FC Emmen niet langs HHC Hardenberg

Voor FC Emmen was het belangrijk om de nieuwe spelers te laten wennen. Zo speelde Mehmet Boztepe de hele wedstrijd op een kunstgrasveld van sportpark de Boschhoek. De kleine middenvelder had aanvankelijk moeite om in balbezit te komen maar kende daarna af en toe goede momenten. In de tweede helft mocht spits Renaldo Jongebloet zich laten zien en had ook enkele veelbelovende momenten zonder echter tot scoren te komen. Wat de keepers betreft is FC Emmen er nog steeds niet uit. Ismael Oruc keepte dik een uur maar zijn overschrijving is niet rond. Diep in de tweede helft werd hij vervangen door de Duitse doelman Benjamin Lowens die met zijn 24 jaar een respectabel aantal, voornamelijk Duitse amateurclubs heeft versleten. Hij was luidruchtig aanwezig en had aan de treffers geen schuld want die vielen onder verantwoording van Oruc.
Beetje wennen moet natuurlijk ook nog Eldridge Rojer na zijn lange blessureperiode maar dat hij op de goede weg is, bewees hij met twee prima goals in de eerste helft. In de tiende minuut liet hij overigens de eerste opgelegde kans nog liggen. FC Emmen sloot de eerste helft af met een 2-1 voorsprong waarbij het elftal grotendeels uit de spelers bestond die aanstaande maandag tegen FC Den Bosch in de basis zullen staan. Dat gold niet voor Jeffrey de Visscher die aan een nieuwe schorsing gaat beginnen. Kevin Görtz, Harm Zeinstra, Elson Almeida, Enzo Huntink en Michel Poldervaart bleven verder aan de kant. Het HHC doelpunt in de eerste helft werd gescoord door Tim Siekman: een van de vele ex-Emmenaren in de Hardenberger selectie. Roy Stroeve, een andere voormalige FC Emmen vedette scoorde met een omhaal het mooiste doelpunt van de wedstrijd maar dat werd helaas voor hem wegens buitenspel geannuleerd. In het tweede part liet FC Emmen af en toe aardige combinaties zien maar de doelpunten vielen aan de andere kant. Beiden hadden grove verdedigingsfouten als oorzaak waarvan HHC optimaal profiteerde.
HHC Hardenberg-FC Emmen 3-2. 38. Rojer 0-1, 40. Siekman 1-1, 43. Rojer 1-2, 59. Berger 2-2, 62. Kroeze 3-2. Scheidsrechter: Fikkert.
FC Emmen, eerste helft: Oruc; Kunst, Fischer, Sterk, Koenders, Velda, De Groot, Boztepe, De Visscher, Rojer, Wolters.
FC Emmn, tweede helft: Oruc (65. Lowens); Kunst, Fischer (65. Halfhuid), Sterk, Koenders, Velda (65. Mravec), Bemba, De Groot (65. Metaj), Boztepe, Jongebloet, Wolters.