Terug naar overzicht Terug

FC Emmen niet langs Jong FC Utrecht


FC Emmen is er niet in geslaagd de formatie van Jong FC Utrecht op de knieën te krijgen. De kansen daartoe waren zeker in ruime mate aanwezig maar de afwerkers in de ploeg lieten het volledig afweten. Na negentig minuten stond er daarom een ietwat teleurstellende 0-0 op het scorebord.


Met nog drie weken te gaan voor de start van het seizoen 2015/16 wordt het langzamerhand tijd om naar een basisopstelling toe te werken. Tegen Jong FC Utrecht stond die in grote lijnen ook aan de start. Slechts twee posities geven in feite nog aanleiding tot discussie. Nieuwkomer Dennis Telgenkamp verdedigde het doel en Johan Kulhan trad op als rechterverdediger omdat Derre Kwee niet beschikbaar was. De vraag of Telgenkamp de voorkeur krijgt boven Meerits kan aan de hand van een wedstrijd moeilijk worden beantwoord. Hoewel de jonge Utrechtenaren prima partij gaven, was het aantal reële scoringskansen bij de gasten niet echt groot. Alleen in de 13e en 70e minuut was sprake van een echte doelkans na slordig balverlies in de Emmer defensie maar Telgenkamp greep keurig in. Voor het overige had hij voornamelijk opraapwerk te doen. 

Drie op een rij met Erixon Danso in het midden.

Rick ten Voorde ziet zijn doelpoging mislukken.

Marnix Kolder legt het af tegen de Utrechtenaar Myenty Abena.

FC Emmen begon aardig met een fraaie net iets te lang uitgevoerde aanval die in buitenspel eindigde. Dat was al in de tweede minuut. Een voorzet van Johan Kulhan werd tien minuten later door Marnix Kolder overgekopt en kort daarop stuitte Rick ten Voorde op doelman Menno Heus van de gasten. Daarna volgde het belangrijke ingrijpen van Telgenkamp na een foutje wat tevens het einde van Emmer mogelijkheden inluidde. De solisten als de eindelijk weer aanwezige Boy Deul en Erixon Danso liepen zich nogal eens stuk en pas in het laatste kwartier kwam er weer gevaar in de Emmer aanvallen. Kolder kwam in redelijke positie doch mikte naast en Ten Voorde kreeg een vrij schootsveld maar schoot te zwak in.

Josip Baric ontwijkt FC Utrecht doelman Bob van der Hoek.

Dennis Telgenkamp had niet veel te doen. Rechts Rodney Antwi.

Deze kopbal van Arjen Hagenauw kort voor het einde miste het doel op een haar na (Foto’s: Bennie Wolbers).

FC Emmen ging na de rust een kwartier door in de basisopstelling en kreeg in die fase twee prima kansen. Rick ten Voorde stuurde met een simpele voetbeweging de bal een meter naast. Na een klein kwartier kreeg Erixon Danso een opgelegde kans na goed doorkoppen van Kolder. Danso hoefde alleen de doelman te omspelen maar lepelde de bal naast. Door veelvuldig wisselen en diverse blessure behandelingen werd het spel er niet aantrekkelijker op. Opvallend was nog een op zich fraaie buitenspelgoal van Ten Voorde en de tweede grote kans voor Jong FC Utrecht in de zeventigste minuut die Telgenkamp met enige hulp van Frank Olijve verhinderde. FC Emmen ontsnapte op dat moment maar kreeg in de laatste tien minuten voldoende kansen om alsnog de winst naar zich toe te trekken. Rick ten Voorde prikte de bal eerst naast en talmde even later in goede positie een halve seconde te lang waardoor een buitenkansje verloren ging. In de 90ste minuut had Arjen Hagenauw alsnog voor 1-0 kunnen zorgen. Na aangeven van Karel IJzerman had hij de bal voor het inkoppen maar de anders zo trefzekere spits kopte nu naast.

FC Emmen-Jong FC Utrecht 0-0. Scheidsrechter: Ter Horn. Toeschouwers: 400.
FC Emmen: Telgenkamp; Kulhan (77. Bouws), Seip (77. Streutker), Siekman, Jallo (60. IJzerman), Rozema (60. Baric), Deul (60. Mannes), Olijve, Danso, Kolder (60. Hagenauw), Ten Voorde.