Terug naar overzicht Terug

FC Emmen OldStars en Lampe Vitaal slaan de handen ineen!


Vanaf het aankomende seizoen krijgt het FC Emmen OldStars team twee keer een fittest aangeboden door Lampe Vitaal. Sinds 2018 is Lampe Vitaal partner van Stichting Naoberschap United en door deze samenwerking wordt de goede relatie nog maar eens benadrukt.


Gezond leven is voor iedereen belangrijk, van jong tot oud. Lampe Vitaal wil graag een bijdrage leveren aan het initiatief van Stichting Naoberschap United om 60-plussers te stimuleren om (weer) te gaan bewegen. Lampe Vitaal gaat ondersteuning bieden bij het in kaart brengen van de gezondheid van de voetballers van het OldStars team. Dit gaan zij doen aan de hand van testen en adviezen.

De volgende onderdelen worden getest bij iedere voetballer:

  • Vetpercentage
  • BMI
  • Bloeddruk
  • Buikomvang
  • Peak Flow
  • Handknijptest
  • Conditie

Door middel van de fittest krijgen de voetballers meer inzicht in diens gezondheid. Na de fittest worden de uitkomsten besproken tijdens een leefstijlgesprek. Tijdens het leefstijlgesprek krijgen de voetballers een advies over hoe zij (eventueel) hun gezondheid en leefstijl kunnen verbeteren.

De FC Emmen OldStars ondergaan per seizoen twee keer een fittest. Op 26 en 31 augustus vinden de nulmetingen plaats en zes maanden later een vervolgmeting.

Stichting Naoberschap Untied is zeer verheugd dat het dankzij Lampe Vitaal de FC Emmen OldStars een fittest kan aanbieden. Door deze fittesten wordt er een goed beeld geschetst van de gezondheid van de spelers.

Over Lampe Vitaal
Lampe Vitaal helpt werkgevers en werknemers fit en vitaal te worden én te blijven. Personeel is het belangrijkste kapitaal van een bedrijf. Investeren in mensen is daarom een must. Het zorgt voor meer werkplezier, minder verzuim en hogere productiviteit. Kortom, een hogere duurzame inzetbaarheid. Of het nu gaat om advies, metingen, behandelingen of health checks. Samen zorgen we voor gezonde en gemotiveerde medewerkers.