FC Emmen nipt onderuit tegen Feyenoord

FC Emmen heeft het oefenduel tegen Feyenoord met een minieme 2-1 nederlaag afgesloten. De enige Emmer treffer werd in de slotfase door Niklas Tarvajärvi gerscoord. In de Rotterdamse voetbaltempel waren zo’n 35.000 toeschouwers aanwezig die daarmee een fikse bijdrage aan de Feyenoord Foundation leverden.

Voor de meeste spelers van FC Emmen was het uiteraard een geweldige ervaring om voor een bijna gevulde Kuuip te spelen. Dat leek in de eerste helft ook een remmende werking te hebben want FC Emmen, zonder de geblesseerde Gaby Jallo, speelde krampachtig en was zelden in staat een goede aanval op te zetten. Toch kreeg het de eerste grote kans want door gemakzuchtig verdedigen van Feyenoord kreeg Niek Vossebelt in de tiende minuut een geweldige mogelijkheid maar schoot tegen Kenneth Vermeer op. In de rebound had ook Boy Deul kunnen scoren maar ook hij kreeg de bal niet langs de sluitpost. Over het algemeen was het tempo in de eerste helft niet al te hoog maar halverwege schroefde de thuisclub het tempo op. Kazim-Richard kreeg in de 19e minuut een prima mogelijkheid maar schoot hopeloos naast. In de 24e en 27e minuut ging FC Emmen door de knieën toen Boëtius en Kazim-Richards, de laatste uit een door Luis Pedro veroorzaakte strafschop, er 2-0 van maakten. Kazim-Richards raakte kort daarop nog eens de lat. Op slag van rust deed FC Emmen bijna iets terug maar Roland Bergkamp raakte de bal niet goed na een prima voorzet van de verder onzichtbare Cas Peters.

Marko Meerits is geklopt en Jean-Paul Boëtius scoort gemakkelijk de 1-0.

De imponerende ambiance.

FC Emmen supporters staan met de neuzen voor aan (Foto’s: Bennie Wolbers).

Trainer Joop Gall was over de eerste helft bepaald niet ontevreden. ,,Ik heb ze op het hart gedrukt zich niet te laten beïnvloeden door de ambiance en dat is wel gelukt volgens mij. We hebben ons eigen spel gespeeld en hadden zelfs op voorsprong moeten komen. Ik was echter een beetje bang voor de tweede helft omdat we toen veel spelers een kans gaven die weinig speeltijd hebben gehad. De samenstelling van Feyenoord kwam ons echter goed uit.”

Niek Vossebelt (aan de bal) laat deze kans liggen.

Uiterst links haalt Tarvajärvi uit voor de 2-1.

De fotograaf uit Emmen kwam ook in beeld.

In de tweede helft werd er zo massaal gewisseld dat de toeschouwers de tel kwijt raakten. In totaal kwamen er bijna vijftig spelers aan bod en vanzelfsprekend werd de kwaliteit van het gebodene er niet beter op. Bij Feyenoord, dat compleet had gewisseld, werd weinig constructiefs tot stand gebracht waardoor FC Emmen overeind kon blijven. En acht minuten voor tijd werd zelfs nog de eretreffer gescoord. Leandro Resida had die eigenlijk moeten maken maar schoot tegen doelman Mulder op. De bal belandde in de buurt van de strafschopstip voor de voet van Tarvajärvi die de trekker overhaalde: 2-1.

Feyenoord-FC Emmen 2-1. 24. Boëtius 1-0, 27. Kazim-Richards (strrafschop) 2-0, 82. Tarvajärvi 2-1. Scheidsrechter: Manschot. Toeschouwers: 35.000.
Feyenoord, eerste helft: Vermeer; Boulahrouz, Dammers, Kongolo, Nelom; Clasie, Achahbar, Karsdorp; Toornstra, Kazim-Richards, Boëtius.
Feyenoord, tweede helft: Mulder, Wilkshire, Mathijsen, El Ahmadi, Achakbar (68. Basaçikoglu), Manu, Te Vrede, Schuurman (83. Nieuwkoop), Vilhena, Van Beek, Woudenberg.

FC Emmen, eerste helft: Meerits; Bakkati, De Groot, Luis Pedro, Siekman, Olijve, Rozema, Vossebelt, Deul, Bergkamp, Peters.
FC Emmen, tweede helft: Meerits; Siekman (61. Kavak), Seip, Luis Pedro (88. Boekholt), Almeida, Rozema (61. Gall), Mannes, Olijve (61. Bannink), Laghmouchi, Tarvajärvi (88. Barrie), Resida.