegenstanders. Eerst tegen Maluku OldStars en hierna tegen Walking Football VIAS 1 (Frankrijk). Op basis van deze resultaten speelden ze hierna nog twee wedstrijden tegen Twenterand en Billericay Town (Engeland). Dat FC Emmen niet meer om de prijzen meedeed was een dag eerder al duidelijk, aangezien ze niet eerste in de poule waren geworden. De dag werd afgesloten door de finalewedstrijd met alle deelnemende teams vanaf de tribunes te bekijken. Hiermee kwam er een einde aan de vijfde Almelo City Cup. Een geslaagd toernooi voor de FC Emmen OldStars!