Terug naar overzicht Terug

FC Emmen neemt laat afstand van Rohda Raalte


Omdat er in heel Drenthe geen grasveld beschikbaar was moest FC Emmen uitwijken naar Vriezenveen. Op het terrein van de zaterdag eersteklasser DETO was het echter goed toeven omdat de mat er perfect bij lag. Daar lag het dus niet aan dat in de eerste helft aan beide kanten geen enkele serieuze doelkans werd gecreëerd. FC Emmen, onder het toeziend oog van FC Omniworld technisch-manager Jeffrey Kooistra, liep zich voorin meestal vast in de trechter voor het doel van de Raaltenaren waardoor de nieuwe spits Ruud ter Hede niet echt in stelling kon worden gebracht. Ter Heide maakte overigens wel een prima indruk wat ook van de andere in de basis staande aanwinsten Leonardo en Sander Fischer kon worden gezegd. Milos Malenovic moest als diepe spits wijken voor Ter Heide en moest zelf vanaf de linkerkant komen en dat is duidelijk niet zijn sterkste kant. Rohda bleef dus na een helft spelen redelijk gemakkelijk overeind maar dat werd na de theepauze anders. Trainer Harrie Sinkgraven liet zijn basisformatie aanvankelijk staan die in een hoger tempo langzamerhand de wedstrijd naar zich toe trok. Rohda kwam nog slechts sporadisch over de middenlijn. De eerste doelkans voor FC Emmen viel echter pas in de 55e minuut toen Roy Stroeve na aangeven van Ruud ter Heide intikte maar geen kracht kon zetten.
Na precies een uur spelen werd met Patrick Lip ook de vierde nieuwkomer binnen de lijnen gebracht waarvoor Michel Poldervaart naar de kant moest. Verder kwamen Kevin Görtz en Xander Houtkoop Hans Denissen en Milos Malenovic aflossen. Een doelpunt werd zo langzamerhand onvermijdelijk. Ruud ter Heide zag eerst nog een treffer wegens buitenspel afgekeurd worden maar een kwartier voor tijd kwam FC Emmen dan eindelijk op voorsprong. Een voorzet van Patrick Lip werd door Roy Stroeve ingekopt. Een minuut later miste Stroeve op een haar na maar kort daarop viel de 2-0 door toedoen van Ruud ter Heide die vanuit de draai scoorde. In de resterende tijd bleef FC Emmen aandringen maar een derde goal bleef uit.
FC Emmen-Rohda Raalte 2-0. 75. Stroeve 1-0, 77. Ter Heide 2-0. Scheidsrechter: Ten Brake.
FC Emmen: Zeinstra: Leonardo, Fischer, Paridaans, De Vries, Ripson, Stroeve, Poldervaart (60. Lip), Denissen 960. Görtz), Ter Heide, Malenovic (60. Houtkoop). 


 

Ruud ter Heide scoorde zijn eerste goal in dienst van FC Emmen.