FC Emmen O16 begint goed in Divisie 3, O21 begint competitie met gelijkspel

FC Emmen O21 is Divisie 2 begonnen met een puntendeling. Op bezoek bij Go Ahead Eagles speelde de ploeg van trainer Nico Haak met 2-2 gelijk. Al in de eerste minuut kwamen de Emmenaren op een 1-0 achterstand. Een zeer slecht begin, maar door doelpunten van Chesron Oostwoud en Joey Roufs ging FC Emmen O21 alsnog met een voorsprong de rust in. De Drentse formatie probeerde in de tweede helft de voorsprong vast te houden, maar in de 64e minuut viel toch nog de 2-2.

FC Emmen O18 ging op bezoek in Nijmegen en verloor van NEC O18, het eindigde in een 0-3 nederlaag. De openingstreffer viel al na 19 minuten, waarna FC Emmen O18 probeerde terug te komen in de wedstrijd. Dit gebeurde niet en de thuisploeg besliste de wedstrijd met twee treffers in de laatste vijf minuten.

FC Emmen O16 speelde een uitwedstrijd op zondagmiddag. De ploeg van trainer Ommar Jager begon Divisie 3 met een goede overwinning. Op bezoek bij Excelsior O16 wonnen ze met 1-3. Door doelpunten van Jaël Boer en Stan van Manen leek FC Emmen O16 met een 0-2 voorsprong de rust in te gaan, maar de thuisploeg kwam vlak voor het fluitsignaal terug in de wedstrijd. In de tweede helft besliste spits Lars Miedema de wedstrijd in het voordeel van FC Emmen O16.

FC Emmen O14 speelde een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen O14 en kende een zeer lastige wedstrijd. In Friesland werd er na een 4-1 ruststand met 7-1 verloren. De eretreffer kwam op naam van Steijn ten Broeke.

FC Emmen O13 is de tweede seizoenshelft begonnen met een nederlaag. De ploeg van trainer Albert-Jan van Oosten verloor op De Oude Meerdijk met 0-4 van Spartaan’20 O13. FC Emmen O13 begon goed aan de wedstrijd, maar verzuimde te scoren. Naarmate de eerste helft vorderde ging het spel achteruit, waardoor de gasten uit Rotterdam sterker werden. In de eerste helft bleven de doelpunten nog uit, maar na de rust drukte Spartaan’20 O13 het overwicht uit in doelpunten. Een prachtig afstandsschot leidde uiteindelijk een ruime nederlaag in. Senna Veldhuijzen van Zanten kreeg nog een goede kans om FC Emmen O13 terug in de wedstrijd schieten, maar zijn schot werd gekeerd door de Rotterdamse doelman. In de slotfase liep Spartaan’20 O13 uit naar een 0-4 overwinning.

FC Emmen O12 en FC Emmen O11 spelen dit seizoen in de Landelijke Twin Games competitie. FC Emmen O12 ontving in de stromende regen Cambuur Leeuwarden O12 terwijl FC Emmen O11 op bezoek ging bij PEC Zwolle O11. In deze leeftijdscategorieën staat individuele ontwikkeling voorop. De uitslagen van deze wedstrijden worden derhalve niet gepubliceerd.