Terug naar overzicht Terug

FC Emmen niet tevreden met gelijkspel tegen Jong PSV


FC Emmen is thuis tegen de talenten van PSV niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Het was bepaald niet de beste wedstrijd tot nu toe vooral ook omdat Jong PSV naar Emmen was gekomen om in geen geval te verliezen. Dat lukte uiteindelijk maar er was toch een verliezer en dat was het Emmer publiek. Het morde weliswaar niet maar kreeg geen aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld. ,,We hebben niet goed gespeeld maar dat lag ook aan Jong PSV”, concludeerde FC Emmen-trainer Marcel Keizer.


 

Jong PSV werd gecoached door Ruud van Nistelrooij die moest laten zien ook het trainersvak te beheersen. De voormalige topschutter liet zijn ploeg echter niet blindelings aanvallen. De ploeg had twee wedstrijden achter elkaar verloren en dat was te veel van het goede. Pascal Jansen, de eigenlijke trainer van Jong PSV, was met de 1-1 dan wel tevreden. ,,De spelers moesten in de organisatie blijven voetballen, dat had prioriteit en dat is goed uitgevoerd. Na de 1-0 achterstand waren we nieuwsgierig hoe de ploeg zou reageren maar die is overeind gebleven hoewel het op het einde nog wel vrouwen en kinderen eerst was.”

Raymond Gyasi lanceert een voorzet.

Josip Baric maakte zijn debuut in de basis (Foto’s: Boudewijn Benting)

Marcel Keizer vond de 1-1 gezien het spelbeeld wel logisch maar was niet tevreden. ,,PSV wachtte ons op en wij hadden problemen het spel te maken. In de eerste helft hadden we wel een veldoverwicht zonder tot veel kansen te komen. In de rust afgesproken stug door te gaan want de goal zou toch een keertje vallen. Die viel na een uur en de 1-0 hadden we vervolgens over de streep moeten trekken. Dat hebben we echter niet goed gedaan, we waren niet meer bij machte om kansen te creëren.”

Door het ontbreken van Marnix Kolder zorgde Marcel Keizer voor een verrassing door Rick ten Voorde centraal in de spits op te stellen en Josip Baric zijn debuut als basisspeler te gunnen als linkerspits. In feite werd dus door het ontbreken van een man de voorste linie op twee plaatsen gewijzigd. Het bleek echter geen meesterzet. Rick ten Voorde wil graag diepe spits spelen maar hij won geen enkel kopduel en mist balvastheid in de kleine ruimte. Hij lijkt beter tot zijn recht te komen als hij van buiten naar binnen kan zwerven. In de eerste helft vielen dan ook amper doelrijpe mogelijkheden. Alleen een knal van Raymond Gyasi die door doelman Bertram onschadelijk werd gemaakt zorgde voor wat opwinding.

Zeventigvoudig international Ruud van Nistelrooij voerde het bevel over Jong PSV.

Achter Sander Heesakkers (5) staat Rick ten Voorde die uithaalt voor de 1-0.

Het optreden van Josip Baric duurde maar een helft want hij werd vervangen door Arjen Hagenauw waardoor Rick ten Voorde weer naar de buitenkant kon verhuizen. Hagenauw deed weliswaar geen opvallende dingen maar de wijziging had wel tot gevolg dat in de voorste lijn nu twee (Gyasi en Ten Voorde) in plaats van één speler (Gyasi) redelijk functioneerden. Na een uur spelen bewees Rick ten Voorde dat hij nu beter tot zijn  recht kwam door met een hard en laag schot de 1-0 aan te tekenen.  De moeizaam verkregen voorsprong werd een kwartier voor tijd echter verspeeld toen een lichtzinnigheid van Jurjan Mannes op de eigen helft door Jong PSV werd afgestraft in de persoon van Steven Bergwijn die in de beginfase van de tweede helft een mooie kans niet kon verzilveren.

FC Emmen probeerde het in de slotfase nog wel maar kon de winnende treffer tegen de jonge PSV’ers waar de één na de ander met kramp omviel. Doelman Jesse Bertrams slaagde cum laude voor het diploma tijdrekken zonder bestraft te worden. Zijn ploeggenoot Heesakkers lukte dat niet want die kreeg daarvoor wel geel evenals aanvoerder Leemans wegens protesteren.

Steven Bwerwijn (9) scoort de gelijkmaker.

Arjen Hagenauw kan hier geen kant op.

Gevaarlijk spel (Foto’s: Gerrit Rijkens)

FC Emmen-Jong PSV 1-1. 61. Ten Voorde 1-0, 74. Bergwijn 1-1. Scheidsrechter: Oostrom. Gele kaart: Heesakkers, Leemans (Jong PSV). Toeschouwers: 3380.
FC Emmen: Telgenkamp; Kwee, Seip, Streutker, Jallo, Rozema, Mannes, Olijve, Gyasi, Baric (46. Hagenauw), Ten Voorde.
Jong PSV: Bertrams; Loof, Hermansson, Alberto, Heesakkkers, Leemans, Paal, Rommens, Sanoh (69. Lammers), Bergwijn (76. Gudmunsson), Lundqvist (64. Blummel).