Terug naar overzicht Terug

FC Emmen oefent in Hoogeveen tegen FC Groningen


 
  
 
 Emmen-FC Groningen in 1986 met Edu Nandlall (rechts) in duel met Johan de Kock.
 
FC Emmen en FC Groningen ontmoeten elkaar zaterdag voor de tiende keer in de voorbereiding. De reeks ging in 1986 van start en plaats van handeling was het Ronostrand bij Roden. FC Groningen won met 3-1 waarbij de Emmer goal werd gemaakt door Raymond de Vries. De voorhoede van FC Groningen bestond uit Peter Houtman, Johan de Kock en Joop Gall!. Tot en met 1989 werd jaarlijks geoefend met telkens kleine overwinningen voor de Stadjers. In 1987 werd het 2-1, in 1988 3-1 en in 1989 wonnen de Groningers met 3-1. De Emmer treffer kwam op naam van Jan de Jonge die op dat moment nog geen overschrijving van Heerenveen had.
De enige keer dat Emmen in het voorseizoen van FC Groningen won was in 1991. In het kader van een toernooi in Nieuw Buinen versloeg Emmen de eredivisionist met 2-1. Wim Volkerink en Michel van Oostrum voor Emmen en Djurovski uit een strafschop voor de Groningers scoorden de goals. Pas in 2005 stond er weer een Emmen – FC Groningen op het programma. Het werd een dag van de schande voor de Emmenaren onder leiding van trainer Jan van Dijk die in Borger met liefst 8-0 verloren. In 2006 werd de wedstrijd in Zuidhorn gespeeld en toen won FC Groningen met 3-0 met o.a. een doelpunt van Antoine van der Linden. In 2007 werd in Westerbork gevoetbald en eindigde het in 3-1 voor de eredivisieploeg. In 2009 werd voor het laatst in de voorbereiding gespeeld en dat duel eindigde in een 2-1 zege voor FC Groningen.
FC Groningen staat dit seizoen onder de technische leiding van Robert Maaskant die een klein Emmen verleden heeft. In het seizoen 1990/91 speelde hij 12 competitieduels en 1 bekerwedstrijd voor Emmen.