Terug naar overzicht Terug

FC Emmen oefent tegen WKE en De Weide


De geschiedenis van oefenduels tussen FC Emmen en WKE gaat terug tot juli 1991 toen ze elkaar voor het eerst sinds Emmen een betaalde club was ontmoetten. Emmen won met 5-1 van WKE dat net naar de hoofdklasse was gepromoveerd. Jan de Jonge was topscorer met drie goals. Een jaar later werd er aan de Sluisvierweg in de maand augustus een toernooitje georganiseerd met WKE, SVBO, SC Veendam en Emmen. Emmen won het toernooi dankzij een 3-0 zege op WKE met doelpunten van Frank Veldwijk, Jan de Jonge en Patrick Bosch. Het leverde Emmen vijfduizend gulden op.
Het duurde negen jaar voordat beide ploegen elkaar opnieuw in de voorbereiding ontmoetten. Emmen won deze keer met 3-1. Michel van Oostrum, Dennis Iliohan en Antoine van der Linden scoorde voor de profs en de soms ongrijpbare Marvin May voor WKE. Een in topvorm zijnde WKE-doelman Jan Ties voorkwam een hogere uitslag. In  augustus 2002 was WKE afgedaald tot de tweede klasse en verloor met 3-0. Een botsing in de 34e minuut tussen Gerben Tieltjes en Hendrik Oosting (de huidige trainer van WKE) leidde tot een dubbele beenbreuk van laatstgenoemde. Zijn broer Berend stond in de basisopstelling van Emmen.
Na jaren niet tegen elkaar te hebben gespeeld, wel won Jong FC Emmen in 2008 met 2-0 van WKE, speelden de hoofdmachten in het afgelopen jaar twee keer tegen elkaar. Beide duels eindigden in 1-1. De eerste was in januari op het kunstgras van DETO in Vriezenveen. Robert Fik en Ruud ter Heide waren in de winterse kou de doelpuntenmakers. In augustus 2010 stonden de teams in de voorbereiding tegen elkaar. Het werd wederom 1-1 en dat was tevens het einde van Harry Sinkgraven als trainer van FC Emmen.
 
WKE-Emmen 1991: Jan Haak verschuilt zich achter Piet Hindriks.