Terug naar overzicht Terug

FC Emmen O13 in Frankrijk: Prima start!


FC Emmen onder 13 is het internationale toernooi in Plomelin (Frankrijk) uitstekend begonnen. De ploeg van trainer/coach Kenny Koning won op de eerste dag de vier poulewedstrijden. Samen met SM Caen staan de Emmenaren na de eerste dag gedeeld bovenaan in de poule ‘Plomelin’.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen AS Saint Etienne. Jan Doldersum was in deze wedstrijd de gevierde man. Hij tekende voor de enige treffer door te scoren vanuit een hoekschop.
Tegen Husa Agadir (Marokko) deden de Emmenaren het prima, en wist het de wedstrijd over de streep te trekken. Hank Bosch rondde een prima Emmer aanval af.
In het derde duel was gastheer AS Plomelin de tegenstander, dat met 2-0 werd verslagen door twee doelpunten van Mats Kartodijojo. Het laatste duel van de donderdag was tegen Crymych uit Wales. De Welshman waren een maatje te klein en werden met 3-0 verslagen. Mats Kartodijojo scoorde tweemaal, Thom Bijkerk één keer.

IMG-20180510-WA0026

Trainer/coach Kenny Koning spreekt de manschappen toe

Vrijdagochtend stond gelijk het ’topduel’ tegen SM Caen op het programma. Deze werd eindigde in een gelijkspel.
Het tweede duel op de vrijdag werd afgesloten met een verlies. FC Bagatelle Ste Suzanne, gehuisvest op het Franse eiland Reunion, bleek met 2-0 te sterk. De ploeg uit Reunion, gelegen op zo’n 500 kilometer ten oosten van Madagaskar, wist FC Emmen van het scoren af te houden.
De derde en laatste wedstrijd op de vrijdag werd weer winnend afgesloten. Ditmaal tegen het Braziliaanse TC Liderenca uit Sao Paulo. De Emmenaren wonnen van deze Braziliaanse voetbalschool met 2-1 door doelpunten van Niels van Haren en Hank Bosch.

Zaterdag om 15.15 uur speelt FC Emmen O13 de laatste groepswedstrijd. Tegenstander is dan Evry FC. Bij winst plaatsen de Emmenaren zich voor de achtste finales.
IMG-20180510-WA0023