Terug naar overzicht Terug

FC Emmen O14 op trainingskamp in Londen


FC Emmen onder 14 gebruikt deze meivakantie om een aantal dagen door te brengen in de bakermat van het voetbal: Engeland. Tijdens deze voetbal-trip wordt er uiteraard veel gevoetbald. Zo zijn er een viertal wedstrijden en een mini-toernooi gepland.


Dinsdag vertrokken de jeugdige Emmenaren in het holst van de nacht naar het Engelse vasteland. Na een soepele maar lange reis werd rond 11.00 uur voet gezet op Engelse bodem. Lang uitrusten kon de onder 14 niet, aangezien er ’s avonds al een oefenwedstrijd op het programma stond tegen Reading FC U14. Dat deze wedstrijd zwaar zou worden was al snel duidelijk. Op het strakke trainingscomplex van de club uit de Championship werd dan ook een harde 9-0 nederlaag geleden.

Reading

Na een goede nachtrust aan de rand van Londen werd er op woensdagmiddag gespeeld tegen een mix van de onder 14 en onder 15 van Premier League-club Leicester City. Op de Belvoir Drive Training Ground, met maar liefst negen velden, speelden de Emmenaren een goede wedstrijd. Desondanks werd er wel met 3-0 verloren.

Leicester

Als kers op de taart mocht de onder 14 ’s avonds een last-minute ingeplande wedstrijd spelen tegen een jeugdteam van één van de grootmachten van deze wereld, Manchester City. De onder 13 van “The Citizens” was de tegenstander op de Etihad Campus. De Emmenaren begonnen sterk aan het duel. Goed druk zetten resulteerde in een kans voor Mats Kartodijojo, die hij ook benutte: 0-1. Na deze treffer was het vooral City wat de klok sloeg en de Emmenaren zwaar naar achteren drukte. De rood-witten hielden het lang vol, maar moesten uiteindelijk toch toegeven aan de thuisploeg. Manchester City wist in de slotfase tweemaal te scoren, waardoor een 2-1 nederlaag werd geleden.

O14 city

Donderdag staat er een rondleiding door het fameuze Wembley-stadion op het programma. ’s Avonds staat een wedstrijd tegen Tottenham Hotspur op het programma, vrijdag wordt er een bezoek gebracht aan Arsenal U23 – Leicester City U23 en zaterdag aan de Premier League-wedstrijd tussen subtoppers Watford en Wolverhampton Wanderers. Zondagochtend neemt de onder 14 deel aan een mini-toernooi, zondagavond wordt de reis terug naar Emmen ingezet.

O14