Terug naar overzicht Terug

FC Emmen niet langs taai Telstar


Winnen was de opdracht die FC Emmen-trainer Joop Gall zijn spelers had meegeven maar dat in de praktijk te brengen was zwaarder dan was gehoopt. Telstar kon bogen op gelijke spelen uit tegen Sparta en MVV en ook De Graafschap had tegen de IJmonders punten laten liggen. Geen ploegje dus om zo maar even heen te walsen. Dat had het een lastig karwei was had echter ook te maken met de speelwijze en instelling van FC Emmen. Joop Gall: ,,Als wij een rol wilden blijven spelen moesten we winnen. Dat heb ik in de eerste helft niet echt kunnen zien. Het was vaak te voorspelbaar. Als je zo dicht bij een koppositie zit moet je er toch alles aan doen om de punten te pakken. Na rust hebben we wel een paar kansjes gehad maar hebben uiteindelijk twee punten verloren.”


 
Telstar aanvoerder werkt de bal in eigen doel en neemt Ruud ter Heide het werk uit handen.

 

Marvin Wijks met Frank Korpershoek op de achtergrond (Foto’s Gerrit Rijkens).

 

Said Bakkati (liggend) probeert Oliver Rifai af te stoppen (Foto: Boudewijn Benting).
 
De wedstrijd begon veelbelovend want binnen zes minuten was er al twee maal gescoord. Na exact 3 minuten en 33 seconden lepelde Jergé Hoefdraad een vrije trap over de muur en langs doelman Peter van der Vlag: 0-1. Amper drie minuten later was de schade gerepareerd met medewerking van Telstar aanvoerder Jerold Promes die een voorzet van Elson Almeida, die door Marvin Wijks met een fraaie dieptepass was bediend, in eigen doel werkte: 1-1. Een flitsende opening dus die jammer genoeg geen vervolg kreeg. Telstar voetbalde iets gemakkelijker zonder tot grote scoringskansen te komen. Een half mislukte terugkopbal van Said Bakkati had nog wel slecht kunnen aflopen maar Van der Vlag redde met gevaar voor eigen leven. Na een half kopte Antoine van der Linden uit een hoekschop van Kay Velda voorlangs. En op slag van rust werd een fraaie aanval van FC Emmen ruw afgebroken door een falende assistent-grensrechter die volkomen ten onrechte buitenspel had geconstateerd.

 

Kay Velda wil scheidsrechter Jeroen Abbink passeren.

 

Antoine van der Linden in een kopduel met Calvin Mac-Intosh verwikkeld (Foto’s: Bennie Wolbers).

Na de pauze begon FC Emmen aanmerkelijk feller. Er werden meer duels gewonnen waardoor het langer in balbezit bleef. Het sterke begin leidde niet tot geweldige mogelijkheden. Ruud ter Heide kreeg na een uurtje een kans maar tikte zwaar gehinderd over en op het einde miste een kopbal van invaller Rutger Worm de goede richting. Dat was het van Emmer zijde zo ongeveer maar ook de gasten uit Velsen-Zuid deden het niet veel beter. Scheidsrechter Jeroen Abbink , die zoals de meeste spelers vrijdagavond zijn dag niet had, zorgde nog wel dat FC Emmen in de slotfase een man-meer situatie kreeg door een rode kaart aan Telstar middenvelder Kevin van Essen te schenken. Hij zou een natrappende beweging hebben gemaakt. Er waren toen nog vijf minuten plus drie extra minuten te spelen en dat was te kort om nog iets aan het spelbeeld te veranderen. ,,Met de 1-1 kan ik wel leven’’, oordeelde Telstar-trainer Marcel Keizer terecht.

FC Emmen-Telstar 1-1. 4. Hoefdraad 0-1, 6. Promes (in eigen doel) 1-1. Scheidsrechter: Abbink. Rode kaart: 85. Van Essen (Telstar). Gele kaart: Hiariej, Ter Heide, Van der Linden (FC Emmen), Korpershoek (Telstar). Toeschouwers: 1780.
FC Emmen: Van der Vlag; Bakkati, Maynard, Van der Linden, Kunst, Wijks, Hiariej, Velda, Almeida (67. Worm), Ter Heide (75. Weghorst), Rojer (63. Almubaraki).
Telstar: Varkevisser; Correia, Promes, Macintosh, Rifai, Korpershoek (71. Kulhan), Van Essen, Lettinga (80. Resida), Hoefdraad, Isoufi, Matusiwa.